Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 13:35

Πήρε «ρεβάνς» η Veranda και κατέκτησε αήττητη το Πρωτάθλημα Μπάσκετ Σίφνου!

Ο Τελικός για το 5ο πρωτάθλημα Μπάσκετ Σίφνου που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της «Μαρούσας» στην Απολλωνία την Πέμπτη 3 Ιουλίου, ήταν μια επανάληψη του τελικού της προηγούμενης διοργάνωσης (το 2012) αφού και πάλι συναντήθηκαν οι ομάδες της Veranda και της Μερόπης.

Η Μερόπη λοιπόν καλούνταν να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατείχε από το 2012 κόντρα στην αήττητη (στη φετινή διοργάνωση) ομάδα της Veranda που με τη σειρά της διεκδικούσε για δεύτερη φορά τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες κάπως «μουδιασμένες» και το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο να μένει σε χαμηλά επίπεδα 12-12. Καθώς περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες της Μερόπης με την εμπειρία τους κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και το ημίχρονο βρήκε την ομάδα τους μπροστά στο σκορ με 26-31. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα της Veranda να προσπαθεί και να καταφέρνει σε αρκετά διαστήματα του 3ου δεκαλέπτου να επιβάλει τον γρήγορο ρυθμό που την διέκρινε καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και σε συνδυασμό με την αποτελεσματική της άμυνα κατάφερε αρχικά να μειώσει και με την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου να προσπεράσει στο σκορ με 50-43. Με ανεβασμένη την ψυχολογία τους στο 4ο δεκάλεπτο, οι παίκτες της Veranda έδειχναν ότι ελέγχουν πλήρως το παιχνίδι και κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά διαμορφώνοντας το τελικό 70-57 υπέρ τους, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο στην ιστορία τους και κάνοντας ταυτόχρονα ρεκόρ αφού πήραν το πρωτάθλημα χωρίς ήττα!

Veranda-Meropi-telikos-6-7-2014

Με τη λήξη του παιχνιδιού οι παίκτες της Veranda έγιναν «ένα κουβάρι» στο κέντρο του γηπέδου και μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας πανηγύρισαν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ακολούθησαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τους παίκτες και τους παράγοντες και των δύο ομάδων αγκαλιασμένους και η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις απονομές των μεταλλίων και του κυπέλλου.

Veranda – Μερόπη: 70 – 57

Δεκάλεπτα: 12-12, 26-31(ημ.), 50-43, 70-57.

Veranda: Μ. Παπούλιας 21, Δ. Κάργας 13, Π. Σαρήμπαλης 25(1), Α. Μενεγάκης 3, Γ. Αρβανίτης 5(1), Λ. Μπασματζόγλου 3(1), Α. Ραφελέτος, Andrea, Σ. Φορτσάρης, Χ. Βασάλος, Β. Μαζαρός.

Μερόπη: Έ. Τζιοβάγκο 28(4), Ν. Γκούμας 19(4), Ν. Κολαράκης 4, Σ. Οικονόμου 4, Ν. Κάραβος 2,Ν. Χρύσος, Α. Μπαμπούνης, Δ. Ζάσκας, Η. Κοτζιάς.

Papoulias-MVP-7-2014

Πολυτιμότερος παίκτης ή M.V.P. του τελικού αναδείχτηκε ο Μπάμπης Παπούλιας από την ομάδα της Veranda.

Πριν την έναρξη του τελικού διεξήχθη ο 1ος γύρος του διαγωνισμού 3πόντων με τη συμμετοχή 9 αθλητών από όλες τις ομάδες που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα πλην των Τυφώνων αφού δεν δήλωσε συμμετοχή κάποιος. Για την ιστορία οι παίκτες που πήραν μέρος ήταν: Δ. Κάργας και Α. Ραφελέτος από την ομάδα της Veranda, Ν. Χρύσος και Έ. Τζιοβάγκο από την ομάδα της Μερόπης, Στ. Δεληγιάννης και Ν. Βεντούρης από την Boca, ο Κ. Μαστρόκαλος από τους Πειρατές και ο Α. Οικονόμου από το Cayenne. Οι τρεις παίκτες που προκρίθηκαν για τον 2ο και τελικό γύρο ήταν: ο Ν. Βεντούρης από την ομάδα της Boca με 10 πόντους, ο Στ. Δεληγιάννης επίσης από την Boca με 8 και τέλος ο Δ. Κάργας από την Veranda με 7 πόντους. Ο 2ος γύρος έγινε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με τους Ν. Βεντούρη και Δ. Κάργα να ισοβαθμούν με 4 πόντους αφήνοντας πίσω τον Στ. Δεληγιάννη με 3. Έτσι λοιπόν ακολούθησε και 3ος γύρος με τον Δημήτρη Κάργα από τη Veranda να πετυχαίνει 5 πόντους και να παίρνει τη νίκη από τον αντίπαλο του που πέτυχε 2 πόντους.

Οι βραβεύσεις και οι απονομές μεταλλίων ξεκίνησαν με όλους όσους βοήθησαν από το «πόστο» της γραμματείας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, με πρώτο απ’ όλους τον «κομισάριο» Αναστάση Οικονόμου που ήταν παρών σε ΟΛΑ τα παιχνίδια! Μαζί του βραβεύτηκαν και οι Α. Καλόγηρος, Α. Ναδάλης, Π. Κασιώτης και Α. Συνοδινός.

Στη συνέχεια βραβείο πήραν οι διαιτητές που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα οι οποίοι ήταν οι 3 διαιτητές του τελικού Νίκος Βεντούρης, Γιώργος Χρύσος και Αλέξανδρος Κίσαλης καθώς επίσης και οι Άγγελος Μενεγάκης και Άγγελος Ατσόνιος που είχαν διαιτητεύσει στη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Kargas-3points-winner-7-2014

Ακολούθησε η απονομή στον νικητή του διαγωνισμού 3πόντων Δημήτρη Κάργα (Veranda).

Βραβεία δόθηκαν και για την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα ομάδος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με την ομάδα της Veranda να παίρνει και τα δύο έχοντας σημειώσει συνολικά 347 πόντους στην επίθεση και έχοντας δεχτεί 132 πόντους στην άμυνα.

Μετάλλιο δόθηκε και στον 1ο σκόρερ της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με νικητή τον Παντελή Σαρήμπαλη από την Veranda που σημείωσε 134 πόντους.

Το βραβείο του M.V.P. (πολυτιμότερος παίκτης του τελικού) πήρε ο Μπάμπης Παπούλιας της Veranda.

Ακολούθησαν οι απονομές μεταλλίων στους φιναλίστ παίκτες της Μερόπης.

Τέλος αφού πήραν τα μετάλλια τους και οι πρωταθλητές παίκτες της Veranda ο αρχηγός της ομάδας Χ. Βασάλος μαζί με τον μικρό γιο του προέδρου της ομάδας σήκωσαν στον ουρανό το κύπελλο του πρωταθλήματος Μπάσκετ Σίφνου για το 2014.

Τις απονομές έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου Κος Κώστας Σούλης τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης ευχαριστούμε τον Κο Αντώνη Κακάκη πρόεδρο του Α.Γ.Ν.Ο. Σίφνου για την βοήθεια του στη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και το Κο Μιχάλη Πατσιούρα υπάλληλο του Ε.Α.Κ.Ν. Σίφνου.

Πλέον δίνουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά με την ευχή να ξεκινήσει νωρίτερα το πρωτάθλημα και με περισσότερες ομάδες.

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού…

Δείτε εδώ... περισσότερες φώτος απο τον τελικό.

palioi-veranda-7-2014

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares