Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021 22:19

Το γηπεδικό δυσκολεύει την επανέναρξη των αναπτυξιακών στην ΕΣΚ Κυκλάδων

Δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τα πράγματα σε ό,τι αφορά την επανέναρξη των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων στην Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων.

Μπορεί τα περισσότερα σωματεία να έχουν ξεκινήσει δειλά – δειλά τις προπονήσεις εν όψει της επιστροφής στην κανονικότητα, ωστόσο το γηπεδικό είναι ένα έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τρία νησιά του νομού.

Συγκεκριμένα, η Σύρος, η Νάξος και η Σαντορίνη την παρούσα στιγμή είναι οι τρεις “άστεγοι”. Οι προπονήσεις των σωματείων των νησιών αυτών πραγματοποιούνται στα ανοιχτά γήπεδα και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στο πιθανό νέο ξεκίνημα της υπόλοιπης σεζόν στα ''μικρά'' πρωταθλήματα.

Στο “Δημήτριος Βικέλας” του δήμου Ερμούπολης έχουν ξεκινήσει επιδιορθώσεις, οι οποίες εκτιμάται πως θα διαρκέσουν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, μπορεί και παραπάνω (!), κάτι που σημαίνει πως τα ανδρικά τμήματα του Άρη και του ΑΟ Ερμούπολης είναι πολύ πιθανό να… ξενιτευτούν και να αναζητήσουν αλλού στέγη, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια ο ΑΟ Μυκόνου που έδινε τις εντός έδρας αναμετρήσεις του στο “Τήνια 1895” στο νησί της Μεγαλόχαρης.

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από την άλλη πλευρά, έχει επινοικιάσει το τελευταίο διάστημα του κλειστό του ΔΑΚ “Δημήτριος Περιστεράκης” για την κάλυψη γερμανικού ριάλιτι κι έτσι οι προπονήσεις των σωματείων του ΑΠΑΣ “Τα Φανάρια” και του Πανναξιακού ΑΟΚ γίνονται στα ανοιχτά.

Τέλος, οι ενεργειακές εργασίες (κουφώματα, παράθυρα, πόρτες) που επίκειται να γίνουν στο κλειστό του ΔΑΠΠΟΣ καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο το έργο για τις προπονήσεις των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής της ΑΕ Σαντορίνης.

Σε ό,τι αφορά τις προθέσεις των σωματείων που προτίθενται να παίξουν τις υπόλοιπες αγωνιστικές για την ανάδειξη των πρωταθλητών σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει το “SportCyclades”, ήδη τα δύο σωματεία της Σύρου, ο Άρης και ο ΑΟ Ερμούπολης έχουν ενημερώσει εγγράφως την ΕΣΚΚ πως δεν θα αγωνιστούν, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ένα εκ των δύο σωματείων της Πάρου, τον Μαρπησσαϊκό. Από την άλλη πλευρά, ερωτηματικό αποτελεί το εφηβικό τμήμα του Πλοηγού Αντιπάρου, το οποίο συμμετείχε τη φετινή σεζόν στον Α’ όμιλο.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, τα τζάμπολ για τα τοπικά (έφηβοι, παίδες και κορασίδες) θα οριστούν ξανά εκτός απροόπτου από τις 14 Ιουνίου, ώστε να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα και να αναδειχθούν οι πρωταθλήτριες ομάδες. Όπως είναι εύλογο, ο τρόπος διεξαγωγής θα κριθεί ανάλογα με τις τελικές συμμετοχές των ομάδων.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα πρωταθλήματα των παίδων και των κορασίδων, ενώ στη συνέχεια θα πάρουν σειρά οι έφηβοι μιας και το διάστημα από 14 έως 22 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι πανελλήνιες εξετάσεις στα λύκεια όλης της χώρας.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares