Ιδρύεται Αστυνομική Υποδιεύθυνση για πρώτη φορά στην ιστορία της Μυκόνου (vid)

  • Κατηγορία ΚΥΚΛΑΔΕΣ
Ιδρύεται Αστυνομική Υποδιεύθυνση για πρώτη φορά στην ιστορία της Μυκόνου (vid)

Ευρεία σύσκεψη για ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, αλλά και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ με τη συμμετοχή του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, του Δημάρχου Μυκόνου και εκπροσώπων κρατικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων αφού ευχαρίστησαν τον Υπουργό για το ότι ανταποκρίθηκε στο διαχρονικό αίτημα των Μυκονιατών για αυξημένη παρουσία της αστυνομίας επεσήμαναν συγκεκριμένα ζητήματα παραβατικών συμπεριφορών που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής.

Ο υπουργός Προστασίας επεσήμανε την απόφαση για τη δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης, όπου θα υπηρετούν περίπου 120 αστυνομικοί και τόνισε ότι στόχος είναι η νομιμότητα, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η κοινωνική ειρήνη, η ανάπτυξη και η ευημερία του νησιού. Επίσης, αναφέρθηκε στον σχεδιασμό δημιουργίας ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση των κλοπών, των ναρκωτικών και την τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας, ενώ, τέλος, δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της τουριστικής αστυνομίας.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Μύκονος αυτή τη στιγμή είναι ασφαλής από πλευράς Covid, ωστόσο οι κίνδυνοι ελλοχεύουν και επεσήμανε ότι η Πολιτεία θα κρατήσει το νησί ασφαλές για κάθε κάτοικο, αλλά και κάθε επισκέπτη, με κάθε νόμιμο μέσο. Τόνισε ότι είναι προσωπική ευθύνη του καθενός, να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και ότι μόνο έτσι και πάντα σε συνδυασμό με τους αυστηρούς ελέγχους από τις Αρχές, θα θωρακιστεί η δημόσια υγεία.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κ. Κουκάς τόνισε ότι:

«Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιμετώπισε με ενδιαφέρον την έκκλησή μας για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας. Σήμερα ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή μας επισκέφθηκε το νησί και είχαμε μια πολύ παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους των κρατικών και συλλογικών φορέων του νησιού. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία είναι παρούσα με συγκεκριμένες πράξεις και έργα. Επιτέλους στη Μύκονο δημιουργείται αστυνομική υποδιεύθυνση που θα στελεχωθεί από επιπλέον 120 αστυνομικούς και θα συμβάλλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στο νησί.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας είμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και στηρίζουμε έμπρακτα το Κέντρο Υγείας. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι εάν διατηρηθεί η καλή διεθνή εικόνα της χώρας και του νησιού θα υπάρχουν και προφανή οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη.

Ελπίζουμε όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί να επιδείξουν τα αντανακλαστικά και το ενδιαφέρον του Υπουργού και να στηρίξουν στην πράξη το νησί, που αποτελεί ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και προβάλει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Οι δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη:

 

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Κ11

Μετά την αναπροσαρμογή που υπήρξε στις ηλικιακές κατηγορίες, η ΕΠΣ...

Κ13 ξανά μετά το 2016, η προκήρυξη του πρωταθλήματος

Μετά τη σεζόν 2015-2016, όπου πραγματοποιήθηκε για τελευταία σεζόν το...

Ντόγος για ΑΕ Μυκόνου

Σπουδαία μεταγραφική επιτυχία ετοιμάζει η ΑΕ Μυκόνου καθώς η ομάδα...

Η προκήρυξη της Κ17 που επανέρχεται μετά το 2016

Μετά τις αλλαγές που υπήρξαν στις ηλικιακές κατηγορίες των πρωταθλημάτων...

Η προκήρυξη της κατηγορίας Κ15 ''MOLTEN'' της ΕΠΣ Κυκλάδων

Διαβάστε αναλυτικά την προκήρυξη της κατηγορίας Κ15 ''MOLTEN'' της ΕΠΣ...

Η Μαρία Μάκαρη Υπεύθυνη Επικοινωνίας στον ΠΑΣ Νάξου

Κίνηση στο οργανωτικό κομμάτι έκανε ο ΠΑΣ Νάξου, καθώς πριν...

Στο δίκτυο ακαδημιών της ΠΑΕ Ατρόμητος η ΕΛΛΑΣ Σύρου

Στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάς Σύρου για τη δημιουργία...

Ημέρα συζήτησης σήμερα για την ακαδημία του ΑΜΣ Φιλωτίου

Μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας με τον προπονητή...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Τουρνουά φιλικών ΑΕ Μυκόνου, Σαντορίνης 2020 και Πανναξιακού στη Νάξο

Οι Κυκλαδίτικες ομάδες έχουν δείξει ότι όταν χρειαστεί τότε μπορούν να συνεργαστούν σε πολύ καλό επίπεδο.

Η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Κ11

Μετά την αναπροσαρμογή που υπήρξε στις ηλικιακές κατηγορίες, η ΕΠΣ Κυκλάδων διοργανώνει για πρώτη φορά πρωτάθλημα Κ11.