Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013 11:28

Με τέσσερα νησιά στους «26ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου»

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου μαζί με το ΣΕΓΑΣ θα διοργανώσουν τους «26ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου» στη Χίο, το διήμερο 5 και 6 Οκτωβρίου.

Οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Χίου υποστηρίζουν τους αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Χίου και θα ξεκινήσουν στις 16:00.

Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου είναι ένας καταξιωμένος θεσμός για τον κλασικό αθλητισμό στη χώρα μας. Συμβάλουν σημαντικά στην ανάδειξη νέων αθλητών και αθλητριών αλλά και στη δημιουργία σημαντικών αθλητικών υποδομών στα νησιά του Αιγαίου.

 

Φέτος συμμετέχουν 35 σωματεία Στίβου καθώς επίσης και σωματεία ΑμεΑ, με περίπου 350 αθλητές και αθλήτριες, από 12 νησιά του Αιγαίου, όπου τα τέσσερα θα είναι από τις Κυκλάδες.

Αναλυτικά τα νησιά θα είναι οι Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Ρόδο, Κω, Λέρο, Κάλυμνο, Νάξο, Μήλο, Άνδρο και Μύκονο.

 

Το νησί της Χίου θα φιλοξενήσει περίπου 600 άτομα. Στου αγώνες θα συμμετέχουν και 33 αθλητές και αθλήτριες ειδικών ικανοτήτων (ΑΜΕΑ), οι οποίοι θα αγωνιστούν σε ειδικά αθλήματα.

 

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου2013 και ώρα 10.30, στο πλαίσιο των αγώνων, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνεται ημερίδα με θέμα: «Αναβολικά: σαν την «Λερναία Ύδρα» χτυπούν τον αθλητισμό».

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares