Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 15:45

ΝΟ Σύρου: Φιλικός αγώνας ιστιοπλοΐας για το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, το μεσημέρι της Κυριακής 25ης Οκτώβρη, διοργανώθηκε ένα τοπικό γεγονός, ένας ανεπίσιμος φιλικός αγώνας ιστιοπλοΐας, στον οποίο συμμετείχαν σκάφη-μέλη του Ν.Ο.Σ. που έχουν τη βάση τους στη Σύρο.

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 11 ιστιοπλοϊκά σκάφη με περισσότερους από 60 συμμετέχοντες. Παρόλο που δεν επρόκειτο για αγώνα καταχωρημένο στο αγωνιστικό ημερολόγιο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, οι διοργανωτές τήρησαν –κατά το δυνατόν– όλους τους κανονισμούς που διέπουν τέτοιου είδους διοργανώσεις, πετυχαίνοντας την καλύτερη δυνατή προσομοίωση ενός επίσημου αγώνα.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 10.30, μπροστά από τη Ναυτική Βάση και τα σκάφη έπρεπε να ανέβουν μέχρι το Κίνι, όπου είχε τοποθετηθεί σημαδούρα στη γνωστή ξέρα, στο άνοιγμα του όρμου. Στην επιστροφή, υπήρχε ακόμα ένα σημείο στροφής, στη νησίδα Στρογγυλό μπροστά από την παραλία του Κόμητου, στη συνέχεια, τα σκάφη τερμάτιζαν ακριβώς μπροστά στο λιμανάκι του Φοίνικα, προσφέροντας ένα ασυνήθιστο θέαμα στους περαστικούς.

Ο καιρός αποδείχθηκε ιδανικός, δίνοντας όμορφες & γρήγορες πλεύσεις, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ιστιοπλοΐα και να βγάλουν πολλές φωτογραφίες!

Μετά τον τερματισμό όλων των σκαφών, ακολούθησε κέρασμα στο μόλο του Φοίνικα και συμβολική βράβευση των 3 πρώτων!

Τα ευχαριστημένα βλέμματα & σχόλια των συμμετεχόντων, αποτέλεσαν την καλύτερη απόδειξη για την επίτευξη των στόχων της διοργάνωσης, που ήταν η δυνατότητα γνωριμίας της αγωνιστικής πλευράς του αθλήματος στους αποφοίτους των Σχολών Ιστιοπλοΐας του Ν.Ο.Σ. αλλά και σε «εξωσχολικούς», η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ των πλοιοκτητών και των πληρωμάτων, αλλά και η ευκαιρία να περάσουν όλοι οι συμμετέχοντες μια όμορφη Κυριακή στη θάλασσα!

Θα πρέπει να σημειωθεί πως, τηρήθηκαν αυστηρά όλοι οι κανονισμοί προστασίας περί COVID-19, με πλήρη καταγραφή των στοιχείων των συμμετεχόντων, θερμομέτρηση πριν την επιβίβαση, αλλά και χρήση μάσκας όπου υπήρχε πιθανότητα συνωστισμού.

Τέλος, το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου θα ήθελε να ευχαριστήσει τις επιχειρήσεις ΤΟ ΧΑΣΑΠΑΚΙ, ΒΑΟΒΑΒ, ΝΤΑΝΟΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΣΥΡΟΥ & ΤΥΡΟΣΥΡΑ για την ευγενή προσφορά όσων χρειάστηκαν για το κέρασμα της απονομής.

20201025 07

20201025 06

20201025 03

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares