Η απάντηση Κωβαίου και η νέα τοποθέτηση Βαϊάνου

  • Κατηγορία ΑΠΟΨΕΙΣ
Η απάντηση Κωβαίου και η νέα τοποθέτηση Βαϊάνου

Την δική του απάντηση έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων κ. Αντώνης Κωβάιος απευθυνόμενος στην κ. Λίνα Βαϊανού και την καταγγελία της σχετικά με την εγκατάλειψη στο γυμναστήριο του Κουφωνησίου , ενώ λίγο αργότερα ήρθε η απάντηση της κυρίας Βαϊανού.

Ο κ. Κωβαίος παρουσίασε φωτογραφίες από το νέο γυμναστήριο που όπως λέει έχει μετεγκατασταθεί σε νέο χώρο, ενώ η κυρία Βαϊανού τόνισε ότι ο χώρος είναι εγκαταλελειμμένος και δεν παίζει ρόλο αν φτιάχτηκε κάποιος νέος.

Διαβάστε τις δύο επιστολές (Για το αρχικό κείμενο πατήστε εδώ). Επίσης δείτε στο τέλος του άρθρου τις φωτογραφίες που μας απέστειλε ο κ. Κωβαίος:

Προς κα Λίνα Βαϊανού

Ονομάζομαι Αντώνης Κωβαίος και είμαι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησίων από το 2011, χρονιά κατά την οποία ελέω Καλλικράτη συνενωθήκαμε με τον Δήμο Νάξου και δημιουργήθηκε ο ενιαίος Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Έλαβα σήμερα το μεσημέρι την επιστολή διαμαρτυρίας σας και θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τα ακόλουθα: Ελπίζω αρχικά να περάσατε όμορφα στην διάρκεια της επίσκεψής σας στο όμορφο νησί μας. Αλλά έχω την αίσθηση ότι παρερμηνεύσατε κάποια πράγματα (ενδεχομένως και από κακή πληροφόρηση) με αποτέλεσμα να έχετε δημιουργήσει μια δική σας λανθασμένη άποψη. Στην αναφορά σας λέτε: «Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μου στο Άνω Κουφονήσι, μετά μεγάλης λύπης διαπίστωσα την πλήρη εγκατάλειψη του τοπικού γυμναστηρίου».

Μα Κα. Λίνα Βαϊανού για να διαπιστώσετε «εγκατάλειψη στο Γυμναστήριο» θα πρέπει αυτό να υφίσταται!! Και εδώ είναι το μεγάλο λάθος. Τα όργανα γυμναστικής (το γυμναστήριο για το οποίο αναφέρεστε) που δώρισε (το έτος 2009) στα Κουφονήσια η αγαπημένη μας «Ομάδα Αιγαίου» έχουν μεταφερθεί και μετεγκατασταθεί σε νέο χώρο και συγκεκριμένα στις: "Αθλητικές Εγκαταστάσεις Γηπέδου 5Χ5 Κουφονησίων", που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν από την Δημοτική Αρχή.

Επομένως όχι μόνο δεν έχει εγκαταλειφθεί, ούτε βέβαια έχουν κλαπεί όπως φαντάζεστε, αλλά αντίθετα έχει αναβαθμιστεί και εγκατασταθεί μόνιμα σε νέο αθλητικό χώρο και είναι πλήρης λειτουργικό. Βρίσκεται δε σε χρήση και μάλιστα παρείχε υπηρεσίες εξειδικευμένη γυμνάστρια από το πρόγραμμα «Αναγέννηση & Πρόοδος 2017» όπου έχουν ενταχθεί και τα Κουφονήσια. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος υπήρξε η ανάπτυξη των αθλητικών και κιναισθητικών δεξιοτήτων μικρών και μεγάλων, η δημιουργική ενασχόληση τους, καθώς και η θεμελίωση της αθλητικής κουλτούρας στα νησιά.

Επίσης, η Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλει για την συντήρηση των υποδομών της, με την υπ’ αριθμό 06/2015 (23-11-2015) απόφαση του συμβουλίου της Δ.Κ. Κουφονησίων: «Κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2016» όρισε να διατεθεί σχετικό ποσόν για την Επισκευή Οργάνων Γυμναστικής Κοινοτικού Γυμναστηρίου Κουφονησίων (δωρεά της Ομάδας Αιγαίου). Κάτι το οποίο έγινε μέσω αναδόχου, ο οποίος απέστειλε εξειδικευμένο προσωπικό, πραγματοποίησε έλεγχο και συντήρηση σε όλα τα όργανα γυμναστικής, προέβη μάλιστα και στη σχετική παραγγελία (από την Γερμανική Εταιρεία KETLER) όλων των απαραίτητων ανταλλακτικών για την πλήρη συντήρηση και αποκατάσταση όλων των μηχανημάτων. Και σε σύντομο χρονικό διάστημα σας πληροφορούμε ότι θα ολοκληρωθεί η συντήρηση - αποκατάσταση τριών διαδρόμων και ενός ελλειπτικού και τα οποία θα μεταφερθούν και αυτά στον νέο χώρο προς χρήση. Και εδώ θα σας δώσουμε μία είδηση…

Από τον Μάιο του 2016 με απόφαση (77/2016) του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, το πρώην Γυμναστήριο έχει παραχωρηθεί για 99 έτη στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, προκειμένου να ανακατασκευαστεί πλήρως και να λειτουργήσει ως Αρχαιολογικό Μουσείο Κα. Λίνα Βαϊανού Αν και βρεθήκατε στο νησί μας για ολιγοήμερες διακοπές εκφραστήκατε με σκληρή γλώσσα με αφορμή λανθασμένα συμπεράσματα για να μην αναφερθώ σε αποκυήματα της φαντασίας σας. Καλό θα ήταν αυτά να μην είχαν αποτελέσει δημόσιο «κατηγορώ» προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη στιγμή μάλιστα που καθημερινά καταθέτουμε τα μέγιστα ώστε τα Κουφονήσια να παραμείνουν ο επίγειος παράδεισος.

Δεν θα αναφερθώ περεταίρω σε ενέργειες της Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Αρχής, όπως για την αποκατάσταση του Χώρου απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και την μετατροπή του σε ΣΜΑ με μεταφορά τω απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Νάξου, για την Εγκατάσταση της Μονάδας Αφαλάτωσης, την Κατασκευή Νέου Κτηρίου Π.Π. Ιατρείου Κουφονησίων, την αποκατάσταση του κεντρικού λιμένα Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα ήθελα πριν προβείτε σε βιαστικά (λανθασμένα) συμπεράσματα με αρνητικό αντίκτυπο στην καθημερινή μάχη που δίνουμε εδώ στην άγονη γραμμή, να είχατε ζητήσει να σας ενημερώσουμε πριν φτάσουμε σε ανταλλαγή επιστολών αποδεικνύοντας την πλάνη σας… Ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα και γιατί όχι εάν θέλετε να γυμναστούμε μαζί στο όμορφο και καλαίσθητο Δημοτικό μας γυμναστήριο… Μετά Τιμής Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουφονησιών…

Αντώνης Κωβαίος

Αγαπητέ κύριε Κωβαίε,

κατά πρώτον  "μετά τιμής" υπογράφουμε μόνο όταν με το λόγο μας τιμούμε τον παραλήπτη του μηνύματος.

Θα μου επιτρέψετε να μην νιώθω έτσι με την επιστολή σας.

Δεν χρησιμοποίησα ούτε "σκληρή γλώσσα", ούτε "φαντάζομαι", ούτε είμαι σε "πλάνη"...

Περί των γεγονότων λοιπόν, λυπάμαι πολύ, αλλά το μόνο που είδα την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017, ήταν ένα κτήριο, σε πλήρη εγκατάλειψη, με μηχανήματα εντός αυτού (προφανώς αυτά που ακόμα δεν μεταφέρατε). 

Το γεγονός πως φτιάξατε ένα νέο χώρο, δεν αλλάζει την εικόνα παρακμής του εν λόγω χώρου που φέρει την πινακίδα "Γυμναστήριο" και που βρίσκεται απέναντι απο την κεντρική αμμουδιά και είναι εμφανής σε όλους τους τουρίστες.

Σχετικά με τα υπόλοιπα σχόλιά σας, θα μου επιτρέψετε να μην μπω καν στη διαδικασία να απαντήσω. Οι διαμάχες αφορούν εσάς και τους πολιτικούς σας αντιπάλους (εδώ δεν κρίνω ούτε το έργο σας, ούτε τη δράση σας-κρίνω το αποτέλεσμα που μου παρουσιάστηκε ως τουρίστρια που άφησε τα χρήματά της στο νησί σας).

Σας έγραψα με την καλύτερη πρόθεση, ως πολίτης που αγαπάει τον τόπο του (την Ελλάδα), τον επιλέγει για διακοπές (ακόμα) και θεωρεί πως έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί κ να αντιδράσει.

Ο λόγος που κοινοποίησα την επιστολή είναι διότι το θεώρησα ως τον μόνο μοχλό πίεσης και αντίδρασης. Είμαι σίγουρη, ειδικότερα μετά την απάντησή σας, πως ούτε καν θα μου απαντούσατε αν είχα απευθυνθεί σε εσάς μόνο.

Θα σας πρότεινα να ακούγατε τα σχόλια κ να τα αξιοποιούσατε κ όχι να αποθαρρύνετε τον κόσμο από το να σας προσεγγίζει. Εξάλλου,  έστω και υποθετικά πλέον, τον κόσμο έχετε εκλεγεί να εκφράζετε (όχι εσείς προσωπικά, αλλά όλοι οι πολιτικοί παράγοντες). 

Στο νησί σας περάσαμε όμορφα και γνωρίσαμε ωραίους ανθρώπους. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να μείνω με αυτή την εικόνα. 

Θα ήταν ωραίο στην επόμενη επίσκεψή μας να δούμε το επίμαχο κτήριο ως Μουσείο πλέον, και αν όχι, τουλάχιστον να είναι νοικοκυρεμένο. Σίγουρα θα συμπλήρωνε την εικόνα να κάνετε κάτι ώστε να διατηρηθεί αυτός ο περιβαλλοντικός παράδεισος, με έργα. Θα ήταν ευχάριστο να αρχίζατε με κάδους ανακύκλωσης στο νησί σας.

Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλους σας και καλή δύναμη.

Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο να μου απαντήσετε και για το ενδιαφέρον σας.

 

Με εκτίμηση, 

 

Λίνα Βαϊανού

 

20170721_132523_resized.jpg

20170721_132517_resized.jpg

 

20170721_132440_resized.jpg

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Δύο “κόσμοι”, δύο αθλήματα από τη νέα σεζόν για τον Άγγελο Σαμοθράκη

Ούτε ένα καρπούζι δεν χωράει κάτω από τη μασχάλη μας...

«Απόβαση» στην Κύθνο από τους Βετεράνους του Αιγάλεω

Αιγαλιώτικη απόβαση στο νησί της πανέμορφης Κύθνου, που έχει αδελφικές…...

Σαντορίνη 2020: Κατεβαίνει στο νησί ο Παντέλης

Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι η ερχόμενη για τη Σαντορίνη 2020.

Α.Ο. Μυκόνου: Φιλικός αγώνας της Κ10 εναντίων των... «Σούπερ» μπαμπάδων

Ακόμα μία ποδοσφαιρική χρονιά φτάνει στο τέλος της, και ο...

Και επίσημα στον ΑΣ Σαντορίνης 2020 ο Κώστας Ερρίκος

Για ακόμη μία χρονιά κάτοικος Σαντορίνης θα παραμείνει και ο...

Συνεχίζει τις προπονήσεις και τον Ιούλιο ο Παμμηλιακός

Την συνέχιση των προπονήσεων και για τον Ιούλιο ανακοίνωσε ο...

Άνοιξε η «χαραμάδα» της Β΄Εθνικής για τον Περσέα Σύρου

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ η πολυαναμενόμενη αναδιάρθρωση τον εθνικών κατηγοριών...

Ο τόπος και η ώρα διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης της ΕΠΣ Κυκλάδων

Η ώρα για την ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

«Απόβαση» στην Κύθνο από τους Βετεράνους του Αιγάλεω

Αιγαλιώτικη απόβαση στο νησί της πανέμορφης Κύθνου, που έχει αδελφικές… σχέσεις με την πόλη μας λόγω της πολυάριθμης κοινότητας των...

Σαντορίνη 2020: Κατεβαίνει στο νησί ο Παντέλης

Εβδομάδα εξελίξεων θα είναι η ερχόμενη για τη Σαντορίνη 2020.