×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 528

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015 00:11

Πρωτοβουλίες ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ για το γηπεδικό

Ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ προκρίνει τη λύση για ανακατασκευή του γηπέδου «Γιάγκος Γρατσίας» στο Φιλώτι και βελτίωση των υποδομών σε ΔΑΚ (κατασκευή γηπέδου 8χ8) και Άγιο Αρσένιο, σε μία προσπάθεια ώστε οι ομάδες να έχουν τα περισσότερα οφέλη στο άμεσο μέλλον Ο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ προκρίνει τη λύση για ανακατασκευή του γηπέδου «Γιάγκος Γρατσίας» στο Φιλώτι και βελτίωση των υποδομών σε ΔΑΚ (κατασκευή γηπέδου 8χ8) και Άγιο Αρσένιο, σε μία προσπάθεια ώστε οι ομάδες να έχουν τα περισσότερα οφέλη στο άμεσο μέλλον

Αθλητικές υποδομές στη Νάξο. Ένα πρόβλημα που δυστυχώς διογκώθηκε από τη στιγμή που «έκλεισαν» τα γήπεδα σε Τραγαία («Βλακός») Φιλώτι («Γρατσίας») και ουσιαστικά μεταφέρθηκε όλη η αγωνιστική δράση στο καταπληκτικό στάδιο της Χώρας Νάξου και σ’ αυτό του Αγίου Αρσενίου. Με το γήπεδο στις Ρίκες να παραμένει όνειρο απατηλό (σ.σ. συνεχίζονται οι προσπάθειες ώστε κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα μέσα από τις εργασίες της Τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) η Ορεινή Νάξο για μεγάλο χρονικό διάστημα μένει χωρίς σύγχρονα γήπεδα. Και να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν γήπεδα σε Φιλώτι, Κόρωνο, Κωμιακή και Τραγαία που όμως δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθότι είναι χωμάτινα.

Φέτος, γίνεται μία προσπάθεια για να μπει το νερό στο αυλάκι και να δημιουργηθούν οι υποδομές εκείνες που θα λειτουργήσουν ως το μικρότερο δυνατό σκαλοπάτι για να μπορέσουν οι ομάδες της Νάξου να έχουν στέγη και να λύσουν τα προβλήματά τους. Μάλιστα, οι τρεις ομάδες (ΠΑΣ Νάξου, Πανναξιακός ΑΟ και Φιλώτι κατά χρονολογική σειρά) προχώρησαν σε κινήσεις προς αυτή τη κατεύθυνση ενώ τη περασμένη Παρασκευή έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ώστε να γίνει γνωστή η πολιτική του αρμόδιου νομικού προσώπου όσον αφορά τις κινήσεις για την βελτίωση των αθλητικών υποδομών.

ΠΑΣ Νάξου

Ξεκινάμε από την αρχή και χρονικά με τον ΠΑΣ Νάξου, ο οποίος στα μέσα Ιουνίου (19/06) είχε προχωρήσει σε ανάρτηση που αφορούσε σκέψεις για τη νέα χρονιά. Και μία από τις σκέψεις είχε να κάνει με το «γηπεδικό πρόβλημα» και μετά από ανάλυση κατέληγε στο συμπέρασμα ότι θα έπρεπε το γήπεδο ΔΑΚ να συνεχίσει να έχει την ίδια χρήση ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στη χρήση του χλοοτάπητα, να δρομολογηθούν άμεσα οι εξελίξεις για την πλήρη αξιοποίηση του γηπέδου στον Άγιο Αρσένιο (ηλεκτροφωτισμός) με συντονισμό της Δημοτικής συγκοινωνίας για τις μετακινήσεις των αθλούμενων και τέλος να διατεθεί το ποσό που είχε εξασφαλιστεί από την ενοικίαση του γηπέδου στη Κατσάγρα, στην ενοικίαση ωρών στο «υπάρχον ιδιωτικό γήπεδο 8Χ8 για τις προπονήσεις κυρίως των ακαδημιών- υποδομών των ομάδων μας καθότι είναι γνωστό ότι για τις ανδρικές ομάδες είναι δεδομένο ότι απαιτείται γήπεδο 11Χ11 για την προπόνηση».

Πανναξιακός
Στη συνέχεια είχαμε το ψήφισμα του Πανναξιακού ΑΟ μέσα από τη γενική συνέλευση πριν από τις εκλογές του νέου ΔΣ της ομάδας. Εκεί ανέφερε επί λέξει «Λαμβάνοντας υπ ' όψιν ότι τα χρήματα που δίνονται για τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου του Αγίου Αρσενίου είναι και υπερβολικά αλλά και ουσιαστικά άσκοπα, αφού το συγκεκριμένο γήπεδο θεωρείται απίθανο να χρησιμοποιηθεί για νυχτερινούς αγώνες και κρίνοντας από την μεγάλη ζήτηση και ανάγκη για άθληση όλων των παιδιών της Χώρας Νάξου, θεωρούμε ότι είναι σωστό αλλά και αναγκαίο να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο αθλητικό κέντρο με τα χρήματα αυτά. Η κατασκευή του προπονητικού κέντρου στο συγκεκριμένο χώρο πλεονεκτεί αφού, ο ηλεκτροφωτισμός καθώς και οι βοηθητικοί χώροι (αποδυτήρια, ιατρείο, γραφεία) καλύπτονται από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του ανοιχτού γηπέδου του ΔΑΚ Νάξου. Η άμεση λειτουργική σύνδεση του χώρου με το Γενικό Λύκειο Νάξου, καθιστά εύκολη την χρήση του απ ' τους μαθητές δίνοντας λύση και σε αυτό το πρόβλημα. Επίσης θα καθιερωθούν ώρες κοινού, ώστε να έχει δικαίωμα στην άθληση και ο κάθε Ναξιώτης που δεν ανήκει σε κάποιο οργανωμένο σωματείο».

Φιλώτι

Και τέλος έχουμε το σωματείου του ΑΜΣ Φιλωτίου που παλεύει να βρει λύση στο πρόβλημα που εδώ και πέντε χρόνια ουσιαστικά το έχει θέσει εκτός της φυσικής του έδρας. Και βρήκε λύση. Μετά από διαβουλεύσεις αρκετών μηνών την περασμένη Κυριακή, η Γενική Συνέλευση των Φιλωτιτών Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα τη παραχώρηση του γηπέδου «Γιάγκος Γρατσίας» στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο που βρίσκεται στο Φιλώτι και αποτελεί τη φυσική έδρα του σωματείου. Με την κίνησή τους αυτή οι άνθρωποι του Συλλόγου Φιλωτιτών Αθήνας, έδειξαν ότι αντιλαμβάνονται πλήρως τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγαπημένος τους αθλητικός σύλλογος και από τη στιγμή που η μόνο δίοδος επίλυσης του προβλήματος είναι η παραχώρηση στο ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, υπήρξε ομόφωνη απόφαση…

Συνάντηση

Και φτάνουμε στη συνάντηση της περασμένης Παρασκευής. Το παρών έδωσαν οι πρόεδροι (κι ένας σύμβουλος) των τριών ομάδων της Νάξου σε μία συζήτηση υπό τον πρόεδρο του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Γιάννη Τσολάκη, όπου ουσιαστικά ήταν μία κίνηση ενημέρωσης για την επόμενη ημέρα και των προθέσεων που έχει το αρμόδιο Νομικό όργανο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τις αθλητικές υποδομές. Και όπως έγινε γνωστό η πρόθεση του κ. Τσολάκη είναι να προχωρήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα στην τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο του Φιλωτίου ώστε να απεγκλωβίσει τις ομάδες της ορεινής Νάξου από τις μετακινήσεις προς το γήπεδο του Αγίου Αρσενίου. Μετακινήσεις που αποδεικνύονται κοστοβόρες και χωρίς να βοηθούν ουσιαστικά τις ομάδες καθότι είναι μακριά από την φυσική τους έδρα. Η επόμενη κίνηση έχει να κάνει με την ολοκλήρωση φωτισμού (όχι όμως στο επίπεδο που ήταν η πρωταρχική προκαταρκτική μελέτη) στο γήπεδο του Αγίου Αρσενίου ώστε να μπορούν οι ομάδες να προπονούνται κάτω από στοιχειώδεις τουλάχιστον συνθήκες. Με την τοποθέτηση των φωτιστικών αυτού του επιπέδου αποκλείονται οριστικά οι νυχτερινοί αγώνες που ήταν στο αρχικό πρόγραμμα σε μία προσπάθεια αποφόρτισης του αγωνιστικού προγράμματος των σωματείων της Νάξου.

Αθλητικό Κέντρο

Και τέλος έχουμε τις σκέψεις για την πλήρη εκμετάλλευση του χώρου που βρίσκονται ανάμεσα στο ανοιχτό και το κλειστό γήπεδο ώστε να γίνει επιτέλους πραγματικότητα αυτό που λέμε «Αθλητικό Κέντρο Χώρας Νάξου». Με βάση τις πρώτες σκέψεις που υπήρχαν όταν δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο γήπεδο (και σε συνδυασμό με τις ανάγκες του Γενικού Λυκείου Νάξου) στο συγκεκριμένο χώρο υπήρχαν γήπεδα πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης που όμως είχαν τεθεί σε αχρηστία. Στη συνέχεια είδαμε το χώρο να μετατρέπεται σε χώρο πάρκινγκ και παραμονής χώρων διασκέδασης αλλά και Ρομά. Όμως, οι καιροί άλλαξαν. Οι ομάδες του νησιού έχουν ανάγκη από αθλητικές υποδομές. Όχι μόνο οι ομάδες. Αλλά και οι ίδιοι οι πολίτες από τη στιγμή που το ΔΑΚ λόγω των ιδιαιτεροτήτων ως προς τη συντήρησή του δεν επιτρέπει την ελεύθερη χρήση του. Και έτσι ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην κατασκευή ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 8χ8 με πλαστικό χλοοτάπητα αλλά και δύο γηπέδων αθλοπαιδιών είτε μιλάμε για βόλεϊ είτε για μπάσκετ και τένις. Και η εικόνα του Αθλητικού Κέντρου θα είναι ολοκληρωμένη από τη στιγμή που θα υπάρχει και χώρος για παρκινγκ των εμπλεκόμενων στα αθλητικά δρώμενα στο χώρο αυτό.

Χρονοδιάγραμμα

Το εύκολη μοιάζει η υπόθεση της τοποθέτησης χλοοτάπητα στο γήπεδο του Φιλωτίου. Και πιο δύσκολη αυτή της κατασκευής των προαναφερόμενων υποδομών στο ΔΑΚ Νάξου. Ο κ. Τσολάκης είναι αποφασισμένος να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Χρονοδιαγράμματα δεν είναι εύκολο να γίνουν γνωστά από τη στιγμή που η πολιτικοοικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι δύσκολη. Και οι επιχορηγήσεις μοιάζουν περισσότερο με ανέκδοτα παρά με πραγματικότητα. Οι πιο αισιόδοξοι όμως επιμένουν ότι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2015 – 16 τουλάχιστον το Φιλώτι θα έχει δικό του γήπεδο. Ελπίζουμε να ισχύει αυτό και για τα δύο γήπεδα, Φιλωτίου και Νάξου ώστε οι ομάδες και κυρίως οι Δημότες να έχουν την δυνατότητα απρόσκοπτης άθλησης…

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΑΛΛΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares