Κυριακή, 05 Ιουνίου 2011 12:35

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΙΦΝΟΥ

Veranda_pagkos-1

Το τοπικό Πρωτάθλημα Σίφνου διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1994 στο γήπεδο Γυμνασίου-Λυκείου

με τη συμμετοχή 8-10 ομάδων όπου όπως ήταν φυσικό πρωταγωνιστούσαν οι ομάδες του Λυκείου.

Η πρωταθλήτρια ομάδα της Σίφνου αγωνιζόταν ''τιμής ένεκεν'' με φιλοξενούμενη ομάδα της Αττικής όπως τον Ολυμπιακό Πειραιώς το 1997.

Το  τοπικό Πρωτάθλημα Σίφνου δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από το ....... NBA.

Είχε ηχητικά εφέ,αναμετάδοση,καρφώματα,διαγωνισμό τριπόντων αλλά κυρίως γεμάτες κερκίδες!Για 4 χρονιές η Σίφνος ζούσε στον παλμό του μπάσκετ.

Το 2004 ολοκληρώθηκε το ΕΘΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΣΙΦΝΟΥ (ΕΑΚΝ ΣΙΦΝΟΥ) που έχει 2 γήπεδα μπάσκετ,κερκίδες 600 ατόμων,νυχτερινό φωτισμό και αποδυτήρια.

Το 2007 το ΕΑΚΝ παραδόθηκε σε νέα δραστήρια διοίκηση και η Σίφνος ''διψασμένη'' για μπάσκετ με πρωτεργάτη τον Α.Γ.Ν.Ο.Σ. (Αθλητικός Γυμναστικός Ναυτικός Όμιλος Σίφνου) ξαναρχίζει το  τοπικό Πρωτάθλημα σε σύγχρονα γήπεδα.Veranda-Samanoi

Στο πρωτάθλημα του 2008 πήραν μέρος 8 ομάδες: 1.Ασάλευτοι, 2.Boca Dewars, 3.Μερόπη, 4.Ωκύαλος, 5.Τσελεμεντέδες, 6.Sifnos Rockets, 7.Χαβαλέδες, 8.L.M.S

Στο Final Four έφθασαν τα ζευγάρια Ασάλευτοι-Ωκύαλος (2-0 νίκες) και  Boca Dewars-Μερόπη (2-0 νίκες).

Ο τελικός ανάμεσα στους Ασάλευτους και την Boca Dewars βρήκε νικητές τους ''κιτρινόμαυρους'' της Boca που σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το πρωτάθλημα μπάσκετ Σίφνου επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά με την ίδια επιτυχία με τη συμμετοχή 6 ομάδων: 1.Ασάλευτοι, 2.Μερόπη, 3.Sifnos Rockets, 4.Veranda, 5.9 Jazz και 6.Γυμνάσιο.

Οι πρωταθλητές της προηγούμενης χρονιάς Boca Dewars δεν πήραν μέρος λόγω απουσιών.Μερικά από τα στελέχη τους όμως μετεγράφησαν στην Μερόπη και στους Ασάλευτους.

Στους ημιτελικούς του 2009 αντιπαρατέθηκαν οι Ασάλευτοι με τους Sifnos Rockets (2-0 νίκες) και η Μερόπη με την Veranda (2-1 νίκες).

Στον τελικό έφτασαν δυο έμπειρες ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος Σίφνου.Από τη μια πλευρά οι Ασάλευτοι που είχαν την καλύτερη επίθεση και έφταναν για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε τελικό και από την άλλη πλευρά η Μερόπη που είχε την καλύτερη άμυνα και τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης.(Γκούμα Ν.)

Στο 4ο δεκάλεπτο η Μερόπη είχε εξασφαλίσει μια πρωτοπορία 8 πόντων όμως οι Ασάλευτοι επέστρεψαν στο παιχνίδι και 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη ισοφάρισαν σε 41-41.Όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε σε παράταση όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα η μπάλα είναι στην κατοχή της ομάδας των Ασάλευτων και συγκεκριμένα στα χέρια του Σ.Ποδότα όπου έξω από τα 6,25μ χωρίς κανένα δισταγμό σηκώθηκε και σούταρε για 3.

Με το σφύριγμα της κόρνας η μπάλα είχε καταλήξει στο καλάθι!Το τελικό σκορ 44-41 στέλνει τους Ασάλευτους στον θρόνο του πρωταθλητή και τον Σ.Ποδότα στη θέση του M.V.P του τελικού.

Το 2010 διοικητικά προβλήματα στο Ε.Α.Κ.Ν. Σίφνου δεν επέτρεψαν να γίνει πρωτάθλημα.

Veranda-Samanoi_2

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares