Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 15:51

ΑΟ Μυκόνου: Δελτιο Τύπου Στίβου

stivos aom omada metalia

Στο ανακαινισμένο στάδιο της Νάξου, ένα από τα καλύτερα στάδια σε όλη την Ελλάδα, διεξήχθησαν το Σάββατο στις 28 Απριλίου οι διασυλλογικοί αγώνες Παίδων – Κορασίδων του ομίλου Κυκλάδων.

Η εμφάνιση της ομάδας μας υπήρξε εξαιρετική. Λάβαμε μέρος με δεκαέξι αθλητές και αθλήτριες και η πλειοψηφία τους πιστοποίησε την καλή αγωνιστική κατάσταση της πετυχαίνοντας σημαντικές νίκες με νέα ατομικά ρεκόρ και ρεκόρ συλλόγου. Κατακτήσαμε συνολικά δεκατέσσερα μετάλλια, εκ των οποίων έξι χρυσά, πέντε αργυρά και τρία χάλκινα.

Ο σύλλογος μας βρέθηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς, πίσω από τον Παναξιακό ο οποίος συγκέντρωσε 46 βαθμούς. Η αγωνιστική άνοδός μας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την περασμένη χρονιά, στο διασυλλογικό της ίδιας κατηγορίας η ομάδα μας δεν είχε καν λάβει μέρος.

Καλλιόπη Συκινιώτη

 

Αναμφίβολα η καλύτερη αθλήτρια της Μυκόνου σε αυτούς τους αγώνες, καθώς όχι μόνο κέρδισε τα 3.000 μέτρα κορασίδων με νέο ρεκόρ συλλόγου (11.49.1) αλλά παράλληλα έπιασε το όριο για να αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων το καλοκαίρι. Η επίδοση αυτή ήδη την κατατάσσει στις 20 καλύτερες ελληνίδες αυτή τη χρονιά και καθώς είναι αρχή της αγωνιστικής σεζόν θεωρείται σίγουρο ότι θα βελτιώσει την επίδοση της με χρόνο κάτω από 11.30.

stivos aom omada

Φραγκίσκα Αρμάου

 

Μεγάλο ρεκόρ συλλόγου και για τη Φραγκίσκα Αρμάου η οποία αγωνίστηκε στα 1.500 μέτρα. Η Φραγκίσκα συνέτριψε το ρεκόρ συλλόγου που κατείχε η Άννα Κουσαθανά από το 2010 (6.30) με την καταπληκτική επίδοση 5.14.41 και φυσικά κατέκτησε την πρώτη θέση. Αναμένεται και η Φραγκίσκα να αγωνιστεί μαζί με την Καλλιόπη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων, ενώ ο μεγάλος στόχος και των δύο είναι η μεγάλη διάκριση στο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους, δηλαδή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παγκορασίδων.

400 μέτρα : καθολική μυκονιάτικη υπεροχή

Οι τρείς αθλήτριες μας που αγωνίστηκαν στα 400 μέτρα κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις πραγματοποιόντας εξαιρετική εμφάνιση και τα πρώτα τους ατομικά ρεκόρ στο αγώνισμα της παρατεταμένης ταχύτητας. Η Κλαούντια Μπεντνάρσκα ήρθε πρώτη με νέο ρεκόρ συλλόγου (68.23), η Μαργαρώ Νάζου δεύτερη (1.12.33) και η Μαρκέλα Βερώνη τρίτη (1.13.33).

stivos aom verono

Πρώτη στο ύψος η Μαρκέλα Βερώνη

Με μόλις τη δεύτερη εμφάνισή της στο ύψος και με ελάχιστη προπόνηση στο αγώνισμα η Μαρκέλα Βερώνη έκανε την έκπληξη και κέρδισε με νέο ατομικό ρεκόρ (1.30) το οποίο ισοφαρίζει το ρεκόρ συλλόγου (Γιαβρούτα 1.30 από το 2011). Η Μαρκέλα είχε πολύ καλά άλματα στο 1.35 αλλά η απειρία και ο ενθουσιασμός της δεν της επέτρεψαν να πάει ψηλότερα. Αναμένεται να αφοσιωθεί στο νέο της αγώνισμα και σύντομα να περνάει με ευκολία ύψη πάνω από το 1.50.

Η Κική Γιαβρούτα με ιδιαίτερο άγχος έμεινε στο 1.20 και κατετάγη τέταρτη. Η ίδια δεν έμεινε ευχαριστημένη από την επίδοση της και αναμένεται σύντομα να επανέλθει σε πολύ πιο ψηλά ύψη.

Για πρώτη φορά αγωνίστηκε στο ίδιο αγώνισμα και η Κλαούντια Μπεντνάρσκα η οποία επίσης έδειξε αρετές και σε αυτό το αγώνισμα και φυσικά κατέγραψε νέο ατομικό ρεκόρ (1.10) και κατετάγη 5η

Δεύτερη στα 100 μέτρα η Κική Γιαβρούτα

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στα 100 μέτρα η Κική Γιαβρούτα. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση δείχνοντας μεγάλη αγωνιστικότητα με νέο ατομικό ρεκόρ (14.23), επίδοση που έδωσε στο σύλλογό μας δύο ακόμα βαθμούς.

Εξι μετάλλια στις ρίψεις: Πρώτη η Μαριάννα Ζουγανέλη

 

Οι ρίψεις γίνονται σταδιακά η δεύτερη μεγάλη δεξαμενή μεταλλίων και επιτυχιών για το σύλλογό μας μετά τα αγωνίσματα αντοχής και ημιαντοχής.

Η Μαριάννα Ζουγανέλη για μία ακόμη φορά πιστοποίησε την ανωτερότητά της στον ακοντισμό και κέρδισε με επίδοση 28.08. Η Μαριάννα δείχνει αξιοσημείωτη σταθερότητα σε βολές πάνω από τα 28 μέτρα σε όλους τους αγώνες που παίρνει μέρος το τελευταίο διάστημα. Είναι αναμενόμενο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, όχι μόνο να ξεπεράσει τα 30 μέτρα, αλλά να πιάσει τα 33,00 τα οποία είναι το όριο πρόκρισης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κορασίδων.

Στο ίδιο αγώνισμα, στη δεύτερη θέση, βρέθηκε η Άννα Σιατήρα με επίδοση 20.09. Η Άννα αγωνίστηκε αδικαιολόγητα με πολύ άγχος και έτσι έχασε την ευκαιρία να κάνει επίδοση σύμφωνα με τις δυνατότητες της, δηλαδή πολύ πάνω από τα 26 μέτρα. Παρόλα αυτά η επίδοση της καταγράφεται ως επίσημο ατομικό της ρεκόρ.

Η Ειρήνη Ξυδάκη παρά την 5η της θέση στη σφαιροβολία κορασίδων, κατέρριψε το ρεκόρ του συλλόγου που κατείχε η ίδια από τους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες (7.17). Έριξε τη σφαίρα στα 7.76, δηλαδή ατομικό ρεκόρ 60 πόντων! και αναμένεται σύντομα να περάσει τουλάχιστον τα οκτώ μέτρα. Αντίθετα, δεν ήταν πετυχημένη η εμφάνιση της στο δεύτερο αγώνισμα που έλαβε μέρος, στη δισκοβολία. Πάρα τη δεύτερη θέση περιορίστηκε σε μία επίδοση πολύ πιο κάτω από τις δυνατότητες της (18.24) καθώς σε καμία από τις έξι βολές δεν βρήκε το ρυθμό της. Η Ειρήνη έχει βάλει ως στόχο αυτή τη σεζόν να ξεπεράσει τα 26 μέτρα στη δισκοβολία.

Η Μαρία Πέτρου αντίθετα, πήγε καλά στη δισκοβολία. Έκανε νέο ατομικό ρεκόρ (16.35) και πήρε την Τρίτη θέση σε ένα αγώνισμα που ουσιαστικά δεν είναι «δικό της» καθώς η Μαρία είναι καθαρόαιμη σφαιροβόλος και αναμένεται να δείξει την εντυπωσιακή πρόοδο της στους επόμενους αγώνες της κατηγορίας της.

Ο πρωτοεμφανιζόμενος με το σύλλογό μας, νέος ρίπτης ο Γιώργος Πολυκανδριώτης έλαβε μέρος σε δύο αγωνίσματα, στη σφαίρα και στο δίσκο. Αν και πολύ νέος αθλητής πιστοποίησε την αντίληψη που έχουμε όλοι μας ότι πρόκειται για αυθεντικό ταλέντο στις ρίψεις. Αγωνίστηκε με σοβαρότητα και ήρθε δεύτερος στη δισκοβολία με νέο ρεκόρ συλλόγου (26.90), χωρίς ουσιαστικά να κάνει ολοκληρωμένο παλμό μέσα στη βαλβίδα και τρίτο στη σφαιροβολία επίσης με νέο ρεκόρ (9.80). Αναμένεται αυτή τη σεζόν να βελτιώσει κατά πολύ τα ατομικά του ρεκόρ και στα δύο αγωνίσματα αλλά οι μεγάλοι του στόχοι είναι για το 2013 καθώς θα επιδιώξει τη συμμετοχή του στους πανελλήνιους αγώνες παίδων.

Αναπάντεχο ρεκόρ στο μήκος για τον Καραγιάννη

Παρά το ότι τον τελευταίο χρόνο ο Παναγιώτης Καραγιάννης γυμνάζεται για αγωνίσματα δρόμων, πήρε μέρος στο μήκος παίδων καθώς η ηλικία του δεν το επέτρεπε να αγωνιστεί σε άλλο αγώνισμα. Και δεν του βγήκε σε κακό. Κατέρριψε το ρεκόρ συλλόγου που κατείχε ο Δαμιανός Δακτυλίδης από το 2011 (5.10) με την καταπληκτική επίδοση 5.34, επίδοση που του έδωσε την 5η θέση σε ένα αγώνισμα που ξεχώρισε στους συγκεκριμένους αγώνες για το υψηλό του επίπεδο. Ο Παναγιώτης Καραγιάννης και στα έξι του άλματα ξεπέρασε το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ επιβεβαιώντας την αλματώδη ανοδική του πορεία.

Ατομικό ρεκόρ για το Μιχάλη Καθιώτη

Για πρώτη φορά αγωνίστηκε στα 100 μέτρα ο Μιχάλης Καθιώτης. Το αγώνισμα αυτό επίσης είχε πολύ υψηλό επίπεδο και πεπειραμένους σπριντερ και ο Μιχάλης κατάφερε να σημειώσει νέο ατομικό ρεκόρ με επίδοση 14.29 (11ος). Με δεδομένο ότι και ο Μιχάλης βρίσκεται στο ξεκίνημά του ως αθλητής, αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και να βρεθεί σύντομα στις επιτυχίες και στο βάθρο των νικητών.

Ατομικά ρεκόρ στο μήκος για τις Τσεγκελίδου – Κουνουπιώτη

 

Το άριστο ταρτάν του σταδίου της Νάξου βοήθησε τις δύο αθλήτριες μας να κάνουν ατομικά ρεκόρ στο μήκος. Η Γεωργία Τσεγκελίδου, επίσης όπως και ο Παναγιώτης Καραγιάννης επειδή λόγω ηλικίας δεν μπορούσε να αγωνιστεί στους δρόμους, έλαβε μέρος στο μήκος όπου κατέκτησε την 5η θέση με πολύ καλό ατομικό ρεκόρ (4.12), έχασε δε το μετάλλιο για μόλις έξι πόντους.

Αξιοσημείωτη εμφάνιση πραγματοποίησε και η Φρατζέσκα Κουνουπιώτη καθώς ήρθε 6η με νέο ατομικό ρεκόρ (3.75). Η Φρατζέσκα, συνεπής στις προπονήσεις της όλη τη χρονιά, αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει τα 4.00

Ρεκόρ και όριο βαθμολόγησης για τα 4Χ400

 

Η ομάδα των κοριτσιών μας αγωνίστηκε και στη σκυταλοδρομία 4Χ400. Η Σοφία Λάμπρου, η Μαργαρώ Νάζου, η Φραγκίσκα Αρμάου και η Καλλιόπη Συκινιώτη δημιούργησαν ένα αξιόλογο ρεκόρ συλλόγου (4.37.9), παρά το ότι για τις περισσότερες ήταν το δεύτερο αγώνισμα τους σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.




Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares