Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 22:02

Κυριάκος Μουστάκας: Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τους αγώνες

Είναι γεγονός πως τα φώτα της δημοσιότητας σε κάθε μεγάλη, ή μικρή αθλητική διοργάνωση πέφτουν πάντα πάνω στον μεγάλο νικητή.

Εκείνον που ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, που μόχθησε και κατάφερε να νικήσει τους αντιπάλους του, ώστε να γευτεί το νέκταρ της επιτυχίας.

Υπάρχουν όμως και οι αθλητές, οι αθλήτριες και γενικότερα οι ομάδες που μπορεί να μην κατάφεραν να τερματίσουν πρώτοι, ωστόσο κέρδισαν την αναγνώριση και το χειροκρότημα των υπολοίπων. Μία τέτοια ομάδα ήταν κατά γενική ομολογία η περυσινή του ΑΟ Άνδρου. Το σωματείο του βορειότερου νησιού του νομού Κυκλάδων συμμετείχε και στα τρία φάιναλ φορ της ΕΣΚΚ που διεξήχθησαν σε Πάρο (παιδικό), Σαντορίνη (εφηβικό) και Τήνο (κορασίδες) και κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Μπορεί και στις τρεις τελικές φάσεις να πήρε την 3η θέση, αλλά οι νεαροί αθλητές και οι νεαρές αθλήτριες του Κυριάκου Μουστάκα έδειξαν πως τα τελευταία χρόνια κάτι πολύ καλό γίνεται στο νησί σε ό,τι αφορά το άθλημα του μπάσκετ. Ο έμπειρος τεχνικός κέρδισε με το σπαθί του μία θέση των διακριθέντων προπονητών την περυσινή σεζόν κι άπαντες του έβγαλαν το καπέλο.

Παρά το γεγονός πως ολημερίς τρέχει από το ένα μέρος του νησιού στο άλλο ώστε να πραγματοποιήσει τις προπονήσεις των τμημάτων του, δεν το βάζει κάτω. Μπορεί να… απείλησε πως θα πάρει τα βουνά αν δεν ολοκληρωθούν τα φετινά πρωταθλήματα των αναπτυξιακών της ΕΣΚΚ, ωστόσο μόλις πληροφορήθηκε πως μέσα στον Ιούνιο θα γίνουν τα τζάμπολ ήρθε η ανακούφιση. «Επιτέλους, θα παίξουμε λίγο μπασκετάκι», ομολόγησε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του.

Το “SportCyclades” σε μία σειρά από μίνι συνεντεύξεις συνομίλησε με τους προπονητές των σωματείων των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής που δήλωσαν συμμετοχή και μετά τον Παναγιώτη Αθανασιάδη του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια”, τον Αντώνη Βιδάλη του Περιστεριώνα Τήνου , τον Γιώργο Σκόρδο του ΑΟ Μυκόνου, τον Χάρη Πεταλωτή της ΑΕ Σαντορίνης , τον Γιάννη Καραγκιολίδη του Πανναξιακού ΑΟΚ , τον Γιώργο Ζαμπακόλα του ΑΟ Πάρου, τον Παναγιώτη Σιώτη του Περιστεριώνα τη σκυτάλη παίρνει ο προπονητής του ΑΟ Άνδρου, ο Κυριάκος Μουστάκας.

moustakas AO Androu 2

Ας διαβάσουμε τις απαντήσεις που έδωσε στο σάιτ μας και στον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά, ο Κυριάκος Μουστάκας, ο οποίος όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του το τελευταίο διάστημα έχουν πέσει με τα… μούτρα στη δουλειά ώστε τα τμήματά τους να παρουσιάσουν ένα καλό πρόσωπο στην επανεκκίνηση.Οι δύο κοινές ερωτήσεις που έχουν τεθεί στους προπονητές των σωματείων και των τμημάτων αυτών που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι εξής:

1) Πως αισθάνεσθε που επιτέλους θα μπείτε ξανά στην ενεργό δράση;

2) Με ποιον τρόπο θα προστατέψετε τα παιδιά από την αποφυγή κάποιου τραυματισμού λόγω της μακράς αγωνιστικής και προπονητικής απραξίας;

«Αρχικά η χαρά μας είναι μεγάλη που ξεκινήσαμε τα προπονήσεις και πραγματικά ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε και τους αγώνες». «Ο βασικός στόχος είναι η αποφυγή τραυματισμών. Ουσιαστικά ξεκινάμε πάλι από την αρχή όσον αφορά τον νευρομυικό μηχανισμό της φυσικής κατάστασης και τις ψυχολογίας. Για αυτό και προσπαθούμε να τους εντάξουμε σταδιακά και με σύνεση σε όσο είναι, δυνατόν, καλύτερη, αρχικά προπονητική κατάσταση και σε δεύτερη φάση στην αγωνιστική».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares