Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 11:12

Θοδωρής Καζακίδης: Το δύσκολο θα είναι τα παιδιά από την απραξία να μπούνε με όρεξη και συγκέντρωση σε αγωνιστικούς ρυθμούς

Τις προπονήσεις του στους έφηβους, τους παίδες και τις κορασίδες έχει ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα ο ΑΟ Πάρου, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του ΕΠΑΛ Παροικιάς.

Οι “κυανόλευκοι” συναντήθηκαν ξανά μετά από καιρό και προπονήθηκαν κανονικά υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Καζακίδη, τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί σε καθημερινή βάση, με τον Καζακίδη (έφηβους, παίδες) και τον Γιώργο Ζαμπακόλα (κορασίδες) να δίνουν βαρύτητα στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης των νεαρών αθλητών και αθλητριών αντίστοιχα.

Την περυσινή σεζόν αγωνιστικό τμήμα υποδομής του ΑΟΠ έφτασε για ακόμη μία φορά στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε. Στον τελικό του παιδικού πρωταθλήματος της ΕΣΚΚ στο κλειστό της Μάρπησσας ηττήθηκε από τον ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, όπως και δύο χρόνια νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο, αλλά στην κατηγορία των εφήβων, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Περιστεριώνα Τήνου.

Αυτό φαίνεται πως είναι το… παράπονο του Καζακίδη όπως δήλωσε πρόσφατα στη συνέντευξη που παραχώρησε στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ''Φωνή της Πάρου'': «Στόχος μου είναι να πάρουμε ένα πρωτάθλημα. Να περάσουμε για τρίτη φορά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, να παίξουμε στα μπαράζ στην Αθήνα και ξαναζήσουμε αυτή την υπέροχη εμπειρία με τα παιδιά. Καθώς, δύο σερί φορές έχουμε φτάσει στην πηγή και δεν έχουμε πιει νερό και μάλιστα στην έδρα μας. Την πρώτη φορά χάσαμε από την Τήνο και δεύτερη φορά από τη Νάξο, μάλιστα μ’ ένα πόντο στα τελευταία δευτερόλεπτα. Φέτος θέλω να το πετύχουμε».

Ένας άνθρωπος που δουλεύει ακατάπαυστα καθημερινά για τον σύλλογο. Έναν άνθρωπο που εκτιμούν άπαντες στο νησί τόσο για το έργο του, όσο και για τον χαρακτήρα του. Μπορεί τα αστεία μεταξύ φίλων και γνωστών να δίνουν και να παίρνουν, αλλά στην Πάρο ξέρουν πως ο Καζακίδης προσφέρει έργο. Οι τίτλοι μπορεί να λείπουν από το παλμαρέ του, αλλά η ικανοποίηση στο πρόσωπο των παικτών του, των γονιών αυτών και της διοίκησης του ΑΟΠ τον γεμίζουν περηφάνια. Άλλωστε, δεν είναι λίγοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που έχουν περάσει από την επίβλεψή του κι έχουν φύγει από το νησί για ομάδες σε πρωταθλήματα μεγαλύτερων κατηγοριών κι ακόμη τον εξυμνούν. Κι έπεται συνέχεια…!!!

Το “SportCyclades” σε μία σειρά από μίνι συνεντεύξεις συνομίλησε με τους προπονητές των σωματείων των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής που δήλωσαν συμμετοχή και μετά τον Παναγιώτη Αθανασιάδη του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” , τον Αντώνη Βιδάλη του Περιστεριώνα Τήνου , τον Γιώργο Σκόρδο του ΑΟ Μυκόνου, τον Χάρη Πεταλωτή της ΑΕ Σαντορίνης , τον Γιάννη Καραγκιολίδη του Πανναξιακού ΑΟΚ , τον Γιώργο Ζαμπακόλα του ΑΟ Πάρου, τον Παναγιώτη Σιώτη του Περιστεριώνα Τήνου και τον Κυριάκο Μουστάκα του ΑΟ Άνδρου, τη σκυτάλη παίρνει ο προπονητής του ΑΟ Πάρου, ο Θοδωρής Καζακίδης.

Kazakidis AOP 2

Ας διαβάσουμε τις απαντήσεις που έδωσε στο σάιτ μας και στον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά, ο Θοδωρής Καζακίδης, ο οποίος όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει με τα… μούτρα στη δουλειά ώστε τα τμήματά τους να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο στην επανεκκίνηση.Οι δύο κοινές ερωτήσεις που έχουν τεθεί στους προπονητές των σωματείων και των τμημάτων αυτών που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι εξής:

1) Πως αισθάνεσθε που επιτέλους θα μπείτε ξανά στην ενεργό δράση;

2) Με ποιον τρόπο θα προστατέψετε τα παιδιά από την αποφυγή κάποιου τραυματισμού λόγω της μακράς αγωνιστικής και προπονητικής απραξίας;

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι. Τα παιδιά αν και ακόμα έχουν μαθήματα έχουν αρκετή όρεξη για προπόνηση κι αυτό κάνει εμένα και τους ανθρώπους της διοίκησης πολύ χαρούμενους. Έχουμε δυνατότητες για κάτι καλό εν όψει φάιναλ φορ αρκεί να συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη διότι την περίοδο του καλοκαιριού, δυστυχώς τα παιδιά την έχουν συνδυάσει με άλλα πράγματα και όχι με σκληρή προπόνηση και αγώνες μπάσκετ».

«Προσπαθούμε να αυξήσουμε την ένταση της προπόνησης σταδιακά. Η αλήθεια είναι πως έχουμε ήδη δύο τραυματισμούς, αλλά είναι από το γήπεδο στο οποίο κάνουμε προπόνηση, το ανοιχτό του ΕΠΑΛ. Τα μικρά παιδιά μπορούν να “βρουν την φόρμα τους” πιο εύκολα από έναν ενήλικα, δεν είναι αυτό που με φοβίζει. Το δύσκολο θα είναι τα παιδιά από την απραξία να μπούνε με όρεξη και συγκέντρωση σε αγωνιστικούς ρυθμούς, διότι μας μένουν μέρες μέχρι την έναρξη του πρώτου αγώνα. Από διάβασμα - πανελλήνιες - καραντίνα σε μπάσκετ προπόνηση αγώνες φάιναλ φορ... Αυτό θα είναι το δύσκολο....».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares