Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012 08:29

Είκοσι μετάλλια ο στίβος του ΑΟ Μυκόνου στους διασυλλογικούς

aom stivos katsa katerina 12-1

Μεγάλα ρεκόρ από τις Αρμάου – Κάτσα και 4Χ300

Η υπεροχή του μυκονιάτικου στίβου στις Κυκλάδες επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά. Οι διασυλλογικοί κυκλάδων για τους παμπαίδες και παγκορασίδες Α΄, δηλαδή οι αγώνες για τα παιδιά ηλικίας 13 εώς 15 χρόνων εξελίχθηκαν σε παράσταση για έναν ρόλο.

Καθώς οι περισσότεροι σύλλογοι των Κυκλάδων βρίσκονται σε αυτή την περίοδο σε φάση αναδιοργάνωσης και επανεκκίνησης ο σύλλογός μας εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και με δεδομένο το υψηλό του επίπεδο κατάφερε το απόλυτο. Στα δεκατέσσερα αγωνίσματα που πήραν μέρος αθλητές μας κέρδισαν τα δώδεκα, επομένως τα είκοσι μετάλλια που συγκέντρωσαν οι αθλητές μας δεν εκπλήσουν κανέναν.

syros RAOYZAIOS new14

Εκτός όμως από την αριθμητική υπεροχή σε μετάλλια και συμμετοχές αυτό που εντυπωσιάσε ήταν το ότι οι περισσότεροι αθλητές μας έκαναν ατομικά ρεκόρ ενώ ορισμένοι με τις μεγάλες επιδόσεις τους κέρδισαν επάξια το δικαίωμα συμμετοχής τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους το οποίο θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στο Ναύπλιο. Δυστυχώς, η αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων είχε ως αποτέλεσμα την απουσία της Καλλιόπης Συκινιώτη ο οποία είναι έτοιμη για μια πολύ μεγάλη επίδοση στα 2.000 όπως άλλωστε έδειξε και η εμφάνιση της στο διασυλλογικό των παίδων – κορασίδων πριν από λίγες βδομάδες.

Φραγκίσκα Αρμάου

Νέο μεγάλο ατομικό ρεκόρ και φυσικά ρεκόρ συλλόγου για τη Φραγκίσκα Αρμάου. Στα 1.000 μέτρα, τρέχοντας ουσιαστικά χωρίς συναγωνισμό πέτυχε επίδοση 3.13.6 (προηγούμενο ρεκόρ 3.19.6 από τους αγώνες της Κρήτης το 2011), η οποία με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα την τοποθετεί στις δέκα καλύτερες αθλήτριες στην Ελλάδα στη συγκεκριμένη απόσταση. Για τη Φραγκίσκα επιδόσεις πολύ κάτω από το 3.10 δεν φαντάζουν πλέον απίθανες, ενώ δεν αποκλείεται να βρεθεί στο βάθρο των νικητών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σύντομα θα δοκιμάσει και στα 800 μέτρα, αγώνισμα που θα αφοσιωθεί από την επόμενη χρονιά καθώς αλλάζει κατηγορία.

Κατερίνα Κάτσα

Μεγάλο ατομικό ρεκόρ και πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα και για την Κατερίνα Κάτσα. Η αθλήτρια που πέρσυ είχε εντυπωσιάσει στα 1.000 μέτρα, φέτος ειδικεύτηκε στα αγωνίσματα της παρατεταμένης ταχύτητας (300μ) και της ημιαντοχής (600,μ). Επίσης χωρίς συναγωνισμό έσπασε το φράγμα του 1.45 και πέτυχε επίδοση 1.43.7 (προηγούμενο ρεκόρ 1.48.9 από τους αγώνες της Νέας Ιωνίας το 2012). Η Κατερίνα αναμένεται να τρέξει σύντομα την απόσταση σε χρόνους κοντά στο 1.40-1.42, επίδοση που αν την πετύχει στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα της δώσει θέση τουλάχιστον στην εξάδα.

Πρόκριση για τη σκυταλοδρομία μας

Εκπληκτικές ήταν οι αθλήτριες μας και στη μεγάλη σκυταλοδρομία, στην 4 Χ 300. Η Αρμάου, Κάτσα, Τσεγγελίδου και Μπεντνράσκα πέτυχαν επίδοση 3.01.2 το οποίο είναι νέο ρεκόρ συλλόγου (το προηγούμενο 3.12.7) και κέρδισαν την πρόκρισή τους για τους πανελλήνιους αγώνες. Η επίδοσή τους βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες σε όλη την Ελλάδα, τα τέσσερα κορίτσια τώρα δρέπουν τους καρπούς των προσπαθειών τους.

Καραγιάννης Παναγιώτης

aom stivos karagiannis panagiotis 12-1

Πολύ δυνατός τόσο στην παρατεταμένη ταχύτητα, στα 300 μέτρα όσο και στο μήκος ο Παναγιώτης Καραγιάννης. Στην πρώτη του εμφάνιση στα 300 μέτρα πέτυχε την αξιόλογη επίδοση 42.3 το οποίο φυσικά είναι ρεκόρ συλλόγου, ενώ στο μήκος επιβεβαίωσε την εκπληκτική του άνοδο σημειώνοντας επίδοση για μια ακόμη φορά πάνω από τα 5.20. Αυτή τη φορά προσγειώθηκε στα 5.25. Επόμενοι στόχοι του Παναγιώτη η διάκρισή του στα πολύαθλα αλλά και η πρόκρισή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του.

Βερώνη Μαρκέλα

aom stivos veroni markela 12-1

Δύο νίκες και για τη Μαρκέλα Βερώνη η οποία πρόσφερε πέντε πολύτιμους βαθμούς στο σύλλογό μας. Η Μαρκέλα κέρδισε στο ύψος τη συναθλήτρια της Κική Γιαβρούτα με νέο ρεκόρ (1.35) έναντι 1.25 της Κικής. Στη συνέχεια αγωνίστηκε και στο αγαπημένο της αγώνισμα, στα 3.000 μέτρα βάδην και κέρδισε άνετε με επίδοση 19.24.8. Σταδιακά, φαίνεται ότι η Μαρκέλα θα αφήσει το βάδην για το ύψος, καθώς τα τεστ δείχνουν ότι άνετα μπορεί να κάνει επιδόσεις πάνω από το 1.50 και να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες ελληνίδες στην κατηγορία της, σε αυτό το αγώνισμα.

Γιαβρούτα – Ζουγανέλη νταμπλ στο σπριντ

aom stivos giavrouta 12-1

Η Κική Γιαβρούτα, όπως ήταν αναμενόμενο πρώτευσε στα 80 μέτρα. Σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ (11.1) τρέχοντας πολύ δυνατά και επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη φετινή της πρόοδο, καθώς η προπονητική συνέπειά της όλη την περίοδο της προετοιμασίας της υπήρξε αξιοπρόσεκτη. Την έκπληξη έκανε η Μαριάννα Ζουγανέλη που αν και ακοντίστρια πλέον, αποφάσισε τελευταία στιγμή να αγωνιστεί και στα σπριντ για να βοηθήσει βαθμολογικά το σύλλογό μας. Κατάφερε να τερματίσει ακριβώς πίσω από την Κική, στη δεύτερη θέση με την πολύ αξιόλογη επίδοση (11.3) και να μας χαρίσει δύο ανέλπιστους βαθμούς, πολύτιμους για την φετινή αξιολόγησή μας.

Στα 80 μέτρα έτρεξαν ακόμα τρεις αθλήτριες μας. Η 13χρονη Στεφανία Τζέλου η οποία μετέχει για πρώτη φορά σε αγώνες ήρθε 5η με επίδοση 12.8, η Φρατζέσκα Κουνουπιώτη ήρθε 6η με επίδοση 13.3 και η Κωνσταντίνα Δημάκη ήρθε 7η με επίδοση 13.8

aom stivos lambrou 12-1

Η Μαρία Πέτρου «δεκάρα» πλέον!

Η ταλαντούχα σφαιροβόλος μας, Μαρία Πέτρου πέτυχε έναν από τους στόχους της χρονιάς. Ξεπέρασε τα δέκα μέτρα και με βολή στα 10.20 (είχε μια ακόμη βολή πάνω από τα δέκα μέτρα, στα 10.05), κέρδισε τη δεύτερη θέση σε ένα αγώνισμα με πολύ υψηλό επίπεδο επιδόσεων, καθώς η πρώτη, η Ναξιώτισα Γεωργία Μαργαρίτη ξεπέρασε τα έντεκα μέτρα. Στόχος της Μαρίας η πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα με βολές πάνω από τα 11.00 μέτρα, επίδοση που θα κυνηγήσει στους επόμενους αγώνες του καλοκαιριού.

Μετάλλιο για τον Μιχάλη Καθιώτη

Ο Μιχάλης, ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά. Στην τρίτη του εμφάνιση με τα χρώματα του συλλόγου μας κατάφερε να κερδίσει την τρίτη θέση στα 80 μέτρα με νέο ατομικό ρεκόρ (11.6). Η συνεχής πρόοδός του τον φέρνει σε άλλο επίπεδο πλέον και επανακαθορίζει τους στόχους του. Η βελτίωση του, αν συνεχίσει με την ίδια συνέπεια, θεωρείται βεβαία. Στην πορεία ο Μιχάλης θα δοκιμάσει και άλλα αγωνίσματα για να καταλήξει ποιο του ταιριάζει καλύτερα.

Γεωργία Τσεγγελίδου: από την αντοχή, στα σπριντ

Η ταλαντούχα Γεωργία Τσεγγελίδου, παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία με ιώσεις όλο το χειμώνα εξελίσσεται σε καταπληκτική σπριντερ. Αφήνοντας προς το παρόν τους δρόμους αντοχής, επικεντρώνεται σε μικρότερες αποστάσεις. Το πέρασμα της από τα 150 μέτρα με πρωτιά και νέο ρεκόρ συλλόγου (21.2) και η συνεισφορά της στο μεγάλο ρεκόρ της σκυτάλης αποδεικνύουν ότι η Γεωργία με όποιο αγώνισμα και αν καταπιαστεί θα πρωταγωνιστεί πάντα.

Πρωτιά για την Μπεντνράσκα στα 300 μέτρα

Με εξαιρετικές δρομικές αρετές για μια ακόμη φορά η Κλαούντια Μπεντνράσκα πρώτευσε στα 300 μέτρα με νέο ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ συλλόγου (47.4). Μετά την πρωτιά της στη Νάξο, στα 400 μέτρα, η νίκη της στα 300 μέτρα ήταν αναμενόμενη όπως αναμενόμενη ήταν και η θαυμάσια επίδοση της. Η Κλαούντια είναι ένα πολυσύνθετο ταλέντο με δυνατότητες διάκρισης τόσο στα εμπόδια όσο και στο ύψος, ενώ συνεχίζει την προετοιμασία της για τη συμμετοχή της στους πανελλήνιους αγώνες της κατηγορίας της, τον Ιούλιο.

Στην ίδια κούρσα η Μαργαρώ Νάζου, η οποία επίσης είχε ταλαιπωρηθεί το χειμώνα από ιώσεις και επανήλθε πρόσφατα ήρθε δεύτερη με επίδοση 52.4. Η Μαργαρώ προσπαθεί εντατικά να καλύψει το χαμένο έδαφος και να επανέλθει στις καλές τις επιδόσεις με χρόνους κάτω από τα 50 δευτερόλεπτα.

Ζουγανέλη – Σιατήρα στον ακοντισμό

Το δίδυμο του ακοντισμού, η Μαριάννα Ζουγανέλη και η Άννυ Σιατήρα δεν επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά μας για βολές η μεν Μαριάννα πολύ πάνω από τα 30 μέτρα και η δε Άννυ για επίδοση πάνω από τα 26, βολές που με άνεση πετυχαίνουν στις προπονήσεις. Έτσι η Μαριάννα κέρδισε με καλύτερη βολή μόλις 27.74, η δε Άννυ με βολή μόλις 18.26 ήρθε δεύτερη. Οι μεγάλοι στόχοι και για τις δύο αθλήτριες, δηλαδή πρόκριση και συμμετοχή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παραμένουν και θα αναζητήσουν την καλή βολή σε επόμενους αγώνες.

Μυκονιάτικη η τριάδα στο βάθρο του μήκους

Η έλλειψη συμμετοχών από άλλους συλλόγους είχε ως αποτέλεσμα τα τρία μετάλλια στο μήκος να τα μοιραστούν αθλήτριες της Μυκόνου. Η Αναστασία Σιώζου κέρδισε (3.67), η Φρατζέσκα Κουνουπιώτη ήταν δεύτερη (3.50) και η Σοφία Λάμπρου τρίτη (3.29).

paros-adonis

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares