Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020 18:28

Μύκονοοοοος και στο μπάσκετ! (pics)

Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον Α.Ο. Μυκόνου που έχει παίξει τελικό Κυκλάδων κόντρα στον Βαγγέλη Βουρτζούμη (εννοείται πως έκοψε διχτάκι), που ανακοίνωσε τον Μάλκολμ Ντιλέινι και πλέον ετοιμάζεται για τη συμμετοχή στη Γ Εθνική.

 Ένα νησί με ανεξήγητη ενέργεια και διεθνή ακτινοβολία, η Μύκονος δεν είναι μόνο το... φευγιό των rich and famous αυτού του κόσμου.

Οι ομορφιές της ξεπερνούν τα… κλισέ και το μπάσκετ αποτελεί, εσχάτως το νέο σημείο αναφοράς, από τη στιγμή που ο Α.Ο. Μυκόνου ανέβηκε στη Γ' Εθνική και η σεζόν 2020/21 θα τον βρει στο πρώτο κλειστό γήπεδο του Νησιού των Ανέμων!

Πως είναι, όμως να παίζεις μπάσκετ σε έναν από τους πιο top ταξιδιωτικούς προορισμούς ανάμεσα στη Ψαρρού, το Καλό Λιβάδι και το Super Paradise;

Η μπασκετική Μύκονος μπήκε στη ζωή πολλών έπειτα από την ανακοίνωση της απόκτησης του Μάλκολμ Ντιλέινι και το gazzetta.gr παρουσιάζει την όμορφη προσπάθεια που γίνεται στο νησί μέσα από τρεις εκ των πρωταγωνιστών: Τον αρχηγό Γιάννη Κέφη, τον Γιώργο Τσιάρα που φέτος έπαιξε μπάσκετ στις Κυκλάδες και τον βασικό χρηματοδότη, πρόεδρο ξενοδόχων του νησιού και μεγάλο φαν του μπάσκετ, Γιάννη Θεοχάρη.

Ο λόγος στον αρχηγό

Ας συστηθούμε...

Ποιος είναι, λοιπόν ο Α.Ο. Μυκόνου που ανακοίνωσε τον Μάλκολμ Ντιλέινι και πανηγύρισε την άνοδο στη Γ' Εθνική με τον Σπύρο Παπαδόπουλο;

«Ως σύλλογος, ο Α.Ο. Μυκόνου δραστηριοποιείται στον στίβο, στο ποδόσφαιρο από το 1981 και στο μπάσκετ από το 1989, πάντα σε τοπικό επίπεδο. Σε ό,τι αφορά το μπάσκετ, η ομάδα χρησιμοποιούσε μέχρι πρότινος τα δημοτικά ανοιχτά γήπεδα της Μυκόνου. Παράλληλα, λειτουργούν κάποια αναπτυξιακά τμήματα με Παίδες, Έφηβους και μικρότερες ηλικίες. Το 2013, λοιπόν στήσαμε μια ομάδα από Μυκονιάτες και παιδιά που ήλθαν κι έμειναν στο νησί. Ο Α.Ο. Μυκόνου στο μπάσκετ δεν είχε κανέναν άλλον… λόγο ύπαρξης πέρα από την αγάπη για το παιχνίδι και τη συμμετοχή στην Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων που στέλνει τον πρωταθλητή στο μπαράζ ανόδου για τη Γ' Εθνική. Φτιάξαμε κάτι εντελώς παρεΐστικο, δίχως απαιτήσεις και μεγάλες βλέψεις».

Σε τι πρωτάθλημα συμμετείχε η Μύκονος; Ποια ήταν τα... κλασικά παιχνίδια στο τοπικό των Κυκλάδων;

«Πρόκειται, ουσιαστικά για ένα πρωτάθλημα δυο ομίλων όμως δεν παίζουμε όλοι μεταξύ μας. Εμείς, για παράδειγμα, συμμετείχαμε στον Α' όμιλο της Ε.Σ.Κ. Κυκλάδων, τον βόρειο μαζί με ομάδες από τη Σύρο, την Τήνο κι ενίοτε την Άνδρο. Παρεμπιπτόντως, μόνο η Σύρος και η Τήνος έχουν κλειστά γυμναστήρια. Αυτό, πρακτικά σημαίνει πως όλοι οι εντός έδρας αγώνες μας δόθηκαν εκτός Μυκόνου! Φέτος, για παράδειγμα μεταφερόμασταν κάθε φορά στην Τήνο. Από 'κει και πέρα, τα στάνταρ παιχνίδια μας ήταν αυτά κόντρα στον Περιστεριώνα Τήνου, τον Άρη Σύρου και τον Α.Ο. Ερμούπολης. Όταν όμως διασταυρωνόμασταν με τον κάτω όμιλο, δίναμε... επικές μάχες τον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια της Νάξου, τον Πανναξιακό, τον Α.Ο. Πάρου και την Α.Ε. Σαντορίνης»!

Ο Βουρτζούμης έκοψε διχτάκι στις Κυκλάδες!

Εκτός από τον Γιώργο Τσιάρα, ποιοι άλλοι παίκτες από υψηλότερες κατηγορίες έπαιξαν μπάσκετ στις Κυκλάδες;


«Νομίζω πως εκείνος που ξεκίνησε αυτή την τάση, τουλάχιστον όσο θυμάμαι εγώ, ήταν ο Βαγγέλης Βουρτζούμης. Μάλιστα παίξαμε τελικό με τον Βουρτζούμη, μέσα στη Σαντορίνη! Χάσαμε και τον είδαμε να μας κόβει το διχτάκι (γέλια)! Ήταν 46 χρονών τότε αλλά δεν είχε κανένα πρόβλημα σε αυτό το επίπεδο. Τα παιδιά της Σαντορίνης ήταν πραγματικά ωραίοι τύποι! Από 'κει και πέρα, εκτός από τον Γιώργο φέραμε επίσης τον Μπάμπη Σαμοθράκη, βασικό στην Α2 με τον Φιλαθλητικό των Αντετοκούνμπο. Ο Άρης Σύρου έφερε τον Μάκη Νικολαϊδη με τον Λάζαρο Αγαδάκο, έμπειρα παιδιά και καλοί χαρακτήρες που συσπείρωσαν τους ανθρώπους των νησιών».

12:35 η άφιξη, 12:45 το τζάμπολ

Πως ζούσατε αυτή την... περιπέτεια των ταξιδιών, δίνοντας τα εντός έδρας ματς στην Τήνο;

«Το πρόγραμμα για τα εντός έδρας παιχνίδια ήταν το εξής: Φεύγαμε με το πλοίο στις 12, φτάναμε στο λιμάνι της Τήνου στις 12:35 και παίζαμε στις 12:45! Δεν υπάρχει αυτό! Ήταν επικό (γέλια)! Μας περίμεναν τα ταξί στο λιμάνι, είχαμε ήδη ντυθεί στο πλοίο, κατεβαίναμε στην Τήνο και πηγαίναμε... σφαίρα στο γήπεδο για τον αγώνα! Το θέμα, επίσης είχε να κάνει με την επιστροφή αφού γυρίζαμε στη Μύκονο μετά τις 23:00! Ένας εντός έδρας αγώνας για εμάς διαρκούσε πάνω από 12 ώρες. Πολλές φορές μάλιστα παίζαμε και δεύτερο παιχνίδι, back-to-back στις 9 το επόμενο πρωί της Κυριακής. Δίναμε δυο παιχνίδια σε 10 ώρες για να γλιτώσουμε τα έξοδα και τα... πηγαινέλα».

Γιατί χάλασε η μεταγραφή του Ντιλέινι

O A.O. Μυκόνου ανακοίνωσε τον Μάλκολμ Ντιλέινι όμως λίγες μέρες αργότερα, ο Αμερικανός εμφανίστηκε με τη φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο… Τι δεν πήγε καλά και χάλασε το deal;

«Δεν του άρεσε το χρώμα στις φανέλες μας! Ήταν πολύ σκούρο! Του έταξα να αλλάξουμε τον jersey designer. Βέβαια, δεν έχουμε jersey designer αλλά ΟΚ, μην το κάνουμε θέμα. Από ένα σημείο και μετά τον έχασα, εκείνο το απόγευμα ο Ντιλέινι άρχισε να... πυροβολάει στο Twitter κι έτσι διακόψαμε τις διαπραγματεύσεις! Όταν αρχίζει να twittάρει, δεν σταματάει! Θα σου πω τι ακριβώς έγινε μαζί του. Με πήρε ο Τσιάρας και μου είπε: "Γιάννη, ο Ντιλέινι λέει όχι στον Ολυμπιακό και... ναι στη Μύκονο, κάτι πρέπει να κάνουμε". Αυτός το είπε για διακοπές όμως με το που είδα το tweet, είπα μέσα μου: "Εδώ είμαστε αδελφέ μου, θα σε φέρω στο νησί"! Τώρα πρέπει να κλείσω φιλικό με την Ίμπιζα πριν παίξουμε στη Γ Εθνική, θα γίνει χαμός (γέλια)»!


AO_MYKONOY_BC
@aom_bc
«Δεν σ´αδικωωώ
που πήγες σε ομαδα άλλη
φταιω εγω που παιζω Γ´Εθνικη»

Αφιερωμενο στον Μάλκολμ
το πουλεν μας.#οχιστηνανθρωποφαγια#λαθηειμαστεομαδεςκανουμε

ΥΓ.Μην τρωτε ανθρωπους.
Ολοι ειμαστε μαζι σε αυτο.
ΥΓ2.Και κοινωνικο μνμ η ομαδα.Να τα λεμε και αυτα.#COVID19greece

40
4:31 μ.μ. - 10 Ιουν 2020
Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη AO_MYKONOY_BC
Το νέο γήπεδο

«Όταν αποφασίσαμε να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα μπάσκετ, είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας τη σκέψη ότι έτσι θα ενεργοποιηθούν οι αρχές και η τοπική κοινωνία και θα ασχοληθούν με το γήπεδο. Ένα έργο που είχε μείνει... μακέτα για 40 χρόνια, ένα όνειρο δεκαετιών για τους Μυκονιάτες. Δεν είχε ασχοληθεί κανείς, υπήρχαν άλλες προτεραιότητες... Εν τέλει, έγιναν κάποιες ενέργειες, το έργο προχώρησε και η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε να μπούμε φέτος. Γι' αυτό, άλλωστε φέραμε έναν παίκτη σαν τον Γιώργο Τσιάρα στο νησί.

Το θέμα του γηπέδου φρέναρε ωστόσο αισιοδοξούμε ότι τον Αύγουστο θα αρχίσουμε προπονήσεις εκεί και θα κάνουμε τα επίσημα εγκαίνια στη Γ' Εθνική. Είναι ένα πολύ όμορφο κλειστό, στο μυαλό μας είναι όπως όταν χτίστηκε το... ΟΑΚΑ το 1995!!! Είναι, επίσης πολύ σημαντικό ότι εκεί θα στεγαστούν και τα παιδιά του νησιού που τώρα κάνουν προπονήσεις στα 8-9 μποφόρ, με 5 βαθμούς Κελσίου όλο τον χειμώνα. Σουτάρεις και η μπάλα δεν βρίσκει ταμπλό από τον αέρα»!

Ο Γιώργος Τσιάρας

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Α.Ο. Μυκόνου ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Γιώργο Τσιάρα, ο οποίος έπειτα από μακρά πορεία στην Α1 και ομάδες του εξωτερικού, κατηφόρισε στις Κυκλάδες για το Νησί των Ανέμων. Στα 38 του χρόνια, ο νυν team manager του Ηρακλή απολαμβάνει πλέον το παιχνίδι στην πιο αγνή - ρομαντική μορφή του ενώ είχε την ευκαιρία να δουλέψει εκ νέου με τον προπονητή του στις μικρές ηλικίες στη Λάρισα και νυν κόουτς της Μυκόνου, Θανάση Δελαπάσχο έπειτα από σχεδόν 20 χρόνια!

Από την προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ στο Νησί των Ανέμων

«Ήταν ο πρώτος προπονητής μου στην Ε.Α. Λάρισας όταν ήμουν γυμνασιόπαιδο κι εκείνος που με έβαλε στο αντρικό! Με πήρε, λοιπόν τηλέφωνο εξηγώντας μου ότι υπάρχει αυτή η προοπτική στη Μύκονο, ότι υπάρχουν 2-3 άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κάτι καλό στο νησί. Στο μεταξύ, φέτος συμμετείχα στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ και αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν να συνεχίσω στον χώρο από το staff κάποιας ομάδας! Να κοιτάξω, δηλαδή το επόμενο βήμα.

Ουσιαστικά, η πρόταση της Μυκόνου μου έδωσε τον χρόνο να το δουλέψω ακόμα καλύτερα στο μυαλό μου, από τη στιγμή που τα παιχνίδια ήταν μια φορά τον μήνα και θα είχα την ευκαιρία να το επεξεργαστώ καλύτερα, παίζοντας παράλληλα μπάσκετ. Ο Ηρακλής είναι η προτεραιότητα μου, ανέλαβα το πόστο του team manager στα μέσα της χρονιάς και είμαι αφοσιωμένος σε αυτό. Σε ό,τι αφορά τη Μύκονο, το κάνω γιατί περνάω πραγματικά καλά εδώ! Το βλέπω τόσο ωραία και ρομαντικά, σαν να παίζω με τους φίλους μου και ευχαριστιέμαι κάτι όμορφο» επισημαίνει ο έμπειρος φόργουορντ.

«Τα παιδιά στη Μύκονο έχουν τον σεβασμό μου 100%»

Η σεζόν 2020/21 θα βρει τον Α.Ο. Μυκόνου στη Γ' Εθνική και ο Γιώργος Τσιάρας μοιράζεται τις εντυπώσεις του από τη χρονιά της ανόδου: «Για να είμαι ειλικρινής, στην αρχή δεν το είδα ζεστά όμως πήγα μαζί με την οικογένεια μου για 3-4 μέρες και κατάλαβα από την πρώτη στιγμή ότι οι άνθρωποι εδώ είναι σοβαροί και ρομαντικοί, ότι αγαπούν τον τόπο τους κι έχουν φιλοδοξίες να ανεβάσουν ψηλά το μπάσκετ του νησιού τους…

Προσωπικά, έχω μάθει από μικρό παιδί να είμαι σε ένα γήπεδο. Σε αυτά τα τελευταία μέτρα της διαδρομής, είναι πολύ δύσκολο να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι πρέπει να αποχωριστείς αυτό που αγαπάς. Φέτος έζησα μια διαφορετική εμπειρία, προπονήθηκα ξανά σε ανοιχτό γήπεδο έπειτα από πολλά - πολλά χρόνια! Έλεγα στους συμπαίκτες μου να κρατήσουν το video για να το δείχνω στους φίλους και τους κουμπάρους μου»!

Όσον αφορά την μπασκετική προσπάθεια που γίνεται στη Μύκονο, είπε: «Τα παιδιά έχουν τον σεβασμό μου 100%! Είναι μια παρέα που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο δυνατό, με προπονήσεις τον χειμώνα, με αέρα και κρύο… Έχουν όνειρα και φιλοδοξίες ώστε η ομάδα να ανέβει ψηλά και να παλέψει για το καλύτερο»!

Τι σημαίνει η παρουσία του Γιώργου Τσιάρα στο τοπικό των Κυκλάδων; «Δεν έχουμε γνωρίσει καλύτερο παιδί από τον Γιώργο! Είναι ό,τι καλύτερο να βλέπουμε αθλητές και χαρακτήρες σαν κι αυτόν.

Έπαιξε στο top επίπεδο και φέτος ήταν μαζί μας, είδε τους ερασιτέχνες που γυρνούν από τη δουλειά, που ετοιμάζονται μέσα σε πέντε λεπτά και θέλουν να παίξουν μπάσκετ, που θα τρέξουν και θα σουτάρουν με αέρα και βροχή! Νομίζω ότι τη γούσταρε αυτή τη φάση, ίσως το είδε και λίγο διδακτικά. Μας βοήθησε σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στα αγωνιστικά. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος!» επισημαίνει ο Γιάννης Κέφης.

Η Γ Εθνική και το ταξίδι στις υψηλότερες κατηγορίες

Από την πλευρά του, ο κος. Γιάννης Θεοχάρης εξήγησε πως το νέο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του νησιού θα είναι η αφετηρία για το ταξίδι στις εθνικές κατηγορίες:

«Η Μύκονος είναι παγκοσμίως γνωστή για τον τουρισμό και τη διασκέδαση. Έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της και όλα αυτά ξεκινούν από την ίδια αφετηρία: Αγαπάμε αυτό που κάνουμε! Το ίδιο ισχύει και στο μπάσκετ, γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι θα τα πάμε καλά! Οι Μυκονιάτες έχουν μάθει να δουλεύουν μεθοδικά και να βάζουν υψηλούς στόχους. Είμαστε χαρούμενοι που ανεβήκαμε στη Γ Εθνική, πλέον θα δώσουμε νέες… εξετάσεις από τη στιγμή που η επόμενη αγωνιστική σεζόν αποτελεί ορόσημο για τον σύλλογο. Το κλειστό γήπεδο που δημιουργήθηκε ήταν ένα όνειρο δεκαετιών από όπου θα ξεκινήσουμε ένα ωραίο ταξίδι στις υψηλότερες κατηγορίες»!

Πρόσθεσε, δε: «Απευθύνω έκκληση στην Πολιτεία να ασχοληθεί με τα νησιά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που είναι παραμελημένες, να φτιάξει αθλητικούς χώρους αντάξιους των προσδοκιών των ανθρώπων που ζουν σε αυτές τις κοινωνίες. Σκεφτείτε πως η Μύκονος που έχει τα φώτα πάνω της τις τελευταίες δεκαετίες, απέκτησε το πρώτο κλειστό εν έτει 2020»!

Ροστερ ΑΟΜ 2019-2020

Άνδρες

Τσιάρας Γιωργος
Μπέλλης Γιωργος
Σαμοθράκης Μπάμπης
Μελεούνης Θανος
Παρασκευόπουλος Γιαννης
Μπάλλας Γιώργος
Βασίλιεφ Λεβογιάννης Παύλος
Μπέλλης Δημήτρης
Κουτσούκος Γιωργος
Σαχάς Γιαννης
Σαχάς Γιωργος
Γκαραγκούνης Γιωργος
Σαμάνογλου Αντωνης
Αποστόλου Χρήστος
Κέφης Γιαννης

Εφηβοι

Βινάνι Λεονάρντο
Στύλλα Ντανιελ
Γκιόκας Παναγιώτης
Μονογυιός Γιώργος
Πατσίλης Παναγιώτης

Προπονητής: Δελαπάσχος Θανάσης

gazzeta.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares