Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων στις Δυτικές Κυκλάδες

  • Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ
Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων στις Δυτικές Κυκλάδες

Την Σίφνο, τη Σέριφο και την Κέα επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων κ. Δημήτρης Πάππας με σκοπό να αναπτύξει στους επικεφαλής των νησιών και σε τοπικούς φορείς το πρόγραμμα της ΕΑΣ για την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στα προαναφερθέντα νησιά.

Στη Σίφνο συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ. Αντρέα Μπαμπούνη, παλαιό μπασκεμποτμπολίστα και φίλαθλο του αθλητισμού και με τον Πρόεδρο του αθλητικού σωματείου ΑΓΝΟΣ και γενικό γραμματέα του ΕΑΚΝ κ. Αντώνη Κακάκη όπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενεργοποίησης στιβικού τμήματος στον ήδη υπάρχοντα αθλητικό σύλλογο, η διοργάνωση αγώνα δρόμου και η επίδειξη των kid's athletics στα δημοτικά σχολεία του νησιού. Η Σίφνος διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα και τον χώρο του ΕΑΚΝ με ταρτάν όπου προσωρινά θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν στιβικές δραστηριότητες και τις προπονήσεις των αθλητών που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον κλασικό αθλητισμό. Η Σίφνος έθεσε ήδη χρονοδιάγραμμα ενεργειών με στόχο σίφνιοι αθλητές στίβου να είναι παρόντες στους επόμενους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες.

Στη Σέριφο ο πρόεδρος της ΕΑΣ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Αντωνάκη, γυμναστές και αθλητικούς φορείς του νησιού. Η Σέριφος στις αρχές της δεκαετίας του 90 είχε αναπτύξει αξιόλογη αθλητική (στιβική) δράση χάρη στις προσπάθειες ενός θεολόγου(!) και του εκάστοτε γυμναστή. Σήμερα εκφράζεται από όλους η διάθεση επαναδραστηριοποίησης του κλασικού αθλητισμού στο νησί. Μάλιστα ήδη υπάρχει πρωτοβουλία φιλάθλων και δρομέων του νησιού οι οποίοι με τη στήριξη της δημοτικής αρχής διοργανώνουν στις 28 Σεπτεμβρίου αγώνα δρόμου, τον Serifos Sunset Race. Το υφιστάμενο αθλητικό σωματείο του νησιού, ο Α.Ο.Σερίφου ήδη προβλέπει στο καταστατικό του τη δημιουργία αντίστοιχου τμήματος για τον στίβο.

Στην Κέα ο πρόεδρος της ΕΑΣ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Δεμένεγα και την Αντιδήμαρχο υπεύθυνη για τα αθλητικά κ. Ειρήνη Βελισσαροπούλου. Η εγγύτητα του νησιού στην Αττική γη και οι όμορφες διαδρομές αποτελούν μεγάλα πλεονεκτήματα για την διοργάνωση ενός αγώνα δρόμου στις αρχές της άνοιξης. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΑΣ επισκέφθηκε μαζί με την κ. Αντιδήμαρχο τα δημοτικά σχολεία του νησιού και ανέπτυξε στην διευθύντρια του δημοτικού σχολείου της Ιουλίδας κ. Δουγά Ασπασίας και στη διευθύντρια το δημοτικού σχολείου Κορησσίας κ. Διονυσία Βλάχου το πρόγραμμα των kid's athletics και συναποφάσισαν τη διοργάνωση του μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Συνένωση ομάδων Σαντορίνης: Έδωσαν τα χέρια Δακουτρός και Καλύβας

Την ιστορία των ομάδων δεν την γράφουν μόνο οι ποδοσφαιριστές...

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ που επισφραγίζει την παραμονή της Άνω Μεράς και του Κερατσίνιου

Μέσω επίσημης θέσης η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις αποφάσεις της εκτελεστικής...

Εντυπωσιάζουν τα γραφεία του Πανναξιακού: Ξενάγηση από τον Μιχάλη Χαμηλοθώρη [pics-vid]

Το sportcyclades.gr επιχείρησε ένα ρεπορτάζ από αυτά που λίγες φορές...

Εκτελεστική Επιτροπή ΕΠΟ: Παραμονή για Άνω Μερά-Κερατσίνι

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε πριν από λίγο, επιβεβαιώνοντας...

Με ''Καπετάνιο'' τον Σταύρο Κονιδάρη και την επόμενη σεζόν ο ΑΠΣ Κύθνου

Το πράσινο φως για την ανανέωση της συνεργασίας του Σταύρου...

Στην Β΄κατηγορία ο ΑΠΣ Κύθνου, αποκάλυψη ταλέντων στο γήπεδο του Μέριχα

Στην Κύθνο ήταν να μην γίνει το γήπεδο, από τότε...

Ανανέωσαν Βουτσίνος και Βασάλος με την Ελλάς Σύρου

Την ανανέωση της συνεργασίας με το δίδυμο των προπονητών Νίκο...

Σαν σήμερα ο Πανθηραϊκός στη Γ' Εθνική [pics-vids]

Σαν σήμερα, στις 28 Μαιου του 2016, ο Πανθηραϊκός έγραψε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Συνένωση ομάδων Σαντορίνης: Έδωσαν τα χέρια Δακουτρός και Καλύβας

Την ιστορία των ομάδων δεν την γράφουν μόνο οι ποδοσφαιριστές και οι διοικήσεις, αλλά και ο κόσμος της κάθε ομάδας...

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ που επισφραγίζει την παραμονή της Άνω Μεράς και του Κερατσίνιου

Μέσω επίσημης θέσης η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις αποφάσεις της εκτελεστικής επιτροπής μέσω της οποίας η Άνω Μερά και το Κερατσίνι...