Αγωνιστική Δραστηριότητα για την Ιστιοπλοΐα Τριγώνου του Ν.Ο. Σύρου

Αγωνιστική Δραστηριότητα για την Ιστιοπλοΐα Τριγώνου του Ν.Ο. Σύρου

Την περασμένη Κυριακή (17/11), ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό πρόγραμμα του Νοεμβρίου για τις ομάδες ιστιοπλοΐας τριγώνου του Ν.Ο.Σύρου.

Οι ιστιοπλόοι μας συμμετείχαν από 8 έως 10 Νοεμβρίου, στην 29th AthensInternational SailingWeek 2019 Winter Series που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και από 15 έως 17του ίδιου μήνα, στο 5ο Κύπελλο Optimist – Τρόπαιο Νίκου Σαρικαβάζη με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου.

gkffdlikfhjd_2_d1289.jpg

Η διοργάνωση Athens International Sailing Week είναι ένας πολύ δυνατός διεθνής αγώνας που διοργανώνεται ετησίως από την Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και συγκεντρώνει εξαιρετικά μεγάλο αριθμό συμμετοχών αθλητών υψηλού επιπέδου. Στη φετινή διοργάνωση στις κατηγορίες Optimistκαι Laser 4.7, στις οποίες είχε παρουσία ο Όμιλός μας, οι αθλητές έφτασαν αντίστοιχα τους 366 και 134, στους οποίους εκτός από τις Ελληνικές συμπεριλαμβάνονταν και ομάδες από την Ελβετία, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ισπανία και τη Μεγάλη Βρετανία. Η Ομάδα του Ν.Ο.Σύρου αποτελούταν από 8 αθλητές και αθλήτριες των Optimistκαι 7 των Laser 4.7.

gkffdlikfhjd_3_04950.jpg

Την πρώτη ημέρα των αγώνων (Παρασκευή 8/11), το πρόγραμμα προέβλεπε να δοθεί η πρώτη εκκίνηση στις 14:00 κάτι το οποίο όμως δεν κατέστη δυνατό λόγω αστάθειας στη διεύθυνση του ανέμου. Η καθυστέρηση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα τη συγκεκριμένη ημέρα να ολοκληρωθεί μόνο μία ιστιοδρομία για κάθε μία από τις κατηγορίες.

gkffdlikfhjd_4_8dec7.jpg

Το πρωινό του Σαββάτου η εξαιρετικά χαμηλή ένταση του ανέμου έφερε μικρή ανησυχία η οποία όμως γρήγορα απομακρύνθηκε αφού η πρόγνωση τελικά επιβεβαιώθηκε και ο χαμηλής μεν αλλά ικανοποιητικής δε, έντασης, νότιος-νοτιοδυτικός άνεμος επέτρεψε να διεξαχθούν από 4 ιστιοδρομίες σε κάθε στόλο. Οι συνθήκες του Σαββάτου «έσωσαν» τη διοργάνωση αφού την Κυριακή 10/11 ο βροχερός καιρός και η πρόγνωση για έντονα καιρικά φαινόμενα δεν επέτρεψαν στις Επιτροπές να διεξάγουν την τελευταία ημέρα των αγώνων για τις κατηγορίες Optimistκαι Laser 4.7, καμία ιστιοδρομία.

gkffdlikfhjd_5_47b1d.jpg

Ικανοποιητική ήταν η παρουσία των ομάδων μας που στόχο είχαν κυρίως την συμμετοχή και την αποκόμιση εμπειρίας σε «δυνατές» διοργανώσεις. Άξιες αναφοράς είναι οι πολύ καλές θέσεις που κατέλαβαν οι Laserίστες μας Μαρία Ρούσσου και Ερμής Μιχαηλίδης  που κατετάγησαν 15η και 19ος στα κορίτσια και στα αγόρια αντίστοιχα.

gkffdlikfhjd_6_667f2.jpg

Την αμέσως επόμενη εβδομάδα η ομάδα των Optimistμε 9 ιστιοπλόους ταξίδεψε και πάλι στην Αθήνα για την διοργάνωση του Ν.Ο. Παλαιού Φαλήρου που είχε προγραμματιστεί 15 με 17/11. Η πρόγνωση του καιρού επιβεβαιώθηκε και πάλι έχοντας όμως τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά της προηγούμενης εβδομάδας, αφού η εξαιρετικά χαμηλή ένταση του ανέμου επέτρεψε στην Επιτροπή των αγώνων να ολοκληρώσει όλο το τριήμερο μόνο 2 ιστιοδρομίες για την κατηγορία των μικρών (παιδιά έως 11 ετών) και άλλες τόσες για την «μεγάλη» κατηγορία. Οι τρεις από το σύνολο των τεσσάρων ιστιοδρομιών εκκίνησαν αργά το μεσημέρι την Κυριακής με συνέπεια να μην είναι εφικτό να συμμετέχουν σ’ αυτές οι ομάδες του Ομίλου μας αφού το απόγευμα τις ίδιας ημέρας (στις 17:30), έπρεπε να αναχωρήσουν με το πλοίο από τον Πειραιά για τη Σύρο. Άτυχοι λοιπόν οι ιστιοπλόοι μας σ’ αυτή τη δεύτερη για φέτος αποστολή στο Κέντρο αφού δεν κατάφεραν να αγωνιστούν και να εξαχθούν από τη συμμετοχή αυτή κάποια συμπεράσματα.

gkffdlikfhjd_7_24379.jpg

Η προσπάθεια όλων συνεχίζεται με τον προγραμματισμό να περιλαμβάνει και άλλους αγώνες καθώς και προπονητικά camp μέχρι το τέλος της χρονιάς. Η δραστηριότητα αυτή θα οφείλετε σε μεγάλο ποσοστό και στην ενεργή συμμετοχή των οικογενειών των αθλητών τόσο σε οικονομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συμμετοχής και βοήθειας στις αγωνιστικές αποστολές.

Σε όλα τα παραπάνω εξαιρετικά σημαντική είναι η μόνιμη υποστήριξη της ναυτιλιακής εταιρείας BlueStarFerries στις πολύ υψηλού κόστους μετακινήσεις των ομάδων, με την παροχή εκπτωτικών εισιτηρίων. Επιπλέον εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στον Ναυτικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου για τη φιλοξενία των σκαφών μας για όλο το χρονικό διάστημα από 7 έως 17 Νοεμβρίου καθώς και για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν. Τέλος, ευχαριστούμε την εταιρεία ενοικιαζομένων αυτοκινήτων Γαβιώτης myCITYCAR και το αρχιτεκτονικό γραφείο ΧΩΡΟγράφοι, για τη βοήθεια που προσφέρουν κάθε φορά στις αποστολές μας.

gkffdlikfhjd_8_84b27.jpg

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την έντονη αγωνιστική δραστηριότητα που έχει προγραμματιστεί για φέτος και τις συχνές απουσίες των αγωνιστικών ομάδων από τη Σύρο, το τμήμα της ιστιοπλοΐας τριγώνου συνεχίζει κάθε Σαββατοκύριακο κανονικά το πρόγραμμα των προπονήσεων του στο νησί για τους αρχάριους αθλητές και τους αθλητές που δε συμμετέχουν στις αποστολές. Η παρούσα «δύναμη» του τμήματος ανέρχεται σε 35 ιστιοπλόους, αριθμός ο οποίος είναι από τους μεγαλύτερους που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύοντας με έναν ακόμη τρόπο την ανοδική του πορεία και το ενδιαφέρον των νέων παιδιών και των οικογενειών τους να γνωρίσουν το συναρπαστικό άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Betarades
επιστροφή στην κορυφή

Ρεκόρ συμμετοχών στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων

Η πιο επιτυχημένη από πλευράς συμμετοχών τα τελευταία χρόνια ήταν...

Επίτιμος πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων ο Γιάννης Σιγάλας

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Γιάννης Σιγάλας αποτελεί...

Τιμητική βράβευση από την ΕΠΣ Κυκλάδων στον Πέτρο Μαράκη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η ΕΠΣ Κυκλάδων πριν...

Σε LIVESTREAMING η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου...

Από τον ΑΟ Σύρου στη Γερμανία ο Κώστας Κουκούλης

Ένας από τους κορυφαίους του περσινού πρωταθλήματος των Κυκλάδων ανοίγει...

Το βίντεο αφιέρωμα στο ''Soccer Player's Evolution'' της Μήλου

Η Μήλος και συγκεκριμένα ο Παμμηλιακός φιλοξένησε το τριήμερο 26-28...

ΑΟ Πύργου: Αποσύρεται ο Κώστας Κλουβάτος, πρώτος βοηθός του Αλέξη Κωνσταντόπουλου

Ένας εκ των αρχηγών του ΑΟ Πύργου, με τεράστια προσφορά...

Αποχωρεί ο Παληγεώργος από τη Σαντορίνη

Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν στο όμορφο νησί της Σαντορίνης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (2)

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Α.Ο. Μυκόνου για τον Γιάννη Κονταράτο

Ο Α.Ο. Μυκόνου εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στα παιδιά του καθώς...

Ρεκόρ συμμετοχών στη γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων

Η πιο επιτυχημένη από πλευράς συμμετοχών τα τελευταία χρόνια ήταν η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων που πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/7...