Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020 11:46

Αναζητά δήμο για συνδιοργάνωση διεθνούς μίτινγκ σφαιροβολίας η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων

Μετά το διεθνές meeting συνθέτων αγωνισμάτων Portarathlon η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων έχει εντείνει την προσπάθεια της για να φέρει στις Κυκλάδες ακόμα έναν διεθνή αγώνα.

Το τελευταίο διάστημα η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, μέσω αλληλογραφίας με τους δήμους από νησιά που δεν διαθέτουν υποδομές αναζητά τον κατάλληλο συνδιοργανωτή για την διεξαγωγή ενός διεθνούς meeting σφαιροβολίας με την παράλληλη διεξαγωγή αθλητικών και παιδαγωγικών εκδηλώσεων για την τοπική νεολαία.

Πρόκειται για τεράστια πρόκληση, καθώς αναμφισβήτητα θα αποτελέσει ένα από τα κορυφαία αθλητικά γεγονότα για τις Κυκλάδες και φυσικά θα αποτελέσει άμεση διαφήμιση για τον τόπο που τελικά θα φιλοξενήσει τους αγώνες. 

Η πρόταση έχει αποσταλεί σε 8 δήμους των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα στους: Αμοργού, Θήρας, Ιητών, Κέας, Κιμώλου, Σερίφου, Σικίνου και Σίφνου.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί σε μια ημέρα σε διάστημα δύο ωρών, κατά προτίμηση απόγευμα και η προτεινόμενη χρονική περίοδος είναι από 10 Μαΐου μέχρι 30 Ιουνίου ή από 10 Σεπτεμβρίου μέχρι 10 Οκτωβρίου.

Προϋποθέσεις χώρου διεξαγωγής του αγώνα:

  • Υπαίθριος χώρος διαστάσεων τουλάχιστον 40 Χ 40 μέτρων, επίπεδος σε όλο το μήκος του ο οποίος θα πιστοποιηθεί από τοπογράφο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.
  • Κατασκευή μόνιμης βαλβίδας σφαιροβολίας με αναστολέα, ή προμήθεια φορητής βαλβίδας.
  • Οδική πρόσβαση και μικρή απόσταση από οικισμούς ώστε να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή θεατών.
  • Ιδανικό θα ήταν ο χώρος να εξασφαλίζει θέα προς την θάλασσα και να υπάρχει πρανές περιμετρικά για την παρακολούθηση του αγώνα από τους θεατές, διαφορετικά προτείνεται η τοποθέτηση λυόμενων κερκίδων. Εναλλακτικές τοποθεσίες, όπως παραλίες κατάλληλα διαμορφωμένες, επίπεδοι καθαρισμένοι αγροί, μεγάλες αυλές, εγκαταλελειμμένα λατομεία, κ.α. μπορούν επίσης να αξιοποιηθούν.

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με αγώνες ρίψεων μικρών παιδιών ή/και ενηλίκων, επίδειξη kids’ athletics κλπ.

Η διεξαγωγή του διεθνούς meeting είναι πολύ πιθανό να φέρει την ένταξη του στο διεθνές καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου και όπως γίνεται αντιληπτό μόνο θετικά θα προσφέρει στο νησί που θα το αναλάβει.

Και όλα αυτά έρχονται ως ακολουθία σε μία πλούσια δραστηριότητα που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, η διοίκηση της οποία εκτός την εσωτερικής ανάπτυξης στις Κυκλάδες κάνει σπουδαία βήματα και σε διεθνές επίπεδο [βλ. erasmus].

 

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares