Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2022 14:32

Προβλήματα στις μετακινήσεις ενόψει Αιγαιοπελαγίτικων από Δωδεκάνησα και Κυκλάδες στη Λήμνο.

Απ’ ό,τι φαίνεται, την… τελευταία στιγμή θα λυθεί το πρόβλημα μετακίνησης των αποστολών από το Νότιο Αιγαίο για τη Λήμνο και τους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες εκεί στις 8 κι 9 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπορικές εταιρείες δεν φαίνεται ν’ απάντησαν θετικά στο αίτημα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ώστε να μεταφέρουν τα μέλη των συλλόγων και τους συνοδούς στο νησί του Βορείου Αιγαίου ξεκινώντας από τη Ρόδο με ενδιάμεσους σταθμούς σε Κω και Μύκονο. Αυτό δημιούργησε αλγεινή εντύπωση, τουλάχιστον στην ΕΑΣ Δωδεκανήσου, αφού αυτή θα υποστεί τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία στο ταξίδι της.

Από κει και πέρα, το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν οι αποστολές έως τον Πειραιά ακτοπλοϊκώς κι εν συνεχεία με άλλο πλοίο στη Λήμνο, δεν είναι και τόσο πιθανό εξαιτίας του ότι θα χρειαστούν δυο μέρες να πάνε κι άλλες δύο μέρες να επιστρέψουν στη βάση τους…

Άλλη μια λύση ήταν τα σωματεία από τα Δωδεκάνησα να φτάσουν με καταμαράν ως τη Σάμο κι από κει, με συμβατικό πλοίο να ταξιδέψουν για Λήμνο, όμως η εταιρεία που ξεκινά από Πειραιά φαίνεται ν’ αρνήθηκε την τροποποίηση του δρομολογίου της. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το θέμα της αεροπορικής μετακίνησης παραμένει στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά σήμερα το πρωί το αργότερο, θα υπάρξει ενημέρωση προς κάθε ενδιαφερόμενο για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πάντως, η ΕΑΣ Δωδεκανήσου ήταν ξεκάθαρη εδώ και μήνες, ζητώντας ανθρώπινες συνθήκες μετακίνησης, αφού τα μέλη της σε κάθε επίπεδο γνωρίζουν τι σημαίνει «νησιωτικότητα» αλλά και ταλαιπωρία για συμμετοχής στους αγώνες.

Οι φετινοί Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες συμπίπτουν με τους εορτασμούς ενσωμάτωσης της Λήμνου στην Ελλάδα; κι έτσι έχουν προγραμματιστεί αρκετές παράλληλες εκδηλώσεις με αφορμή αυτό. Αυτό σημαίνει ότι, αν κάποια ΕΑΣ δεν μπορέσει να μετακινηθεί όπως πρέπει, θα είναι ό,τι χειρότερο βάσει του όλου προγραμματισμού…

(ΠΗΓΗ: ΡΟΔΙΑΚΗ)

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares