Κυριακή, 07 Απριλίου 2019 00:45

Αρχόντισσες των Κυκλάδων οι κορασίδες του Περιστεριώνα!!! [vid&pics]

Την δική τους ιστορία στο κυκλαδίτικο μπάσκετ γράφουν οι κορασίδες του Περιστεριώνα. Οι νεαρές αθλήτριες του σωματείου της Τήνου κατέκτησαν το βράδυ του Σαββάτου 6 Απριλίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα στην κατηγορία της ΕΣΚ Κυκλάδων επικρατώντας στον τελικό του φάιναλ φορ της Σαντορίνης, την οικοδέσποινα ΑΕΣ με σκορ 37-25.

Σε έναν τελικό που κυριάρχησε η νευρικότητα και το άγχος και ήταν διαφήμιση του κυκλαδίτικου μπάσκετ οι παίκτριες του Παναγιώτη Σιώτη με βάση την πολύ καλή άμυνα κατάφεραν να προηγηθούν από την αρχή του αγώνα και να έχουν το πάνω χέρι σε όλη την αναμέτρηση.

Στο τελευταίο και πιο κρίσιμο τελικά δεκάλεπτο, τα κορίτσια της Τήνου έδειξαν την ίδια προσοχή στην άμυνα και στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ανακηρυχθούν νικήτριες του τελικού. Οι τυπικά φιλοξενούμενες αθλήτριες του Παναγιώτη Χατζηαυγουστίδη μείωσαν με την έναρξη της τέταρτης περιόδου στους -7 (29-22), ωστόσο η αστοχία τους από την γραμμή των ελευθέρων βολών (3/10) δεν τους επέτρεψαν να ροκανίσουν κι άλλο τη διαφορά.

DSC_0209JYYHTREWE_037f8.jpg

Η Αναστασία Βοϊνά με τρίποντο 4:27 πριν το φινάλε έδωσε προβάδισμα με +10 για τον Περιστεριώνα (32-22), ενώ με τον ίδιο τρόπο η Ελένη Μπρουντζάκη αύξησε τη διαφορά στους +12 (36-24) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Το τελικό 37-25 ήρθε μέσα σε αποθέωση για τις “αρχόντισσες” του Παναγιώτη Σιώτη πανηγυρίζοντας έξαλα τόσο την κατάκτηση του δικού τους πρωταθλήματος, όσο και του εφηβικού τμήματος του συλλόγου λίγη ώρα νωρίτερα στην Τήνο.

Κορυφαία του τουρνουά αναδείχθηκε όπως και πέρυσι στην Πάρο, η Ελίνα Πλυτά, η οποία παρά τα τέσσερα φάουλ στην τελευταία περίοδο έπαιξε με τη …φωτιά σε ορισμένες φάσεις, ενώ πολύ καλή παρουσία για τις πρωταθλήτριες Κυκλάδων είχαν και η Ελίνα Φωσκόλου και Αναστασία Βοϊνά. Από τις οικοδέσποινες του τουρνουά, τα κορίτσια της ΑΕ Σαντορίνης που τις αξίζουν συγχαρητήρια για τη φετινή πορεία μέχρι τον τελικό, ξεχώρισαν η Φουστέρη και η Παπαϊωάννου.

DSC_0106IUYTRUIFDDF_0dc4c.jpg

“Οδύσσεια” θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επιστροφή της αποστολής του Περιστεριώνα στην Τήνο από την Σαντορίνη, αφού το πλοίο της γραμμής έχει δρομολόγιο μέχρι την Μύκονο, ενώ τις τελευταίες ώρες γίνονται προσπάθειες από τους διοικούντες τον σύλλογο ώστε να βρεθεί τρόπος και η ομάδα να επιστρέψει στην βάση της όσο πιο γρήγορα γίνεται Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος…

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Θεοδωρόπουλος, Μπιστιτζιάνος, Σέλληνας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-4, 22-14 (ημίχρονο), 29-18, 37-25.

ΤΑΚ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝΑΣ (Παν. Σιώτης): Πετροπούλου, Μπρουντζάκη 3 (1), Μπινιάκου, Καμπέρι, Μαραγκού, Λούβαρη Μ. 2, Φωσκόλου 10, Βοϊνά 8 (2), Τριανταφύλλου 4 (1), Λούβαρη Αν., Κλαυδιανού, Πλυτά 10 (1).

ΑΕ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (Παν. Χατζηαυγουστίδης): Παντζιαρίδη, Τσολακίδου, Σελάμι, Βαρβαρήγου, Φουστέρη 10, Παπαϊωάννου 12 (1), Τρούνη 1, Γούσια 1, Αργυρού, Τσαβδαρίδη, Ξαγοράρη 1.  

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=rfBQaCWFi6w

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares