Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014 12:22

Μπαίνουν ξανά στο κόλπο του F4

Τα Φανάρια πέτυχαν μεγάλη νίκη μέσα στο ΔΑΠΠΟΣ επί του Πανιωνίου με 71-82 και μπαίνουν για τα καλά στην διεκδίκηση της μίας από τις δύο θέσεις του 2ου ομίλου που οδηγούν στο final fourτου πρωταθλήματος Μπάσκετ Ανδρών.

THIRA OVELIXΗ ομάδα της Νάξου έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο, αφού για να έχει μέλλον στο πρωτάθλημα ζητούσε μόνο νίκη μέσα στην έδρα του Πανιωνίου και παράλληλα να καλύψει την διαφορά των 7 πόντων που υπήρχε προκύψει από τη νίκη του Πανιωνίου στον 1ο γύρο (54-61).

Νέα πρόσωπα

Ο Πανιώνιος παρουσίασε για ακόμη μία φορά με διαφορετικά πρόσωπα στην σύνθεση του, καθώς είχε 1-2 σημαντικές απουσίες. Ο Κώστας Αξιώτης έχει όμως την πολυτέλεια να δουλεύει με πολλούς παίκτες που διαθέτει η ομάδα, λόγω της καλοκαιρινής συνένωσης με τον Ατλαντα.

Όλα λειτούργησαν καλά για τους γηπεδούχους στο 1ο ημίχρονο, όπου παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 0-11 γύρισαν το παιχνίδι, φτάνοντας στην 1η περίοδο στο 17-24 και το ημίχρονο να προηγούνται με 39-36. Η 3 περίοδος ήταν καταστροφική για τον Πανιώνιο, όπου τα Φανάρια είχαν τον Πρόκο και τον βγαλμένο από τα παλιά Νίκο Χάρο να σκοράρουν κατά ριπάς, ενώ παράλληλα Πολυτάρχου και Γιώργος Χάρος (26 π), έκαναν σχεδόν ότι ήθελαν στην άμυνα, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού το βαρύ χαρτί του των γηπεδούχων τον Παπαδόπουλο, που έμεινε στους 13 πόντους.

Κάπως έτσι τα Φανάρια πήραν κεφάλι στο 15 πόντων στο σκορ με την 3η περίοδο να λήγει 50-65. Οι καρδιές έσπασαν στην 4η και τελευταία περίοδο, όπου ο Αξίωτης γνώριζε πολύ καλά ότι στόχο στο συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει και μία ήττα μικρότερη των 7 πόντων. Ο κόσμος στις εξέδρες που ήταν αρκετός πίεσε, ώθησε τους γηπεδούχους, που κατάφεραν 2.30 πριν το τέλος να μειώσουν σε τρεις (67-73), με τον Νίκο Χάρο να κάνει σε εκείνο το σημείο με τρίποντο να κάνει το 67-73. Το (70-77) 1.08 πριν το τέλος ίσως έδωσε την ευκαιρία στον Πανιώνιο να πάει το ματς σε απανωτά φάουλ και βολές για να κρατήσει και να μειώσει την διαφορά.

Εκεί οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφέστατα πιο εύστοχοι, απέναντι στους γηπεδούχους, οι οποίοι το Σάββατο έκαναν ένα από τα χειρότερα τους παιχνίδια όσο αφορούσε την ευστοχία σε βολές.

Μεταγραφές

Νέα πρόσωπα όμως υπήρξαν και στην σύνθεση των Φαναριών, καθώς η Διοίκηση της ομάδας από την Νάξο κρατούσε εφτασφράγιστο μυστικό την απόκτηση των Δημήτρη Πρόκου και Δημήτρη Φράτα, που ταξίδεψαν αεροπορικός στη Σαντορίνη για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στη νέα τους ομάδα. Όπως φάνηκε στο τέλος η κίνηση των διοικούντων του ΑΠΑΣ δεν έπεσε στο κενό, καθώς η εμπειρία και μόνο του Πρόκου ήταν αρκετή για να πετύχει 19 καθοριστικούς πόντους στο ματς, αγωνιζόμενος 3 περιόδους, αφού στην αρχή της 4ης αποβλήθηκε από το παιχνίδι με ντικαλιφιε (2η τεχνική ποινή), ενώ ο Φράτας έδειξε ότι θα αποτελέσει ένα αθόρυβο, αλλά πολύ σημαντικό εργαλείο για τα Φανάρια. Ο Δημήτρης Πρόκος έχει 15 χρόνια παρουσίας στην Α2 (Ηλυσιακός, Παπάγος, Ι.Ν. Φιλαδέλφειας, Γ.Σ. Λάρισας), καθώς και περάσματα από την Γ΄και Β΄Εθνική (Αίγιο, Άργος, Δούκας, Ελευσίνα).

Ο Δημήτρης Φράτας έχει πολλές συμμετοχές σε Β’ και Γ’ Εθνική με: Λιώσια, Αιγάλεω, Κορωπί, Αργ. Τρικάλων, Κηφισιά, Πεντέλη και Αγ. Θωμά.

Πανιώνιος – Φανάρια 71-82. Τα δεκάλεπτα: (17-24, 22-12, 11-29, 21-17).

Με πολλά παράπονα, ειδικά από τα Φανάρια η διαιτησία των: Ηπιώτη και Κλαδιανού

Πανιώνιος (Αξιώτης): Λάτσε, Μιχαλέλης 13 (2), Λουίτζι 1, Κατηκαρίδης 8 (2), Παντζιαρίδης 14 (4), Μπαλογιάννης 5, Γεωργακούδης, Βελλίκης 17 (1), Παπαδόπουλος 13 (2), Σιεχού, Φασουλής.
ΑΠΑΣ τα Φανάρια (Σγούρος): Φράτας 2, Πρόκος 19 (1), Μανδηλαράς, Χουζούρης, Πολυτάρχου 12, Ζευγώλης, Κώτσος, Χάρος Ν. 26 (3), Χάρος Γ. 8, Κεραμειδάς 2, Μελάς 15

Φωτογραφίες από τον αγώνα εδώ

Η Βαθμολογία

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares