Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 18:59

Η «βόμβα» του καλοκαιριού από τον Άρη Σύρου, με την απόκτηση του Βλαντιμίρ Πέτροβιτς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Άρη Σύρου μετά από πολυήμερες διαπραγματεύσεις και την πολύτιμη συμβολή του coach της ομάδας μας κ. Νικολαΐδη Προδρόμου, βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση και με ιδιαίτερη τιμή για τα δρώμενα του κυκλαδίτικου μπασκετ να ανακοινώσει τον Βλαντιμίρ Πέτροβιτς. Μία τεράστια μεταγραφή, αντάξια του Προδρόμου Νικολαΐδη όσο και του Λάζαρου Αγαδάκου (πέρσι), που σκάει δυνατά στο μεταγραφικό χάρτη των Κυκλάδων και όχι μόνο, καθώς θα μπορούσε να αγωνιζόταν πολύ άνετα σε εθνικές κατηγορίες.

Ο Πέτροβιτς με την τεράστια καριέρα του να τον ακολουθεί, έρχεται να βοηθήσει με την φοβερή ποιότητα του την τεράστια εμπειρία του την ομάδα μας, βάζοντας πλέον ως στόχο την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ο Άρης πλέον έχει ξεκάθαρο στόχο και μπαίνει δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος και της ανόδου στην Γ’ εθνική. Κοιτάζοντας μόνο το βιογραφικό του Βλαντιμίρ Πέτροβιτς που θα ακολουθήσει παρακάτω μπορεί ο καθένας ακόμα και μη σχετικός με το άθλημα να καταλάβει για τι μέγεθος μιλάμε και τι παίχτη βάζει ο Άρης Σύρου στην φαρέτρα του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρης Σύρου εντάσσει στις τάξεις του και αθλητές που έχουν υπάρξει μέρος της ιστορίας του παγκόσμιου μπασκετ και ένας από αυτούς είναι ο ύψους 1,99 φόργουορντ Βλαντιμίρ Πέτροβιτς.

Ο Πέτροβιτς ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από την Παρτιζάν Βελιγραδίου σε ηλικία δεκαεπτά ετών και στα τρία χρόνια που παρέμεινε στον σύλλογο, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Σερβίας.

Στην συνέχεια, μεταγράφηκε στην Μπόρατς Τσάτσακ και την Ζόρκα Σαμπάτς, πριν υπογράψει το καλοκαίρι του 1999 στον Άρη Θεσσαλονίκης. Με τους "κίτρινους" αγωνίστηκε σε 17 παιχνίδια στην πρώτη του σεζόν και 24 ακόμη το 2000-01, πετυχαίνοντας συνολικά 186 πόντους σε 41 αγώνες (Μ.Ο. 4,6). Την σεζόν 2001-02 φόρεσε την φανέλα του ΚΑΟΔ, όπου αγωνίστηκε σε όλους τους αγώνες της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος με μέσο όρο 11,6 πόντων, με την ομάδα της Δράμας να μην καταφέρνει να αποφύγει τον υποβιβασμό. Το 2002-03 υπέγραψε στην ισπανική Κάθερες αλλά στα μέσα της σεζόν μεταγράφηκε στην Άλμπα Βερολίνου, στην οποία παρέμεινε και για τη σεζόν 2003-04. Με την γερμανική ομάδα αγωνίστηκε συνολικά σε 57 αγώνες, σκοράροντας 692 πόντους (Μ.Ο. 12,1) και κατακτώντας το νταμπλ το 2003 Την σεζόν 2004-05 ξεκίνησε στην ισπανική Μπρέογκαν και ολοκλήρωσε την χρονιά στην Ιταλία και την Μοντεπάσκι Σιένα, πριν επιστρέψει στον Άρη το 2005-06 βοηθώντας τους "κίτρινους" να κερδίσουν την έξοδο τους στην Ευρώ λίγκα. Ακολούθησε η πορεία του στην Παρί-Λεβαλουά, την Βίρτους Μπολόνια, στην σέρβικη Μέγκα Βιζούρα και στην πολωνική Άνβιλ Βλότσλαβεκ, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Πανελλήνιο για την σεζόν 2008-09. Την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε με την ομάδα του Ηρακλή για το πρωτάθλημα της Α2 βοηθώντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κερδίσει την άνοδο της στην ανώτερη κατηγορία. Παρέμεινε στους "κυανόλευκους" και την επόμενη σεζόν αλλά η ομάδα του Ηρακλή κατατάχθηκε τελευταία και υποβιβάστηκε. Το καλοκαίρι του 2011 υπέγραψε στον Απόλλωνα Πατρών, με τον οποίο αγωνίστηκε σε 21 αγώνες για το πρωτάθλημα της Α2, σκοράροντας 327 πόντους (Μ.Ο. 15,5). Παρέμεινε εκεί για δύο ακόμη σεζόν παίζοντας στην πλειοψηφία των αγώνων της ομάδας για το πρωτάθλημα της Α1. Το 2014 συμφώνησε με την ομάδα του Προμηθέα Πατρών,[13] στην οποία παρέμεινε για δύο σεζόν. Τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Μεντ και στην Χανθ όπου μέχρι και την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στην Γ εθνική έχοντας φουλ αγωνιστικό ρυθμό.

Η ομάδα του Άρη Σύρου τον καλωσορίζει στο νησί μας, του εύχεται να είναι υγιείς να προφέρει και να προσδώσει στο τοπικό μας πρωτάθλημα την αίγλη που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια και να γίνει μέρος της ιστορίας μας κερδίζοντας άλλη μια άνοδο σε εθνική κατηγορία.... Βλάντο καλώς ήρθες και καλορίζικος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας μας κ. Αντώνης Βαρθαλίτης τόνισε για την μεταγραφή του Πέτροβιτς. «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς, αθλητές όπως ο Πέτροβιτς, ο Αγαδάκος, ο Νικολαΐδης, να βρίσκονται κοντά μας στο τοπικό μας πρωτάθλημα. Θέλουμε αυτοί οι αθλητές να είναι τα ινδάλματα των μικρών αθλητών μας, όχι μόνο της δικής μας ομάδας αλλά και όλου του μπασκετικού νόμου μας και παράδειγμα προς μίμηση του επαγγελματισμού τους και της αθλητικής τους ζωής.

Τέλος, το νέο μας μεταγραφικό απόκτημα και ο αθλητής με την πολύ μεγάλη ιστορία στο άθλημα του μπάσκετ είπε για τον ερχομό του στην ομάδα μας. «Ο μοναδικός λόγος που είπα το ναι σε αυτήν την πρόταση είναι επειδή ο coach της ομάδας Πρόδρομος Νικολαΐδης είναι πολλά χρόνια φίλος μου αρχικά και συμπαίκτης μου σε πολλές ομάδες».

ΑΡΗΣ ΣΥΡΟΥ

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares