Κυριακή, 03 Απριλίου 2022 14:56

“Βασίλισσες” των Κυκλάδων ξανά οι κορασίδες του ΑΟ Άνδρου, λύγισαν με απίστευτη ανατροπή τον ΑΠΑΣ Νάξου

Υπάρχουν στιγμές στον αθλητισμό που δεν μπορείς να τις περιγράψεις με λόγια… Πόσο δε να τις μεταφέρεις σε μία κόλλα χαρτί…

Σε έναν πραγματικά απίστευτο τελικό, που όμοιός του δεν φαίνεται πως έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια στο κυκλαδίτικο μπάσκετ ο ΑΟ Άνδρου στέφθηκε για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν πανάξια πρωταθλητής Κυκλάδων στην κατηγορία των κορασίδων.

Οι νεαρές αθλήτριες του βορειότερου νησιού του νομού έπειτα από ένα δραματικό παιχνίδι που διεξήχθη το μεσημέρι της Κυριακής 3 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο της Μυκόνου έκαναν έναν άθλο. Γύρισαν από την… κόλαση του -30 (23-53) τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και βρέθηκαν στον… παράδεισο και στην πολύ μεγάλη νίκη (63-59) επί του ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια” που τις έστεψε Βασίλισσες των Κυκλάδων και μάλιστα αήττητες, αφού έφτασαν μέχρι τον μεγάλο τελικό δίχως ούτε μία απώλεια.

Τα κορίτσια του “πρωτεργάτη” των επιτυχιών, του Κυριάκου Μουστάκα έκαναν ένα… θαύμα. Ένα θαύμα που για να είμαστε ειλικρινείς κανείς δεν περίμενε να γίνει. Κι όμως, οι Ανδριώτισσες διέψευσαν τους πάντες. Έγραψαν με χρυσά γράμματα μία ακόμη επιτυχία του συλλόγου, ενός συλλόγου που παραμένει “άστεγος” δημιουργώντας την δική του δυναστεία στο κυκλαδίτικο μπάσκετ.

Κι αν από τη μία πλευρά υπάρχουν οι νέες πρωταθλήτριες Κυκλάδων, τι να πει κανείς για τις παίκτριες του ΑΠΑΣ; Στην πρώτη τους παρουσία σε τελικό, μπορεί να έφτασαν πολύ κοντά στην πηγή, νερό να μην ήπιαν, αλλά τα κορίτσια του Μιχάλη Βερβαινιώτη έδειξαν κι εκείνα ικανά για πολύ μεγάλα πράγματα στο μέλλον. Η… απώλεια λόγω τραυματισμού της Καλλιόπης Χουζούρη 17,8’’ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου μπορεί να τις αποσυντόνισε, ωστόσο τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια αποδεικνύοντας αυτό που λένε πως: «Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή»…

Έσπασαν καρδιές στο κλειστό γυμναστήριο “Παναγιώτας Χανιώτη” του νησιού των ανέμων. Η Άνδρος μπήκε με… φόρα στο ματς και προηγήθηκε με σκορ 7-0 με πέντε προσωπικούς πόντους της Ειρήνης Πέτσα. Οι Ναξιώτισσες αντέδρασαν άμεσα κι αφού αρχικά προσπέρασαν με +1 (7-8) στη συνέχεια προηγήθηκαν με +4 (11-15) με το τέλος της πρώτης περιόδου.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι μπήκε στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΠΑΣ. Εκμεταλλευόμενες την πολύ κακή άμυνα των αντιπάλων τους, οι τυπικά φιλοξενούμενες πετυχαίνοντας πολύ εύκολα καλάθια ανέβασαν την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων και την έφτασαν δύο φορές στους +17 (16-33, 18-35) και μία στους +18 (23-41) με το τέλος του ημιχρόνου χάρη σε δύο εύστοχες βολές της Γιαννακοπούλου.

Καλλιόπη Χουζούρη, Μαρία Γιαννακοπούλου και Μυρτώ Μαθιάσου πήραν από το χέρι την ομάδας τους με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου και έφεραν την διαφορά στα… ύψη (23-53) 3:23 πριν το τέλος με ένα εντυπωσιακό σερί 0-18. Κι ενώ όλα έδειχναν πως η κούπα θα πήγαινε για πρώτη φορά στο νησί της Αριάδνης, εκεί… μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή. Οι αθλήτριες της Άνδρου όπως και στον ημιτελικό με τον ΑΟ Πάρου έκαναν ένα τρομερό come back. 

Άρχισαν να ροκανίζουν την διαφορά και με πρωτεργάτριες τις Ευγενία Λανέ, Ειρήνη Πέτσα και Αθηνά Γκουμένη έφτασαν στο -2 (57-59) 1:11 πριν το φινάλε και το ματς να αποκτάει μία άγρια ομορφιά! Η Λανέ στα 45,3’’ έδωσε προβάδισμα για την Άνδρο με +2 (61-59) και στα 18,3’’ η ίδια παίκτρια, η οποία αναδείχθηκε mvp του τελικού μαζί με την Πέτσα, έγραψε το τελικό 63-59 μέσα σε πραγματική αποθέωση.

Υπό τους ήχους του “We are the champions” του αγγλικού συγκροτήματος των “Queen” κι από τα χέρια του προέδρου της ΕΣΚ Κυκλάδων, του Γιώργου Ονάσογλου, σήκωσαν στον ουρανό της Μυκόνου την κούπα και πλέον ετοιμάζουν βαλίτσες για Αθήνα. Εκεί, που θα πάρει μέρος στην προκριματική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος από 13 έως 15 Μαΐου στην Αθήνα, όπου θα αντιμετωπίσει στο Δ’ όμιλο τις αντίστοιχες ομάδες της Κρήτης (ΕΚΑΣΚ), της ΤΕ Δωδεκανήσων και της ΤΕ Σάμου για μία θέση στο Final-8.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Σώμος, Οικονόμου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-15, 23-41 (ημίχρονο), 33-53, 63-59.

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ (Κυρ. Μουστάκας): Λεμπέση Παν., Πέτσα 21 (3), Λεμπέση Κων. 2, Μπαρού, Χαντάι, Νασοπούλου 2, Χέλμη 6, Σπυροπούλου 2, Λανέ 24, Ζαχαρώδη, Γκουμένη 6, Φουντά.

ΑΠΑΣ ΝΑΞΟΥ “Τα Φανάρια” (Μιχ. Βερβαινιώτης): Πιτταρά, Κωστούλα, Γιαννακοπούλου 26 (1), Γκιόργκα Ε., Χουζούρη 18, Πουλάι 6, Γκιόργκα Μπ., Μπογκντάνι, Μαθιάσου 6, Μαργαρίτη 3, Ρότσι, Λέσι.

Δείτε τον τελικό όπως μεταδόθηκε από το sportcyclades.gr

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τον τελικό των κορασίδων.

 

 

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares