Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 10:31

Παναγιώτης Αθανασιάδης: Δουλεύουμε ομαδικά για να ξεπεράσουμε και τον ψυχολογικό τομέα, απόρροια της καραντίνας

Η πανδημία του κορονοϊού έχει φέρει τα πάνω κάτω σε όλα τα ομαδικά αθλήματα ανά τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα. Στη χώρα μας η επανεκκίνηση στο άθλημα του μπάσκετ έχει περάσει από χίλια κύματα και πόσο μάλιστα στον κατά γενική ομολογία δυσκολότερο νομό, στις Κυκλάδες.

Κάτι που είχε τονίσει και στην πρώτη του συνέντευξη ως πρόεδρος της ΕΣΚ Κυκλάδων, τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γιώργος Ονάσογλου: «…ασχολούμαστε με το μπάσκετ πιο δύσκολο νομό της Ελλάδος» .

Το “πράσινο φως” για προπονήσεις στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα δόθηκε με τα περισσότερα σωματεία των Κυκλάδων να έχουν πέσει με τα… μούτρα στη δουλειά και η επανεκκίνηση βάση προσχεδίου να είναι προ των πυλών.
Το “SportCyclades” σε μία σειρά από μίνι συνεντεύξεις συνομίλησε με τους προπονητές των σωματείων των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής που δήλωσαν συμμετοχή και η αρχή γίνεται, μιας κι πρόλαβε τους συναδέλφους του, από τον Παναγιώτη Αθανασιάδη. Ο Κατερινιώτης τεχνικός του παιδικού, του εφηβικού και των κορασίδων του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” καταστρώνει τα πλάνα του για τη συνέχεια, με την ομάδα να θέλει να παρουσιάσει ένα καλό πρόσωπο.

athanasiadis APAS 2
Ας διαβάσουμε τις απαντήσεις που έδωσε στο σάιτ μας και στον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά, ο Παναγιώτης Αθανασιάδης, με τον οποίο η ομάδα της ορεινής Νάξου στον πάγκο της κατέκτησε πέρυσι το παιδικό πρωτάθλημα στο φάιναλ φορ της Πάρου, συμμετείχε με πολύ καλή παρουσία στο πανελλήνιο και πήρε την δεύτερη θέση στο φάιναλ φορ του εφηβικού, αφού ηττήθηκε στον τελικό από την οικοδέσποινα ΑΕ Σαντορίνης.

Οι δύο κοινές ερωτήσεις που έχουν τεθεί στους προπονητές των σωματείων και των τμημάτων αυτών που δήλωσαν συμμετοχή είναι οι εξής:

1) Πως αισθάνεσθε που επιτέλους θα μπείτε ξανά στην ενεργό δράση;

2) Με ποιον τρόπο θα προστατέψετε τα παιδιά από την αποφυγή κάποιου τραυματισμού λόγω της μακράς αγωνιστικής και προπονητικής απραξίας;

«Αυτό που πραγματικά νιώθουμε είναι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την επιστροφή. Ανυπομονούμε να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο για να χαρούμε το παιχνίδι. Αυτός είναι ο σκοπός μας και μέσα από τη χαρά που μας δίνει το παιχνίδι να διεκδικήσουμε τη νίκη».
«Όσον αφορά τη δεύτερη ερώτηση, τα παιδιά πλέον έχουν και την ικανότητα και τις γνώσεις για να αποφύγουν τέτοια δυσάρεστα περιστατικά. Το μόνο που με προβληματίζει αυτήν την περίοδο είναι ο ψυχολογικός τομέας και η επίδραση της άποψης και αποξένωσης στα παιδιά. Γιατί η καραντίνα έκανε τα παιδιά πιο νευρικά και αντιδραστικά απέναντι στους συναθλητές και όχι μόνο. Δουλεύοντας ομαδικά, καθημερινά, σιγά-σιγά θα ξεπεράσουμε κι αυτό το πρόβλημα και ο λόγος ήταν ότι η αποχή ήταν πολύ μεγάλη».

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares