Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013 02:13

Μεγάλη νίκη του Πανναξιακού στο ντέρμπι

Ο Πανναξιακός ΑΟΝ ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι της Νάξου, όπου στο κλειστό γυμναστήριο του νησιού επικράτησε χθες 79-61του ΑΠΑΣ τα Φανάρια, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τόπο τους αγώνες του 1ου γύρου για τον 2ο όμιλο.

Τζανιδάκης και Πολίτης

Η ομάδα του Δημήτρη Δαμιανίδη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας τα Φανάρια, που προσπάθησαν να κάνουν τον come backστη 2η και στη 3η περίοδο, πράγμα όμως που δεν ήρθε ποτέ… καθώς εκτός των, Βαγγέλη Πολυτάρχου (22) και Μελά (14), οι υπόλοιποι παίκτες πραγματοποίησαν πολύ κακή εμφάνιση.

Ο Βαγγέλης Πολυτάρχου ήταν φυσικά το πρόσωπο του αγώνα, καθώς για πρώτη φορά βρέθηκε κόντρα στην παλιά του ομάδα τον Πανναξιακό. Ο παίκτης πάντως έδειξε την κλάση του, αφού δεν τον επηρέασε τίποτα στο να παίξει το παιχνίδι του και τελικά να είναι και ο καλύτερος παίκτης για τα Φανάρια.

Η άμυνα των γηπεδούχων αφού αρχικά εξουδετέρωσε τον Νίκο Χάρο, που είναι το «βαρύ πυροβολικό» τον Φαναριών, στη συνέχεια έχοντας σε δαιμονιώδη φόρμα τους Πολίτη και Τζανιδάκη, που πέτυχαν τους 51 από τους 79 πόντους της ομάδας τους, κατάφεραν να βρίσκουν απαντήσεις σε κάθε προσπάθεια του ΑΠΑΣ και να φτάσουν έτσι σε μία δίκαιη και σημαντική νίκη.

Μάλιστα ο Τζανιδακης που αποκτήθηκε με σκοπό να σκοράρει, αλλά και να ηρεμεί το παιχνίδι του Πανναξιακού φαίνεται ότι έχει βγει "Λίρα εκατό". Ο παίκτης παρά του γεγονότος ότι δεν συμμετέχει σε όλες τις προπονήσεις δείχνει ότι είναι η αιχμή του δόρατος για την ομάδα του Δημήτρη Δαμιανίδη καθώς στα τρία ματς που έχει αγωνιστεί έχει πετύχει 64 πόντους, από τους οποίους οι 48 με τρίποντα!

Ένταση

Για ακόμη μία φορά στο "Μπασκετικό" ντέρμπι της Νάξου είδαμε ένα κατάμεστο κλειστό γυμναστήριο, με τον κόσμο να δημιουργεί μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, που κυμάνθηκε μέσα σε κόσμια πλαίσια.

Ωστόσο η ένταση στο παιχνίδι ήρθε από αλλού, καθώς οι διαιτητές της αναμέτρησης Παπαδημητρόπουλος και Ρούσσος, γινόταν συχνά πυκνά δέκτες διαμαρτυριών από τους δύο πάγκους, οι οποίοι ήταν άκρως προκλητικοί απέναντι στους δύο ρέφερι της αναμέτρησης, που χθες ήταν πολύ καλοί και με 2-3 μικρολαθάκια, έβγαλαν εις πέρας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τους δύο αντιπάλους να ζητούν έντονα και τα τελευταία «ψίχουλα» αγνοώντας την επερχόμενη τιμωρία.

Και ενώ ήταν ορατό ότι τιμωρίες θα υπήρχαν, τελικά αυτές ήρθαν στο τέλος της αναμέτρησης, όπου πλέον οι αντιδράσεις ξεπερνούσαν τα όρια. Ο Γιώργος Χάρος δέχτηκε τεχνική ποινή, ενώ οι: Νίκος Χάρος, Τζανιδάκης και Μελάς υπέπεσαν σε αντιαθλητικά φάουλ, για να έρθουν και οι αποβολές του Φιλιππουπολίτη και του Ωνάσογλου και να σφραγίσουν έτσι ένα πολύ επεισοδιακό παιχνίδι.

Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κόρνα της λήξης βρήκε τις δύο ομάδες να αγκαλιάζονται και να φεύγουν αγαπημένες από το γήπεδο, ενώ στα αξιοσημείωτα είναι και η άψογη συνεννόηση που υπήρξε ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων.

Διαιτητές: Παπαδημητρόπουλος, Ρούσσος

Δεκάλεπτα: 28 -13, 10 - 15, 21-19, 20-14

Πανναξιακός (Δαμιανίδης): Πολίτης 24 (5), Λάσκαρης, Βάρσος, Βάβουλας, Τσαπατσάρης 10 (1), Μάκαρης 8, Δενδρινός, Γκιέργκι 2, Ανεβλαβής 1, Τζανιδάκης 27 (8), Κόκκαρης 1, Μυλωνάς  6

ΑΠΑΣ τα Φανάρια (Σγουρός - Ωνάσογλου): Φιλιππουπολίτης, Χουζούρης, Μανδηλαράς 4, Κώτσος, Πολυτάρχου 22 (3), Βενιέρης 3 (1), Προμπονάς, Χάρος Ν. 11, Ματσούκας, Χάρος Γ. 7 (1), Ανεβλαβής, Μελάς 14

Φωτογραφίες εδώ

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares