Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021 23:23

Πήραν το ντέρμπι επί του ΑΠΑΣ, “κλείδωσαν” την πρωτιά και διατήρησαν το αήττητο οι παίδες της ΑΕ Σαντορίνης

Η ΑΕ Σαντορίνης ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” για το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΣΚ Κυκλάδων. Στο πρώτο της παιχνίδι μετά την πολύμηνη διακοπή, η θηραϊκή ομάδα επικράτησε με σκορ 63-61 το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιουνίου, διατήρησε το αήττητό της, πέτυχε την τέταρτη νίκη της τη φετινή σεζόν και όπως όλα δείχνουν “κλείδωσε” την πρωτιά στον Β’ όμιλο.

Από την άλλη πλευρά, το σωματείο της ορεινής Νάξου γνώρισε την δεύτερή του ήττα, πάλι από την ΑΕΣ, όπως στο ματς του πρώτου γύρου στο “Δημήτριος Περιστεράκης” και παρέμεινε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έχοντας 12 βαθμούς (σ.σ. συνυπολογίζονται και οι βαθμοί νίκης δίχως την διεξαγωγή των αγώνων με Πλοηγό Αντιπάρου και Μαρπησσαϊκό που δεν συμμετέχουν στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος).

Ντέρμπι με τα όλα του διεξήχθη στο ανοιχτό γήπεδο του Καμαρίου. Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο ματς έχοντας αμφότερες έναν μεγάλο αντίπαλο στο πρώτο ημίχρονο. Την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε εκείνη την ώρα, γεγονός πως δυσκόλευε τις προσπάθειες των νεαρών παικτών τόσο του Χάρη Πεταλωτή, όσο και του Παναγιώτη Αθανασιάδη.

Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 6-8 υπέρ των φιλοξενούμενων, αλλά το δεύτερο ανήκε στους γηπεδούχους. Με “όπλο” την πολύ καλή τους άμυνα και το γεγονός πως ο Προμηθέας Παπανικολάου του ΑΠΑΣ… φορτώθηκε με τρία φάουλ τους επέτρεψε με επιμέρους σκορ 31-14 να πάνε στα αποδυτήρια με +5 πόντους διαφορά (27-22).

Στην επανάληψη κι αφού ο ήλιος άρχισε να δύει παίχτηκε πολύ καλύτερο μπάσκετ κι από τις δύο ομάδες. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο 35-35 για να έρθει η τελευταία περίοδος, εκεί που κρίθηκε το ροζ φύλλο αγώνα. Τρία τρίποντα από πλευράς του ΑΠΑΣ, από ένα των Γκιόργκα, Μανδηλαρά και Δόκλη, οι “ορεινοί” πέρασαν μπροστά. Ο Κωστής Μαλολλάρι με δύο δικά του τρίποντα αυτή τη φορά έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΣ και 2:44 πριν το τέλος ο νεαρός πλέι μέικερ αποβλήθηκε με πέντε φάουλ για να πάρει την ομάδα του πάνω του ο Ιορδάνης Γρηγοριάδης και να της δώσει “αέρα” 6 πόντων 1:21 πριν το τέλος.

Οι περυσινοί πρωταθλητές στην κατηγορία, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Πίεσαν, έκλεψαν την μπάλα σε προσπάθειες των αντιπάλων τους, ωστόσο δεν κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη ανατροπή κι έτσι η ΑΕ Σαντορίνη έφτασε στη μεγάλη νίκη που τους διατήρησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

AES FANARIA PAIDES KOLAZ

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κων. Παπαδημητρόπουλος, Εμμ. Γαβαλάς.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 6-8, 27-22 (ημίχρονο), 35-35, 63-61.

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Χαρ. Πεταλωτής): Μουρατίδης 2, Βαζαίος, Τζέλος, Γρηγοριάδης 29, Μαλολλάρι 24 (2), Διαμαντής 2, Γκιοπαλάι, Φύτρος Ηλ. , Χάλαρης 6, Φωκιανός, Φύτρος Κ., Στρίμπας.

ΑΠΑΣ “ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ” (Παν. Αθανασιάδης): Τριαντάφυλλος, Παπανικολάου Θ., Παπανικολάου Προμ. 18, Κούρτης 7, Κουφόπουλος, Γκιόργκα 7 (1), Δόκλης 22 (1), Δεγαΐτας 4, Πετράς,  Μανδηλαράς 3 (1), Βερώνης.

Η βαθμολογία

2021 06 21 1

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares