Σάββατο, 23 Μαΐου 2020 12:14

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκπέμπει SOS

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο εκπέμπει SOS. Τα προβλήματα είναι πολλά και αυξάνονται περισσότερο με τον κορονοϊό.

Τα έσοδα της Γ Εθνικής είναι ελάχιστα. Τα έξοδα πολλά. Τι κάνει η ΕΠΟ; Τι κάνουν οι τοπικοί φορείς; Στηρίζουν χρηματικά, ένα άντε δύο, τρία το πολύ ταξίδια.

Οι συγκοινωνίες δεν είναι ιδανικές και οι ομάδες πλήττονται οικονομικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η απουσία εδώ και πολλά χρόνια ομάδων στη Γ Εθνική από ΕΠΣ Χίου και Σάμο-Ικαρία.

Ένα ταξίδι από νησί του Αιγαίου (πλην τις Κυκλάδες που είναι σχετικά κοντά) κοστίζει αρκετά χρήματα για καράβι, πούλμαν, ξενοδοχείο. Καθώς τα Σάββατα δεν έχει δρομολόγια.

Στις Κυκλάδες μάλιστα σύμφωνα με το sportcyclades.gr γίνεται μία προσπάθεια συνένωσης πέντε ομάδων μεταξύ άλλων και του Πανθηραϊκού και της Θύελλας Καμαρίου γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και να παρουσιαστούν δυνατοί.

Στον φετινό Αιολικό, σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση ο δήμος της Μυτιλήνης, στήριξε την ομάδα σε ένα ταξίδι από τα 13.

Η ΕΠΟ πρέπει να δει τι θα κάνει, την ώρα που αλλες ενώσεις από την ενδοχώρα διαμαρτύρονται για ένα ταξίδι στα νησια ολόκληρη τη σεζόν, τι να πουν οι νησιωτικές ομάδες που έχουν ολα τα εκτός έδρας τους παιχνίδια μακριά.

Στα Δωδεκάνησα πέρα από τις τρείς μεγάλες ομάδες και δυνατές πλέον ομάδες της Ρόδου (Ρόδο, Διαγόρα, Ιάλυσο) φέτος το εισιτήριο της Γ Εθνικής το πήρε ομάδα από την Κω, ο ΑΟ Πυλίου (πρώην Αντίμαχος) και αυτή η ομάδα θα χρειαστεί βοήθεια αφού πλέον υπάρχει κρητικός όμιλος θα παίξει με ομάδες της Αθήνας,της Πελοποννήσου και πιθανόν της Λέσβου.

Δύσκολο για άλλη μια χρονιά να χουμε εκπροσώπηση απο τη Χίο με Μικρασιατική ή Κανάρη (δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη)όπως και στη Σάμο με τον Πυθαγόρα.

Στη Λέσβο ο Αετός Λουτρών το θέλει πολύ να αγωνιστεί στη Γ Εθνική. Όμως αν δεν έχει δεσμεύσεις για βοήθεια δύσκολα θα πάρει το ρίσκο.

Δεν χρειάζεται να πούμε αλλά για να δείξουμε ότι η ΕΠΟ πρέπει να βρει λύσεις για τις νησιωτικές ομάδες. Ζούμε σε μία όμορφη χώρα πολλά νησιά και όμορφα μέρη. Όλες οι ομάδες έχουν δικαίωμα στο όνειρο των εθνικών κατηγοριών. Ειτε είναι από την ηπειρωτική Ελλάδα είτε από τα νησιά.

Πηγή:  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ( Κωνσταντίνος Σουφλιάς )

PAS NAXOU 350 400 cf532

BETARADES 300X250

XOVOLI 400X400 10e53

© 2004 - 2020 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares