Τετάρτη, 06 Ιανουαρίου 2021 00:31

Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ: Mόνο κακό μπορεί να κάνει η κατάργηση των 50χλμ

Ήταν 3 Αυγούστου του 1932 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες, όταν στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη έγιναν για πρώτη φορά τα 50.000μ βάδην.

Νικητής αναδείχθηκε ο Βρετανός Τόμι Γκριν με 4ωρ. 50.10. Από τότε πέρασαν 88 χρόνια και ύστερα από απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΔΟΕ, το αγώνισμα με τους φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο – αν μιλήσετε με έναν άνθρωπο που ασχολήθηκε με το βάδην θα το διαπιστώσετε – βγήκε εκτός προγράμματος Ολυμπιακών Αγώνων. Στο Τόκιο, το προσεχές καλοκαίρι, θα γίνει για τελευταία φορά.

Από το 2024 στο Παρίσι και μετά, τα 50χλμ βάδην στην κατηγορία των ανδρών (το αγώνισμα δεν εντάχθηκε ποτέ στο πρόγραμμα στην κατηγορία των γυναικών) θα αποτελέσουν… αθλητική ιστορία.

Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, ο καλύτερος Έλληνας αθλητής στα 50.000μ. βάδην, κάτοχος του της καλύτερης επίδοσης όλων των εποχών στην χώρα μας (3ωρ. 49.56) και με συμμετοχές στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες, με πολύ καλές εμφανίσεις, μίλησε στο Sports3.gr για την «κατάργηση» του αγωνίσματος από το πρόγραμμα της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης του πλανήτη.

Ο κατάλληλος άνθρωπος για να σχολιάσει το τέλος των 50.000μ. βάδην από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Μόνο θετικό γεγονός δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάργηση των 50.000μ βάδην από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Είναι διαγραφή της ιστορίας ενός δύσκολου, επίπονου, αλλά και συναρπαστικού αγωνίσματος», είπε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει η κατάργηση των 50χλμ. Ως αγώνισμα διαφέρει πολύ, συγκριτικά με τα 20χλμ. που παραμένουν στο πρόγραμμα. Δεν είναι μόνο η απόσταση που αλλάζει. Διαφέρει η νοοτροπία και η αντιμετώπιση του κάθε αγωνίσματος».

Ο 32χρονος Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε στα 50.000μ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, όπου τερμάτισε 25ος με 3ωρ. 49.56 (το πανελλήνιο ρεκόρ), ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν 28ος με 3ωρ. 59.21.

Όσο για τους λόγους που οδήγησαν στην αφαίρεση του επίπονου αγωνίσματος από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων, η άποψη του Παπαμιχαήλ, δεν διαφέρει και πολύ από αυτή που ουσιαστικά οδήγησε στην «κατάργηση» του αγωνίσματος. «Νομίζω ότι ο χρόνος διάρκειας του αγωνίσματος και η λογική της τηλεόρασης, έπαιξαν τον σημαντικότερο λόγο για την βγει το αγώνισμα από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων», είπε ο 32χρονος πρωταθλητής.

Πηγή: stivos.sports3.gr

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares