Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 16:58

Πρώτοι ανάμεσα στους πρώτους!

nos_istioploia

Μεγαλώνουν οι διακρίσεις για το ΟΥΣΥΡΑ και το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ν.Ο.Σ.

Πρώτοι ανάμεσα στους πρώτους!

Η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2010 για την Ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θάλασσας, που ήρθε με το τέλος των αγώνων του Χειμερινού Πρωταθλήματος στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, επιφύλασσε για το Τμήμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου μια εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη!

Το σκάφος ΟΥΣΥΡΑ του Ν.Ο.Σ. ανέτρεψε κάθε προσδοκία, καθώς κατάφερε να πάρει η 2η θέση της Γενικής Κατάταξης στην κατηγορία IRC σε πανελλήνιο επίπεδο.

Η διάκριση αυτή είναι, πραγματικά, ένα τεράστιο επίτευγμα, αν αναλογιστεί κανείς πως οι πρώτες θέσεις της κατηγορίας αυτής έχουν ως «μόνιμους κατοίκους» σκάφη τελευταίας τεχνολογίας με πληρώματα επαγγελματικού επιπέδου.

nos_grafeio_lavaro

Το ΟΥΣΥΡΑ, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του, συνδύασε την επιμονή – και πολλές φορές, την υπομονή – του πληρώματος, την προσεκτική στρατηγική αγώνων, αλλά και τις επιτυχημένες επιλογές τακτικής εντός των αγώνων και μπήκε σε αυτό το «κλειστό» club των «γιγάντων» της ελληνικής ιστιοπλοΐας, αφήνοντας πίσω του πολλά εξαιρετικά σκάφη και έμπειρα πληρώματα, σε μια κατηγορία που θεωρείται η πλέον ανταγωνιστική και συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των συμμετεχόντων στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το ΟΥΣΥΡΑ, πήρε την 1η θέση στην κατηγορία «Απόσταση» (με περίπου 1.100 αγωνιστικά μίλια), αλλά και την 1η θέση στην κατάταξη των συμμετεχόντων σκαφών εκτός κέντρου (δηλαδή εκτός Αθηνών), προκαλώντας για ακόμη μια χρονιά συζητήσεις για το πάθος των αθλητών της Σύρου, οι οποίοι, προκειμένου να συμμετάσχουν στους αγώνες – κυρίως του Σαρωνικού – διανύουν με το σκάφος περί τα 700 ναυτικά μίλια συνολικά (περίπου 8-10 μεταβάσεις κι επιστροφές από το Φάληρο μέσα στο έτος).

nos_aponomi_epa8lwn_istioploias

Η βράβευση

Η τελετή της βράβευσης έγινε στην Αίθουσα Δεξιώσεων του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο Μικρολίμανο, το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου.

Εκ μέρους του Ν.Ο.Σ. παρευρέθησαν ο Έφορος του Τμήματος Ανοικτής Θάλασσας, Θοδωρής Ρουσσουνέλος, οι δύο καπετάνιοι του ΟΥΣΥΡΑ, Αλέξης Ξηραδάκης και Θανάσης Παπαδόπουλος και εκπρόσωποι των αθλητών που «τρέχουν» με το σκάφος.

Η συγκίνηση κι ο ενθουσιασμός όλων ήταν μεγάλος, καθώς οι διακρίσεις αυτές ήταν η έμπρακτη ανταμοιβή όλων αυτών των ανθρώπων που αφιερώνουν μεγάλο μέρος του προσωπικού τους χρόνου για το άθλημα που έχουν αγαπήσει.

Η επόμενη μέρα

Το εορταστικό κλίμα συνεχίστηκε στη Σύρο με πάρτυ που διοργάνωσε η Διοίκηση του Ν.Ο.Σ. για τους αθλητές και τους φίλους του Τμήματος.

Η αισιοδοξία για τους αγώνες του 2011 είναι μεγάλη και ήδη έχει γίνει η πρώτη επεξεργασία για την επιλογή αυτών που θα τρέξει το σκάφος, το οποίο βρίσκεται στον ταρσανά για την ετήσια συντήρησή του, προκειμένου να είναι έτοιμο για τον αγώνα της Ελληνικής Επαναστάσεως στην Ύδρα στα τέλη του Μάρτη.

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares