Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 18:43

Και ξεκινάει… η Mykoleague

Οι μέρες πέρασαν και οι προετοιμασίες για το τρίτο πρωτάθλημα της Mykoleague ξεκίνησαν.

Διαβάστε στη παρακάτω ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής τους κανόνες για τη συμμετοχή των ομάδων στο τουρνουά μπάσκετ 3on3 στη Μύκονο.
ΚΑΝΟΝΕΣ & ΑΡΧΕΣ
•ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
Α. Οι δηλώσεις των ομάδων-παιχτών για την Mykoleague3 καθώς και οι βασικές αρχές της ορίζονται φέτος ως εξής:
1.Οι δηλώσεις των ομάδων θα γίνουν το χρονικό διάστημα 31/8-20/9 ΑΠΑΡΑΒΑΤΑ.
2.Οι ομάδες δηλώνουν αρχικά από 4-6 παίχτες (αναμένεται τη σχετική ανακοίνωση).
3.Οι δηλώσεις θα γίνουν από τους αρχηγούς (προέδρους των ομάδων) με το ονοματεπώνυμο των παιχτών, την ημερομηνία γέννησης τους και φυσικά το όνομα της ομάδας.
4.Η ετήσια "συνδρομή" για την συμμετοχή στην ML3 ορίζονται τα 20€/παίχτη τα οποία καταβάλλονται μέχρι και την 20/9 για την έκδοση των δελτίων. Μη καταβολή σημαίνει και μη έκδοση.
5.Την Πέμπτη 24/9,κλασσικά,στην πισίνα του Γιώργου Φλάσκου, θα γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος, η ανακοίνωση όλων των ημερομηνιών του προγράμματος μέχρι και τον μεγάλο τελικό, τον Απρίλιο του 2016,αλλά και το οικονομικό πλάνο εσόδων-εξόδων της διοργάνωσης.
6.Ως έναρξη των αγώνων ορίζεται το Σ/Κ 3-4 Οκτωβρίου 2015.
Β. Καθεστώς Δελτίων-Μεταγραφών
(α). Κάθε ομάδα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα 6 δελτία παιχτών στην κατοχή της όσος δηλαδή και ο μέγιστος αριθμός παιχτών που μπορούν να απαρτίσουν αποστολή αγώνα. Μην ξεχνάτε παίζουμε 3χ3.
(β) Μέχρι και την 31/12/2015 θα εκδίδονται δελτία για νέους-ελεύθερους παίχτες για το ίδιο αντίτιμο των 20€.
(γ) Οι ομάδες που θα εκκινήσουν με 4 ή 5 παίχτες θα μπορούν να συμπληρώσουν ανά πάσα στιγμή μέσα στο 2015 (βλ. προηγούμενο άρθρο) τον μέγιστο αριθμό των 6 παιχτών.
(δ) Οι ομάδες που εκκινούν με τον μέγιστο αριθμό(6),ή στην πορεία τον συμπληρώνουν, έχουν δικαίωμα μέχρι την 31/12/2015 να κάνουν μέχρι 2 αντικαταστάσεις παιχτών ως εξής: Αποδεσμεύουν έναν παίχτη τους που επιθυμούν-ο οποίος μένει ελεύθερος-και "υπογράφουν" την αλλαγή του, η οποία ΠΡΟΣΟΧΗ δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής την επόμενη αγωνιστική αλλά την μεθεπόμενη για λόγους διαφάνειας.
(ε) Στο χρονικό κενό-διάλλειμα μεταξύ της Ά φάσης των ομίλων και της Β´ φάσης -υπολογίζεται πως θα είναι ο Ιανουάριος 2016- όλες οι ομάδες θα μπορούν να προχωρήσουν σε ΜΙΑ(1) τελευταία αντικατάσταση από τους παίχτες που έχουν εκδόσεις δελτίο μέχρι την 31/12/2015 και κανέναν άλλον. Τότε μόνο επιτρέπονται και οι μετακινήσεις παιχτών από μία ομάδα σε άλλη (μεταγραφή).
Αν έχουν συμπληρωμένη εξάδα πάλι θα πρέπει να την διατηρήσουν αποδεσμεύοντας παίχτη τους οριστικά. Έχουν δικαίωμα να πάρουν πίσω παίχτη που είχαν αποδεσμεύσει το 2015.Αυτό θα είναι και το τελικό ροστερ τους για την Β’ Φάση και το υπόλοιπο της σεζόν.
(στ) Όλα τα δελτία θα τα έχει στην κατοχή της η "λίγκα" για αποφυγή διαστρεβλώσεων αλλά και διατήρηση των διαφανών διαδικασιών
(ζ) Από των μέγιστο αριθμό παιχτών εξαιρούνται μόνο οι ομάδες των Πυρήνων και Coast W. (θα μείνουν στον περσινό αριθμό των 8) ενώ μόνο οι ομάδες που θα απαρτίζονται αποκλειστικά από παίχτες μαθητές ή φοιτητές δεν οφείλουν κανένα χρηματικό αντίτιμο για την συμμετοχή τους αλλά ακολουθούν πιστά όλα τα υπόλοιπα άρθρα.
•ΛΟΓΙΚΗ-ΣΤΟΧΟΣ
Όλα αποφασίστηκαν από κοινού των ανθρώπων που τρέχουν αυτή την διοργάνωση τον έναν ή τον άλλον τρόπο, που μόνο σκοπό έχουν την ενδυνάμωση του "προϊόντος" μέσα σε πλαίσια ανταγωνιστικά δίκαια και φιλικά. Θεωρούμε πως κατά το ανθρωπίνως δυνατό αυτές οι αρχές θα βοηθήσουν την διοργάνωση να ανέβει επίπεδο σε αγωνιστικό και έξω αγωνιστικό επίπεδο. Η Mykoleague είναι μια πρωταρχική ιδέα του Κώστα Κουκά που έχει ως στόχο την αθλητική ενασχόληση των κατοίκων του νησιού, κατά την διάρκεια των χειμώνων, δημιουργώντας κατά βάση μια μεγάλη μπασκετική παρέα με σκοπό την διασκέδαση κυρίως. Η εθελοντική συμμετοχή όλων σε όλα τα πόστα- διαιτητικά, γραμματειακά κτλ- κρίνεται απαραίτητη και για την φετινή ολοκλήρωση της τόσο επιτυχημένης διοργάνωσης. Οι εκπλήξεις σε οργανωτικό επίπεδο φέτος θα είναι πολλές.

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares