Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013 02:43

Στον Τελικό ο Πανναξιακός.

Ο Πανναξιακός νίκησε 3-0 σήμερα το Φιλώτι και θα είναι ο δεύτερος φιναλίστ του Κυπέλλου Κυκλάδων, όπου στον τελικό της διοργάνωσης θα συναντήσει τον ΑΟ Μυκόνου.

Σήμερα στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου διασταύρωσαν τα ξίφη τους Ο ΑΜΣ Φιλωτίου και ο Πανναξιακός, με τις δύο ομάδες να μην προσφέρουν ιδιαίτερα καλό θέαμα στους 100 περίπου θεατές που έσπευσαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν τον μεγάλο ημιτελικό.

Τίμησαν τον Κατσάνη

NAXOS Katsonis 200x100Πριν την έναρξη του αγώνα ο ΑΜΣ Φιλωτίου βράβευσε τον Πανναξιακό για την μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής και την προσφορά του στο κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο. Επίσης βραβεύτηκε ο Νίκος Κατσάνης (τεχνικός διευθυντής Πανναξιακού) για την προσφορά του ως ποδοσφαιριστής του Α.Μ.Σ Φιλωτίου. Ο αγώνας ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του αείμνηστου Γιάννη Κατσάνη (πατέρας Γιώργου και Νίκου) που είχε διατελέσει επί σειρά ετών σύμβουλος του ΑΜΣ Φιλωτίου.

Επηρεασμένοι

Οι παίχτες του Γιώργου Βλαστού ήταν ανώτεροι και έπαιξαν όσο χρειάστηκε για να εξασφαλίσουν το εισιτήριο του Τελικού και τελικά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-0 χάρης τα γκολ των Τόσκα (13΄πέναλτι), Κεμαβόρ (58΄) και Αθανασίου (71΄).

Πάντως το τελικό σκορ δεν ήρθε τόσο εύκολα όσο δείχνει, καθώς οι παίχτες του Πανναξιακού έδειξαν να επηρεάζονται, τόσο από τις μικρές διαστάσεις του γηπέδου, όσο και από την καλοστημένη άμυνα του ΑΜΣ Φιλωτίου, η οποία κατάφερε να «φρενάρει» πολλές φορές το παιχνίδι που προσπαθούσαν να κάνουν οι "Μπλε".

Από την άλλη η ομάδα του Φιλωτίου για άλλη μια φορά φέτος επιβεβαίωσε την καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα, τόσο με την αγωνιστική της παρουσία, όσο και με το πειθαρχημένο παιχνίδι της και την γενικότερη εικόνα της στο γήπεδο.

Οι "Κυανέρυθροι" παρόλο που είχαν απουσίες βασικών παιχτών, αν και επιθετικά ήταν σχεδόν ακίνδυνοι, κράτησαν πολύ καλά αμυντικά μέχρι το 52΄, όπου η αποβολή του Μουστάκη Α., έδωσε το αριθμητικό πλεονέκτημα στον Πανναξιακό, κάνοντας πιο εύκολα τα πράγματα γι΄αυτόν.

Ο αγώνας.

(0-1) Το πρώτο μέρος κύλησε με τον Πανναξιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να προηγείται στο 12΄με πέναλτι, όταν ο Μουστάκης Α. ανέτρεψε τον Τζορμπατζάκη μέσα στην περιοχή και ο Τόσκας που ανέλαβε την εκτέλεση έκανε το 0-1.

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές , με τον Κεμαβόρ στο 15΄να νικιέται σε εξ επαφής σουτ από τον Πολυκρέτη και τον Τζορμπατζάκη, στο 41΄ να σουτάρει μόλις άουτ.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους είχαν δύο καλά σουτ. Το πρώτο στο 6΄, όπου ο Θέμελης αποκρούει σουτ του Μανωλά και στο 29΄ο Ντάσιος πιάνει ένα καλό σουτ, που περνά λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα ο πορτιέρο του Πανναξιακού δεν ανησύχησε ως το τέλος του αγώνα.

Στην επανάληψη επικράτησε η ίδια εικόνα, με το έργο του Πανναξιακού να γίνεται ευκολότερο μετά την αποβολή του Μουστάκη Α. (2η κίτρινη) στο 52.

(0-2) Στο 58΄ο Τζορμπατζάκης κάνει παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή, όπου ο επερχόμενος Κεμαβόρ με διπλή προσπάθεια κάνει το 0-2.

(0-3) Στο 71΄ο Αθανασίου επισφραγίζει τη νίκη – πρόκριση για τον Πανναξιακό, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τζορμπατζάκη βρέθηκε μόνος απέναντι στον Πολυκρέτη και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει τα τελικό 0-3.

Ο Πανναξιακός θα μπορούσε να διευρύνει ακόμα περισσότερο το σκορ, αλλά βρήκε απέναντι του ένα πολύ καλό Πολυκρέτη, που έκανε σωτήριες επεμβάσεις σε σουτ των Δερμιτζάκη και Τερόλλη, ενώ στο 52΄εξουδετέρωσε τετ ατ τετ του Κεμαβόρ.

Πλήγμα με Δερμιτζάκη.

Άτυχη στιγμή για τον παίχτη του Πανναξιακού Κώστα Δερμιτζάκη, ο οποίος στο 43΄του 1ου ημιχρόνου υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για διάστρεμμα 2ου βαθμού που θα τον αφήσουν εκτός γηπέδων 15-20 ημέρες.

Κακή προϊστορία.

Για τον Πανναξιακό είναι η 4η συνεχόμενη χρονιά που θα συμμετάσχει σε τελικό κυπέλλου Κυκλάδων. Αυτή θα είναι η 18η συνολικά συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου για τον Πανναξιακό, ενώ με αντίπαλο τον ΑΟ Μυκόνου έχει συναντηθεί σε έξι τελικούς , χωρίς να έχει ακόμα νίκη.

Διαιτησία

Για ακόμα μια φορά η διαιτησία του Κύριου Κουζούμη ήταν χωρίς λάθη, με άψογη διαχείριση του παιχνιδιού, ενώ οι βοηθοί Φαν Άακεν και Βάιλας ήταν αλάνθαστοι.

ΑΜΣ Φιλωτίου (ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ): Πολυκρέτης, Προμπονάς (69΄Λιοφάγος), Μουστάκης Ν, Μουστάκης Α, Δέτσης (λ.τ 59΄Κοττάκης Σ), Κρητικός, Στρατούρης (79΄Τσάφος), Μανωλάς, Ευρυπιώτης, Ντάσιος, Μουστάκης Δ.
Πανναξιακός (ΒΛΑΣΤΟΣ): Θέμελης, Πετρόπουλος, Τζορμπατζάκης (72΄Καρελέμογλου), Τερόλης, Τόσκας, Μπονιάκος, Καρούσης (65΄Μπανακάκης), Αθανασίου, Κεμαβόρ, Δερμιτζάκης (46΄Ντούκα), Κατσάνης.

 

Κατηγορία ΚΥΠΕΛΛΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares