Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020 17:34

Επίσκεψη του ΑΠΑΣ «Τα Φανάρια» σε σχολείο της Νάξου

Την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Κίνηση που έγινε μία εβδομάδα νωρίτερα με σκοπό να διοργανωθεί ταυτόχρονα με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Μάλιστα, λόγω των υγειονομικών συνθηκών, δεν διεξήχθησαν οι καθιερωμένες αθλητικές δράσεις (σ.σ. ενδεχομένως να το δούμε στο άμεσο μέλλον) και η πρόταση από το υπουργείο ήταν η διοργάνωση ομιλιών με τη συμμετοχή διακεκριμένων αθλητών

Όπερ κι εγένετο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου όπου το παρών έδωσαν οι διεθνείς αθλητές του ΑΠΑΣ τα Φανάρια Γιάννης Αγγελόπουλος και Γιάννης Αναγνωστόπουλος. Αμφότεροι διεθνείς με τις μικρές κατηγορίες της Εθνικής Ελλάδας, με διακρίσεις και μετάλλια είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στα μικρά παιδιά για την αξία και τα οφέλη του αθλητισμού…

Στο πλευρό τους και ο Παναγιώτης Αθανασιάδης, εκπαιδευτικός και προπονητής του ΑΠΑΣ τα Φανάρια με ιδιαίτερη έφεση στα τμήματα υποδομών (σ.σ. επί δέκα χρόνια στις μικρές εθνικές κατηγορίες της Ελλάδας) που έδωσε κι αυτός την δική του οπτική με τους μαθητές – τριες να απολαμβάνουν αυτή την ξεχωριστή τιμή και εμπειρία…

Να σημειώσουμε ότι με βάση την εγκύκλιο του Υπουργείο Παιδείας, με σύνθημα «Αθλούμαι - Μένω Υγιής – Μένω Ασφαλής» προτείνεται οι σχολικές μονάδες, να υλοποιήσουν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020 εντός του σχολικού ωραρίου, και με τον προσφορότερο στις δυνατότητές τους τρόπο, εκδηλώσεις αναφοράς –ιστορικής αναδρομής, με διάρκεια μία(1) σχολική ώρα, για την Πανελλήνια - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2020.

Σημειώνεται, ότι οι αθλητικές δράσεις μεμονωμένα ή συνδυαστικά αναβάλλονται και εναλλακτικά μπορούν να υλοποιηθούν σε χρόνο που αυτό θα είναι εφικτό και πριν την λήξη του τρέχοντος διδακτικού έτους, όταν οι υγειονομικές συνθήκες λόγω της πανδημίας covid-19το επιτρέψουν.

Κατά συνέπεια, προτεινόμενη δράση, τηρουμένων των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ αναφορικά με την διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας των συμμετεχόντων μαθητών –μαθητριών και εκπαιδευτικών είναι, η διοργάνωση ομιλιών με συναφείς θεματικές με τη δυνατότητα οι ομιλητές να είναι διακεκριμένοι αθλητές/τριες.

Βασικός άξονας παραμένει η ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για την συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, με τελικό προοπτικό στόχο ένα σωστό τρόπο ζωής και την ενίσχυση - προαγωγή των θεμελιωδών αρχών και αξιών του Αθλητισμού ώστε ειδικότερα:

* Να ενισχυθεί το προφίλ της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στα σχολεία.

* Να προωθηθεί η κοινωνική ενσωμάτωση και η ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων των μαθητών/τριών.

* Να ενισχυθεί η Φυσική Αγωγή με την επικοινωνία ανάλογων δράσεων που υλοποιούνται σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. 

basket apas
 
Πηγή: naxospress.gr
Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares