Τρίτη, 03 Μαΐου 2016 10:26

Να κατακτήσουν το όνειρο...

Το Άγιο Πάσχα αποτελεί παρελθόν και σήμερα ανήμερα του επίσημου εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, οι κορασίδες του Πανναξιακού ΑΟΝ θα διεκδικήσουν το όνειρό τους: τη συμμετοχή στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος βόλεϊ…

Πριν από έναν μήνα περίπου, ως νεανίδες είδαν το όνειρό τους να γκρεμίζεται όταν ηττήθηκαν από την Αναγέννηση Σάμου στο Μαρκόπουλο. Τώρα; Απέναντί τους (13:00, «Μελίνα Μερκούρη») έχουν μία άλλη ομάδα της Σάμου, τον Πολυκράτη, ο οποίος έρχεται ως πρωταθλητής Ζ’ Περιφέρειας Αιγαίου για να υπερασπιστεί τα κεκτημένα.

Πόσο εύκολο θα είναι το παιχνίδι; Σίγουρα όχι για καμία από τις δύο ομάδες,. Αμφότερες έχουν τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους. Οι κοι Φραγκίσκος (Πανναξιακός ΑΟΝ) και Νικολαϊδης (Πολυκράτης) ξέρουν τους αντιπάλους τους και το ερώτημα είναι η αγωνιστική ετοιμότητα των ομάδων μετά τη διακοπή για το Πάσχα.. Ο Πανναξιακός είχε τη τύχη να δώσει αγώνες σε επίπεδο Παγκορασίδων εντός Κυκλάδων ενώ ο Πολυκράτης Σάμου είχε δώσει αθλήτριες του στη γυναικεία ομάδα που έδωσε μάχη για την άνοδο στην Α2 στο ειδικό τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στην Ρόδο με νικήτρια τελικά την Τελχινίδα Ρόδου… Άρα, έστω και από …σπόντα υπάρχει αγωνιστική ετοιμότητα…

Επί της ουσίας οι δύο ομάδες δεν έχουν προηγούμενο ιστορικό αναμετρήσεων, ο Πολυκράτης τα τελευταία χρόνια έχει τον τρόπο να φτάνει έως τον τίτλο ενώ πέρυσι έφτασε στο τρόπαιο πιο ακούραστα από ποτέ καθότι ο Διαγόρας αποσύρθηκε. Φέτος έφτασε στον τελικό αήττητος εντός …συνόρων (9-0 νίκες και τέσσερα χαμένα σετ και μετράει έξι σερί τίτλους) ενώ στον …ημιτελικό απέναντι στον Νηρέα Καρδαμήλων κέρδισε με 3-2 στη Χίο…  Από τη πλευρά του ο Πανναξιακός είχε επικρατήσει με 3-0 της πρωταθλήτριας Δωδεκανήσου (ΑΟ Αθλοπαιδιές Κω) σε έναν αγώνα όπου ουσιαστικά είχε πρόβλημα μόνο στο πρώτο σετ και στη συνέχεια έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο… Η αναμέτρηση είχε γίνει στην Νέα Φιλαδέλφια που μεταμορφώθηκε λόγω της παρουσίας Ναξιωτών φιλάθλων σε έδρα για τον Πανναξιακό.

Η αποστολή του Πανναξιακού υπό τον κο Γιάννη Ρούσσο αναχώρησε χθες από τη Νάξο και έχουν ταξιδέψει οι: Ελίζα Αναγνώστου, Βίλμα Αναγνώστου, Ιωάννα Παντελιά, Κική Βασιλάκη, Άννα Γεροντή, Βάσω Ζαζάνη, Παναγιώτα Βόμβα, Κάλλια Κατερίνη, Κυριακή Κατσάνη, και Γιώτα Δράγαζη (λίμπερο). Σε σχέση με τον αγώνα με την πρωταθλήτρια Δωδεκανήσου απουσιάζουν οι Φρατζέσκου και Σταυροπούλου..

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ
Νικόδημος Λιανός

Ο "Τύπος" στην ηλεκτρονική του διάσταση. Η ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εφημερίδα Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Κυκλάδων.

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares