Τρίτη, 10 Μαΐου 2022 20:09

Στη λίστα του ΑΟ Μυκόνου (και) ο Στέργιος Κουφός για τη θέση του προπονητή

Ιδιαίτερα “θερμό” προμηνύεται το φετινό καλοκαίρι στη Μύκονο. Και δεν αναφερόμαστε στις διακοπές επισκεπτών ανά την υφήλιο, αλλά στην μπασκετική ομάδα του νησιού των ανέμων, καθώς η άνοδος στη Β’ εθνική κατηγορία ανδρών έχει ανοίξει περισσότερο την… όρεξη των ανθρώπων της μετά την επιτυχία της σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Πρώτο μέλημα των διοικούντων των “θαλασσί” είναι η εύρεση ενός ικανού προπονητή που θα τους οδηγήσει στα δύσβατα μονοπάτια της τρίτης τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Τα ονόματα που παίζουν στο τραπέζι είναι ουκ ολίγα… Ένα εξ αυτών που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα μπασκετικά στέκια της Αθήνας είναι κι αυτό του Στέργιου Κουφού.

koufos 2

Ο γεννημένος στις 19 Νοεμβρίου του 1964 τεχνικός έχει εργαστεί σε πολλές ομάδες, ενώ οι μεγαλύτερες εγχώριες επιτυχίες του είναι η άνοδος με το σύλλογο του Χολαργού στο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών το 2018 και με το Ρέθυμνο το 2007, όπου με τον σύλλογο της Κρήτης ήταν φιναλίστ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, το 2007. Δούλεψε και στο εξωτερικό, στο Κατάρ όπου κατέκτησε τέσσερις τίτλους (2 πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και το πρωτάθλημα Αραβικών ομάδων) με το σύλλογο Αλ Ραγιάν, με τον οποίο αναδείχτηκε προπονητής της χρονιάς (2015).

Στο φινάλε της αγωνιστικής σεζόν του 2019 ανέλαβε τον Κολοσσό Ρόδου, ενώ στις 24 Ιουνίου της ίδιας χρονιάς επέστρεψε στη Basket League όπου κάθισε στον πάγκο του Ιωνικού, , στην ιστορική παρουσία της ομάδας της Νίκαιας στη πρώτη κατηγορία. Στις 12 Νοεμβρίου του 2020 ο Ιωνικός και ο Κουφός έλυσαν τη συνεργασία τους, καθώς έγινε αποδεκτή η παραίτηση του Έλληνα προπονητή για να επιστρέψει στην δράση στις 25 Οκτωβρίου του 2021 όπου ανέλαβε τα ηνία του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και ήταν ο αντικαταστάτης του Βαγγέλη Σκουρτόπουλου στον πάγκο του “γηραιού”.

koufos sterg5454

Μετά από μόλις τέσσερα παιχνίδια και μετά την ήττα από τον Απόλλωνα Πάτρας (81-82) στο “Ιβανώφειο”, το οποίο ήταν το δεύτερό του παιχνίδι στη Basket League (1-1), όσα και στο FIBA Europe Cup (0-2) υπέβαλε την παραίτησή του παρά την προσπάθεια των διοικούντων τον σύλλογο να τον μεταπείσουν.

Πλέον, ο Κουφός φαίνεται να βρίσκεται μαζί με αρκετά γνωστά ονόματα προπονητών στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ στη λίστα των ανθρώπων του ΑΟ Μυκόνου που έχουν απλώσει τα δίχτυα τους και στην μεταγραφική αγορά για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Φώτης Βασιλόπουλος Μεσολόγγι

Ήδη ο 36χρονος γκαρντ, ο Φώτης Βασιλόπουλος (φωτό πάνω), που φόρεσε από τον Γενάρη και μετά τη φανέλα του Εθνικού Πειραιώς αγωνιζόμενος στον 1ο όμιλο της Β΄ εθνικής, είναι από τους παίκτες που φέρονται να έχουν συμφωνήσει με τη Μύκονο, ενώ στα υπόψιν είναι πάντα και ο Μανώλης Ματαλιωτάκης (φωτό κάτω) που από τον περασμένο Νοέμβρη ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ αποχώρησε από τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Mataliotakis Mesologgi Kavala

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares