Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020 13:51

Ξεκινούν προπονήσεις οι στιβικοί στις 4 Μαΐου

Από τις 4 Μαΐου αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί σε ορισμένους τομείς και μεταξύ αυτών θα είναι της άθλησης και της ατομικής προπόνησης σε ανοιχτούς χώρους. Αυτή η ενότητα αφορά άμεσα τους «στιβικούς».

Σε πρώτη φάση αναμένεται να ξαναμπούν στα στάδια για προπονήσεις, με συγκεκριμένους κανόνες, οι ελίτ αθλητές όπως ίσχυε πριν το γενικό lockdown. Στη συνέχεια τα επόμενα βήματα θα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις γενικότερες εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας.

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με αρμόδιους φορείς συζητήθηκε αναλυτικά ο τρόπος με τον οποίο μπορεί γίνει η επανέναρξη όλων των αθλητικών δράσεων. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε πρώτη φάση θα δημιουργηθεί μια ειδική υγειονομική επιτροπή για να βγάλει τα σχετικά και πολύ αυστηρά πρωτόκολλα με τα οποία θα μπορεί να ξαναρχίσει η ατομική άθληση και προφανώς να επιτραπεί να ξαναρχίσουν αγώνες.

Στις επόμενες ημέρες, θα φανούν πολλά περισσότερα, αλλά από τη Δευτέρα 4 Μαΐου και μετά αθλητές που προπονούνται σε ανοιχτούς χώρους και ασχολούνται με αθλήματα όπως ο στίβος θα μπορούν να ξαναρχίσουν τις προπονητικές τους δραστηριότητες.

Από τα μέσα του Μαϊου, σύμφωνα με μια εκτίμηση που έχει γίνει οι ομάδες ποδοσφαίρου – από την στιγμή που και εκείνες προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα ως επί το πλείστον – θα μπορούν ανά γκρουπ παικτών να αρχίσουν προπονήσεις.

Το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης θα πραγματοποιηθεί το τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σταδιακή χαλάρωση της καραντίνας και στη συνέχεια θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις από την αθλητική ηγεσία της πολιτείας για το θέμα των προπονήσεων που απασχολεί τις αθλήτριες και τους αθλητές.

Πηγή: sportlesvos.gr

Κατηγορία ΣΤΙΒΟΣ

banner 300x250

POLYCHRONAKOS 400 400

ΓΡΑΤΣΙΑΣ 400Χ400

BETARADES 300X250

IV Banner

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2023 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares