Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015 01:03

Νίκη και παραμονή στην κορυφή για το Φιλώτι

Άνετη νίκη για το Φιλώτι στη Σίφνο κόντρα στον Πανσιφναικό Άνετη νίκη για το Φιλώτι στη Σίφνο κόντρα στον Πανσιφναικό

Σε ένα παιχνίδι που όπως αναμενόταν η διαφορά δυναμικότητας θα έπαιζε μεγάλο ρόλο, το Φιλώτι κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στη Σίφνο επικρατώντας με 5-0 απέναντι στον Πανσιφναϊκό και παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, συγκατοικώντας με τον Πανθηραϊκό που θα φιλοξενήσει την επόμενη αγωνιστική.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη καλή τους προσπάθεια μόλις στο 2' όταν ο Σταματίου με ένα όμορφο ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε τη μπάλα να περάσει μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κάραβου.

Από εκεί και μετά και για 20 λεπτά περίπου ο ρυθμός του παιχνιδιού χάλασε με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κάποια αξιοσημείωτη φάση.

Κάπως έτσι φτάσαμε στο 28' όπου ύστερα από ένα μαρκάρισμα του Μόσχου μέσα στην περιοχή από πλευράς γηπεδούχων, ο διαιτητής του αγώνα Κος Βαρθαλίτης έδειξε τη βούλα του πέναλτι κάτω από έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του Πανσιφναϊκού.

Την «εσχάτη των ποινών» ανέλαβε να εκτελέσει για το Φιλώτι ο Νταής το σουτ του οποίου κατάφερε να διώξει με γροθιές ο γκολκίπερ Κάραβος που όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα έφτασε και πάλι στον αντίπαλο του που αυτή τη φορά με τον Κάραβο εξουδετερωμένο δεν λάθεψε και σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 29'.

Μετά το 0-1 οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και πήραν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο χωρίς όμως να απειλήσουν την εστία του Ανυφαντάκη.

Καθώς τα λεπτά περνούσαν οι φιλοξενούμενοι βρίσκοντας περισσότερο χώρο κατάφεραν λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 42' να κάνουν το 0-2 όταν ο Σάντε με μια όμορφη προσωπική ενέργεια που ξεκίνησε από το δεξί άκρο της άμυνας, έφτασε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Πανσιφναικού έδωσε στον Ζουλή ο οποίος με τη σειρά του πέρασε μια κάθετη μπαλιά στον Σταματίου που με ένα όμορφο πλασέ έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Κάραβου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Αυτό ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου αφού τίποτα δεν άλλαξε στα λεπτά που απέμεναν.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυνατά και στο 52' το σουτ που επιχείρησε ο Κοττάκης βρήκε το αριστερό δοκάρι του Κάραβου.

Δύο λεπτά αργότερα στο 54' ο Μακρυμανώλης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Οι γηπεδούχοι αν και με αριθμητικό πλεονέκτημα δεν κατάφεραν να απειλήσουν τον Ανυφαντάκη και έτσι φτάσαμε στο 66' όπου ο Σταματίου μετά από έναν όμορφο συνδυασμό έκανε το 0-3 με πλασέ.

Η ομάδα της Νάξου παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο δεν σταμάτησε να πιέζει τον αντίπαλο και στο 72' ο Κοττάκης με ένα όμορφο σουτ που άφησε «άγαλμα» τον γκολκίπερ του Πανσιφναικού έκανε το 0-4.

Λίγο αργότερα ήρθε η σειρά του νεοεισελθόντα Στρατούρη να χριστεί σκόρερ κάνοντας με πλασέ το 0-5 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του παιχνιδιού.

Άξιο αναφοράς είναι ότι αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Δημήτρη Ζάσκα με τη φανέλα του Πανσιφναικού, αφού ο πολύπειρος μεσοαμυντικός φεύγει απ' το νησί της Σίφνου και πλέον θα αγωνίζεται σε ομάδα του Πειραιά.

Πριν την έναρξη μάλιστα του παιχνιδιού η διοίκηση της ομάδας βράβευσε τον μέχρι σήμερα παίκτη της ευχαριστώντας τον για την πολύτιμη βοήθειά του απ' το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Πανσιφναικός Α.Σ. – Α.Μ.Σ. Φιλωτίου : 0 – 5

Σκόρερ: 29' Νταής, 42', 66' Σταματίου, 72' Κοττάκης, 79' Στρατούρης.

Διαιτητής: Άγγ. Βαρθαλίτης

Βοηθοί: Σ. Μαργαρίτη, Θ. Χρυσοστομίδης

Κόκκινες Κάρτες: 54' Μακρυμανώλης

Πανσιφναικός (Μ.Φράγκος): Κάραβος, Ζαμπέλης, Μόσχος (71' Λουκιανός), Γ. Διαρεμές, Ζάσκας, Μαυρογιάννης (61' Σαίλοβιτς), Ατσόνιος, Ρώτας, Γεωργούλης (75' Κολαράκης), Μπαρίμι, Θ. Διαρεμές.

Α.Μ.Σ. Φιλωτίου (Γ. Μιχαήλοβιτς): Ανυφαντάκης, Σάντε, Σκοπελίτης (75' Στρατούρης), Ρεγγινίδης, Μπωνιάκος, Ζουλής (57' Μεμλικα), Σταματίου, Νταής, Κοττάκης (76' Μουστάκης), Μακρυμανώλης, Μανωλάς.

snapshot 001snapshot 002snapshot 003snapshot 004snapshot 005snapshot 006snapshot 007snapshot 008snapshot 009

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares