Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019 13:15

Ν.Ο Σύρου: Δελτίο Τύπου για τα "ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2019"

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή την περασμένη άνοιξη, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2019 για σκάφη τύπου Laser 4.7, ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Κυριακή 27/10/2019 και η δεύτερη για την τρέχουσα χρονιά, μεγάλη ιστιοπλοϊκή διοργάνωση στη Σύρο.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου συνδιοργάνωσε μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης και με την υποστήριξη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, τον καθιερωμένο πλέον, διασυλλογικό ιστιοπλοϊκό αγώνα για σκάφη Optimist και Laser 4.7 με την επωνυμία «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» (για εφέτος «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2019»), ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και είναι ο μεγαλύτερος διασυλλογικός αγώνας του Αιγαίου.

Το γεγονός τίμησαν με την παρουσία τους μαζί αυτόν της Σύρου, οκτώ(8) Ναυτικοί Όμιλοι της Περιφέρειάς Νήσων Αιγαίου και Κρήτης. Πιο συγκεκριμένα στον αγώνα συμμετείχαν οι Ν.Ο. Πάρου, Ν.Ο. Αντιπάρου «Ωλίαρος», Ν.Ο. Νάουσας Πάρου «Ναϊάς», Ν.Ο. Σαντορίνης, Ν.Ο. Τήνου, Ν.Ο. Κω, Ν.Ο. Ρόδου και φυσικά ο διοργανωτής Ν.Ο. Σύρου. Ο αριθμός των ιστιοπλόων που πήραν μέρος ανήλθε σε 73 από τους οποίους οι 48 συμμετείχαν την κατηγορία των Optimist και οι 25 σ’ αυτήν των Laser 4.7.

Αφού ολοκληρώθηκαν τα διαδικαστικά για τις δηλώσεις συμμετοχής, η δράση στον όρμο του Φοίνικα ξεκίνησε το Σάββατο 26/10 το μεσημέρι. Με άνεμο βόρειας διεύθυνσης και μέτριας έντασης ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα, τέσσερεις (4) ιστιοδρομίες για κάθε μία από τις κατηγορίες. Το πρόγραμμα της Κυριακής προέβλεπε εκκίνηση της πρώτης ιστιοδρομίας της ημέρας στις 10:00. Η πρόγνωση για ισχυρό άνεμο, επιβεβαιώθηκε και η τήρηση του προγράμματος επετεύχθη. Η σταθερή βόρεια διεύθυνση και η ένταση του αέρα συνέβαλλαν στη διεξαγωγή πέντε (5) εντυπωσιακών ιστιοδρομιών και τελικά στην ολοκλήρωση του αγώνα με συνολικά εννέα (9) ιστιοδρομίες για κάθε μία από τις κατηγορίες.

Το απόγευμα της Κυριακής έπεσε η αυλαία με την τελετή απονομής των αναμνηστικών και των επάθλων, στο ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν οι αποστολές.

Όσον αφορά τους τρεις πρώτους αθλητές της κάθε κατηγορίας αυτοί ήταν οι εξής:

Optimist Γενική: 1η ΜαριαλέναΚαλακώνα(Ν.Ο. Πάρου), 2ος Σωτήρης Ραγκούσης (Ν.Ο. Πάρου), 3ος Μάνος Σπανός (Ν.Ο. Πάρου).

Optimist 11χρονα κορίτσια: 1η Τόνια Μιχαήλ (Ν.Ο. Σύρου), 2η Ιωάννα-Λυδία Φαρούπου(Ν.Ο. Αντιπαρου), 3η Κωνσταντίνα Ραγκούση(Ν.Ο. Πάρου).

Optimist 11χρονα αγόρια: 1ος Γιώργος Κυπραίος(Ν.Ο.Πάρου), 2ος Ηλίας Γαβιώτης (Ν.Ο. Σύρου), 3ος Γιάννης Καραβιώτης (Ν.Ο. Σύρου).

Optimist 15χρονα κορίτσια: 1η Μαριαλένα Καλακώνα(Ν.Ο. Πάρου), 2η Μαρία-Χριστίνα Μελανίτη(Ν.Ο. Πάρου), 3η Αθήνα Μαρινάτου (Ν.Ο. Αντιπάρου).

Optimist 15χρονα αγόρια: 1ος Σωτήρης Ραγκούσης (Ν.Ο. Πάρου), 2ος Μάνος Σπανός (Ν.Ο. Πάρου), 3ος Αντώνης Ρούσσος (Ν.Ο. Σύρου).

Laser 4.7 Γενική: 1ος Κωνσταντίνος ΠαναγιωτίδηςΚόλλιας(Ν.Ο. Πάρου), 2ος Βίκτωρ Μπρούσης(Ν.Ο. Αντιπάρου), 3ος Ερμής Μιχαηλίδης (Ν.Ο. Σύρου).

Laser 4.7 Κορίτσια: 1η Μαρία Ρούσσου (Ν.Ο. Σύρου), 2η Μαρία Φαρούπου(Ν.Ο. Αντιπάρου), 3η Θεοδώρα Δαφερέρα(Ν.Ο. Πάρου).

Laser 4.7 Αγόρια: 1ος Κωνσταντίνος ΠαναγιωτίδηςΚόλλιας(Ν.Ο. Πάρου), 2ος Βίκτωρ Μπρούσης(Ν.Ο. Αντιπάρου), 3ος Ερμής Μιχαηλίδης (Ν.Ο. Σύρου).

Μικρότερος αθλητής της διοργάνωσης ήταν ο Γιάννης Γκουρογιάννης του Ν.Ο. Πάρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή το απόγευμα (25/10), διεξήχθη και ο καθιερωμένος αγώνας αρχαρίων αθλητών του Ν.Ο. Σύρου, που αφορά παιδιά που ξεκίνησαν την ιστιοπλοΐα πρόσφατα και δεν έχουν ακόμη αθλητικό δελτίο.

Έτσι λοιπόν μετά από τρεις (3) απλές ιστιοδρομίες η κατάταξη των επτά (7), μικρών νέων ιστιοπλόων που συμμετείχαν είχε ως εξής:

1ος Ερμής Ξενάκης, 2ος Αντώνης Μαραγκός, 3ος Μάνος Μιχαήλ, 4ος Πέτρος Μπισκετζής, 5ος Αντώνης Σιγανός, 6η Μαρίλια Μπισκετζή και 7ος Σταμάτης Καραμολέγκος ο οποίος επιβραβεύθηκε για την προσπάθειά του αφού είναι μόλις 5,5 χρονών.

Ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου ευχαριστεί θερμά εκτός από τους συνδιοργανωτές για την άψογη συνεργασία, τον Πρόεδρο της Επιτροπής των Αγώνων κ. Κοσμά Χατζηγρηγορίου, τον γιατρό των αγώνων κ. Ιωάννη Μαραγκό, το Λιμεναρχείο Σύρου και το ΔΣ του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ποσειδωνίας. Επίσης ευχαριστεί όλους τους φίλους του τμήματος ιστιοπλοΐας που διέθεσαν πέραν του προσωπικού τους χρόνου, τα σκάφη τους και τον εξοπλισμό τους για την άρτια διοργάνωση του αγώνα.

Τέλος ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν στην ναυτιλιακή εταιρεία BlueStarFerries για την παροχή σημαντικότατης έκπτωσης στις μετακινήσεις των ομάδων από και προς τη Σύρο, για πολλοστή φορά σε μία διοργάνωση του Ομίλου μας!

Εκ της Γραμματείας του Ν.Ο. Σύρου

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares