Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019 11:02

Η απάντηση του ΠΑΣ Νάξου στα σχόλια του Στράτου Φουτάκογλου

Σωρεία αντιδράσεων και σχολίων δημιουργήθηκαν μετά την ανάρτηση του άρθρου μας που είχε να κάνει με την απόρριψη της πρότασης του προέδρου της ΕΠΣΚ κ. Ειρηναίου Φρέρη για την διεξαγωγή αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων Κ14 του ΠΑΣ Νάξου και του Πανθηραϊκού.

Συγκεκριμένα, μετά την δημοσίευση του άρθρου μας στην επίσημη ομάδα μας στο facebook υπήρξαν σχόλια, μεταξύ των οποίων και του πρώην διοικητικού παράγοντα του Πανναξιακού και της ΕΠΣΚ, κ. Στράτου Φουτάκογλου, τα οποία ήταν ιδιαιτέρως καυστικά, τόσο για τον ΠΑΣ Νάξου, όσο και για τον Πανθηραϊκό.

Πριν λίγο, ο ΠΑΣ Νάξου, σε μία από τις σπάνιες ανακοινώσεις του, θέλησε να απαντήσει δημόσια στον κ. Φουτάκογλου με την εξής επιστολή:

Άναυδοι από το ύφος και το περιεχόμενο, διαβάσαμε τη δημοσίευση του κου Στράτου Φουτάκογλου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του sportcyclades στις 10/03, το οποίο παραθέτουμε, και στο οποίο μπαίνουμε στη διαδικασία να απαντήσουμε, λόγω του ότι ο υπογράφων έχει υπηρετήσει τον αθλητισμό από διάφορες θέσεις, αλλά και λόγω της ιδιότητάς του ως διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

   « Αθλιότητες και παιδαγωγικά εγκλήματα που εξεφτελίζουν κάθε έννοια αθλητικού πνεύματος και ευγενούς άμιλλας… με πολλούς υπεύθυνους… Πού και ποιοι διδάσκουν άραγε την ευγενή άμιλλα σε αυτά τα παιδιά… γνωρίζουν οι γονείς τους ότι βρίσκονται σε λάθος δρόμο; ή τρίβουν τα χέρια τους γιατί αυτά νικούν με 21 – 0???? Η απόλυτη ξεφτύλα!!!!»       Στράτος Φουτάκογλου

    Είναι εντυπωσιακό ότι ο κύριος Φουτάκογλου κατάφερε μέσα σε ελάχιστες λέξεις να προσβάλλει ταυτόχρονα όλους τους αθλητές της ομάδας μας, τους γονείς τους, τους προπονητές, το διοικητικό συμβούλιο, και πάνω απ’όλα τον ίδιο τον εαυτό του.

Καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι:

  1. Ο κανονισμός της ΕΠΟ για το πρωτάθλημα παίδων ορίζει ότι στους τελικούς     προκρίνεται μόνο η πρώτη ομάδα του ομίλου. Σε περίπτωση ισοβαθμίας προκρίνεται η ομάδα με την καλύτερη διαφορά τερμάτων. Φέτος, η ομάδα των παίδων του ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ (Κ14), ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον Πανθηραϊκό.
  2. Η ομάδα μας των παίδων βρέθηκε σε μειονεκτική θέση, λόγω της πάγιας τακτικής της, να διατηρεί χαμηλά σκορ στους αγώνες με τις πιο αδύναμες ομάδες (ενδεικτικά αναφέρουμε το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ – ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ 8 – 2).
  3. Η ΕΠΣΚ διά του προέδρου της κου Φρέρη, υπέβαλε επίσημη πρόταση στους ενδιαφερόμενους να κριθεί η πρόκριση όχι στη διαφορά τερμάτων, αλλά σε αγώνα μπαράζ. Η ομάδα μας αποδέχτηκε την πρόταση, την απέρριψε όμως η έτερη ενδιαφερόμενη ομάδα, βάσει σκεπτικού που αναλύει στην επίσημη απάντησή της στην ΕΠΣΚ.

   Η ευγενής άμιλλα, δεν είναι καραμέλα που ο καθένας αναμασάει κατά το συμφέρον του. Ορίζει να αγωνίζεσαι με όλες σου τις δυνάμεις και μόνο με θεμιτά μέσα για να πετύχεις τους αγωνιστικούς σου στόχους και δεν ορίζει πουθενά να παραχωρείς αμαχητί αυτό που αξίζεις. Οι αθλητές του ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ σεβάστηκαν απολύτως τους κανονισμούς, αγωνίστηκαν μόνο μέσα στο γήπεδο και βασίστηκαν αποκλειστικά στις αθλητικές τους ικανότητες, τις οποίες άλλωστε, επί σχεδόν 10ετία, προπονούνται για να αποκτήσουν.

  Το αποτέλεσμα της πρόκρισης της ομάδας μας, είναι απολύτως δίκαιο. Η ευρύτητα του σκορ στο συγκεκριμένο αγώνα δεν είναι για κανέναν ευχάριστη, και αποδεικνύει περίτρανα την αναγκαιότητα της αλλαγής του κανονισμού της ΕΠΟ σε αυτές τις κατηγορίες.

  Ο Πανναξιακός στους παίδες είναι μια νεοσύστατη ομάδα, που πρώτη φορά φέτος είχε συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Οι υπεύθυνοι της ομάδας του Πανναξιακού, φανταζόμαστε ότι προετοίμασαν τους αθλητές τους για την πιθανότητα τέτοιων αποτελεσμάτων, και δεν νομίζουμε ότι είχε κανείς την απαίτηση, ομάδες που έχουν ήδη κοπιάσει, να πετάξουν τον κόπο όλης της χρονιάς, για να αποφθεχθεί το ευρύ σκορ σε ένα αγώνα. Η κ14 του Πανναξιακού έχει το μέλλον μπροστά της, και αν συνεχίσει τη σοβαρή προσπάθεια, θα έρθουν και οι αγωνιστικές επιτυχίες. Οι παίκτες μας δεν υποτίμησαν ποτέ τους παίκτες του Πανναξιακού, με τους οποίους άλλωστε είναι συμμαθητές και φίλοι.

  Κύριε Φουτάκογλου, όλοι, τις ομάδες των παιδιών μας υποστηρίζουμε, αλλά εντός ορίων. Κάνατε λάθος, και τα λάθη που δημοσίως συντελούνται, είναι τίμιο δημόσια και να διορθώνονται.

  Όσο για το τελευταίο σας σχόλιο περί «ξεφτύλας», είναι πολύ απρεπές για να επιχειρήσουμε ανάλογη απάντηση, παρότι, ως ανόητοι γονείς που τα παιδιά μας «βρίσκονται σε λάθος δρόμο», ενδεχομένως να είχαμε και μια δικαιολογία…

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣ ΝΑΞΟΥ

Η σχετική ανάρτηση

2019-03-13_2_085c2.jpg

2019-03-13_3_8136a.jpg

Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares