Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 18:59

Με διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΕΟΚ χάνουν τα μόρια οι μαθητές

“Φωτιές” έχει ανάψει σημερινό (23/4) ρεπορτάζ με αφορμή την διεξαγωγή, ή μη των πανελλήνιων πρωταθλημάτων μέσα στο προσεχές καλοκαίρι.

Όπως είχε δημοσιεύσει και το “SportCylclades” την περασμένη Τετάρτη (21/4), την Μεγάλη Τρίτη (27/4) αναμένεται να συνεδριάσει, μέσω τηλεδιάσκεψης, η προσωρινή διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με τρία θέματα προς συζήτηση.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που όλοι αναμένουν πέρα από το ούτως η άλλως άνοιγμα των γηπέδων και των ακαδημιών, είναι η διεξαγωγή, ή όχι των πανελληνίων πρωταθλημάτων για τους μαθητές που είναι λίγους μήνες μακριά από την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ένα σημερινό ρεπορτάζ, όμως, του έγκριτου αθηναϊκού σάιτ, του “Sportime” βάζει... φωτιά και τονίζει πως με την διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΕΟΚ τίθενται σε μεγάλη αμφιβολία τα πανελλήνια πρωταθλήματα. Με πολύ απλά λόγια, για να γίνουν τα πανελλήνια θα πρέπει να γίνουν οι εκλογές…

Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα αναφέρει:

«Ως γνωστόν η ΕΟΚ έχει διοίκηση πρωτοδικείου. Όπως θα δείτε στο ντοκουμέντο που σας παρουσιάζουμε η έναρξη των πανελληνίων πρωταθλημάτων εφήβων και παίδων είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Και αυτό διότι θα πρέπει να γίνει τροποποίηση στην προκήρυξη προκειμένου να είναι εφικτή η διεξαγωγή τους. Όμως εδώ υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα. Με βάση το νόμο για την περίοδο 2020- 2021 δεν μπορεί να κάνει τροποποίηση στην προκήρυξη καμία προσωρινή διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γίνουν εκλογές στις 30 Μαΐου τότε τα πανελλήνια πρωταθλήματα παίδων και εφήβων είναι σε αμφιβολία. Για τη διοίκηση πρωτοδικείου δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα, με βάση το νόμο, να τροποποιήσει την προκήρυξη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι για να μπορέσει να αλλάξει η προκήρυξη, να προσαρμόσουν τα πρωταθλήματα στα δεδομένα που επικρατούν, και τελικά να διεξαχθούν, θα πρέπει η ΕΟΚ να έχει μόνιμη διοίκηση. Και όχι προσωρινή όπως είναι τώρα.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα καθώς αγγίζει νεαρούς αθλητές, το μέλλον δηλαδή της χώρας που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε κίνδυνο να χάσουν τη μοριοδότηση μέσα από τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Ομολογουμένως είναι κάτι το οποίο μπορεί να επιφέρει αντιδράσεις. Και συμφωνούμε όλοι ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί.

Η ΕΟΚ θα πρέπει να αποκτήσει σταθερή διοίκηση ώστε να προχωρήσουν αυτά τα ζητήματα. Πολύ δε περισσότερο να ηρεμήσουν γονείς και μαθητές για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Που φυσικά έχει να κάνει με το μέλλον των παιδιών.

Το Sportime σας παρουσιάζει τη σχετική διάταξη προκειμένου να έχετε μία ιδέα για το τι συμβαίνει. Όπως βλέπετε η διοίκηση πρωτοδικείου δεν μπορεί να κάνει απολύτως καμία τροποποίηση στην προκήρυξη. Χάσιμο χρόνου για ένα τόσο πολύ σημαντικό θέμα.

Φαίνεται ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μην υπάρχει νέα καθυστέρηση μετά τις 30 Μαΐου σε ότι αφορά στη διεξαγωγή των εκλογών. Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος μη χαθεί άλλος».

diatakxi

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares