Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015 23:07

Ο «Κολοσσός» της Ρόμα για όλους και για όλα στο S.C.

Ο Κώστας Μανωλάς μιλά στο S.C. για την καριέρα του – Τι λέει για την πρώτη του ομάδα τον Πανναξιακό; - Ποια ομάδα δουλεύει καλύτερα στη Νάξο κατά τη γνώμη του; - Πως είναι η ζωή στην Ιταλία και την Ρώμη; Ο Κώστας Μανωλάς μιλά στο S.C. για την καριέρα του – Τι λέει για την πρώτη του ομάδα τον Πανναξιακό; - Ποια ομάδα δουλεύει καλύτερα στη Νάξο κατά τη γνώμη του; - Πως είναι η ζωή στην Ιταλία και την Ρώμη;

Ο Κώστας Μανωλάς δεν είναι από τους ποδοσφαιριστές που μιλάνε πολύ εκτός γηπέδων προτιμά πάντα να μιλά εντός αγωνιστικού χώρου. Εξαιρέσεις κάνει μόνο όταν πρόκειται για την ιδιαίτερη του πατρίδα τις Κυκλάδες και δη τη Νάξο, όπου μετά από αίτημα μας, μίλησε στο sportcyclade.gr τόσο για την καριέρα του όσο και για το Ναξιακό ποδόσφαιρο σε μία συνέντευξη που θα κάνει αίσθηση και θα συζητηθεί αρκετά.

MANOLAS MIKRHΠαρά το νεαρό της ηλικίας του αυτά που έχει πετύχει στην καριέρα του ο Κώστας Μανωλάς αποτελούν το όνειρο κάθε μικρού ποδοσφαιριστή που φιλοδοξεί να πάρει και αυτός κάποτε ένα κομμάτι από τη δόξα του μεγάλου Ναξιώτη άσσου της Ρόμα.

Ο ίδιος στα 24 του χρόνια φαίνεται συνειδητοποιημένος με τεκμηριωμένη άποψη για το ποδόσφαιρο και για την ζωή, με την μεγάλη του αγάπη πάντως να παραμένει η Νάξος, αφού σε κάθε ευκαιρία κάνει τα πάντα για να επισκεφτεί την γενέτειρα του και να βρεθεί κοντά σε συγγενείς και φίλους.

Κάπου εκεί στην παραλία του αγίου Προκοπίου στη Νάξο βρήκαμε και εμείς των Κώστα… στο κατάστημα του αδελφού του Νίκου Μανωλά που γνωρίζουμε όλοι από την παρουσία του στην ομάδα του ΑΜΣ Φιλωτίου και παλαιότερα του Πανναξιακού. Ο Κώστας παρά τις πολλές του υποχρεώσεις, σεβάστηκε το μέσο μας από το οποίο ενημερώνεται για τα αθλητικά δρώμενα του τόπου του και δέχτηκε να πούμε μερικά λόγια, όχι επικεντρωμένα σε αυτόν όπως ζήτησε, αλλά στη Νάξο και το ποδόσφαιρο της, αφού όπως φαίνεται το παρακολουθεί και θέλει να πηγαίνει καλά.

Φυσικά όταν έχεις απέναντι σου έναν άνθρωπο που έχει πετύχει πράγματα στο ποδόσφαιρο σίγουρα σε ενδιαφέρει μέσα από την συζήτηση να «κλέψεις» μερικές κουβέντες για την καριέρα του. Επίσης σεβαστή και η άποψη του πατέρα του Έλληνα άσσου Νικηφόρου Μανωλά, που έκανε την δική του παρέμβαση, σχολιάζοντας με ιδιαίτερη καυστικότητα την ποδοσφαιρική πραγματικότητα στη Νάξο και τα λάθη που κάνουν οι ομάδες του νησιού.

MANOLAS MIKRH1Ζωή

Όπως είναι λογικό στο νησί του αποτελεί ίνδαλμα για μικρούς και μεγάλους που έχουν πάντα έναν καλό λόγο να του πουν. Ο Κώστας πάντως δεν χαλά ποτέ χατίρι για μία κοινή φωτογράφιση με τους συμπατριώτες του και θαυμαστές του, πράγμα που δείχνει την απλότητα του, όμως όπως τονίζει ο ίδιος γενικότερα δεν του αρέσει και το αποφεύγει όσο μπορεί στην Ιταλία. Ο Κώστας δηλώνει λάτρεις της ησυχίας έχοντας μία ζωή αφιερωμένη στη δουλειά και την οικογένεια του: «Είμαι άνθρωπος που προτιμά να περνά την ώρα του στο σπίτι και να ασχολούμαι με πράγματα που μου αρέσουν. Μετά την προπόνηση θα επιστρέψω σπίτι και σίγουρα θα κάνω κάτι που με ευχαριστεί», μας είπε ο Κώστας Μανωλάς που τόνισε επίσης ότι το μυστικό για έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής είναι να έχεις έναν καλό σύντροφο, εννοώντας φυσικά τη σύζυγο του.

ΔυσαρέσκειαMANOLAS IAPONIA

Είναι γνωστό ότι ο Κώστας Μανωλάς έχει ξεκινήσει να παίζει ποδόσφαιρο από το παιδικό τμήμα του Πανναξιακού, με την ομάδα της Νάξου να εισπράττει πρόσφατα 107.000€ από την Ρόμα, ως τροφεία (έξοδα κατάρτισης) για τον Ναξιώτη ποδοσφαιριστή. Αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν από τον Πανναξιακό, προκειμένου να ξεπεράσει διάφορες οικονομικές δυσκολίες που είχαν δημιουργηθεί από την τρίχρονη παραμονή της ομάδας Δ’ και Γ’ Εθνική. Η εξέλιξη αυτή έκανε τον ίδιο τον Κώστα Μανωλά αλλά και την οικογένεια του να δυσανασχετήσουν, αφού θεωρούσαν καλό τα χρήματα να διατεθούν στην κατασκευή κάποιου γηπέδου. Μάλιστα ο Μανωλάς είχε εκφράσει την θέληση του ώστε να δωρίσει το ποσό που υπολειπόταν ώστε να κατασκευαστεί αυτό το γήπεδο. Περισσότερο ενοχλημένος από όλους είναι ο πατέρας της οικογένειας Νικηφόρος, που έχει μεγάλες ενστάσεις για τα χρήματα που σπαταλούνται για τον πρωταθλητισμό, τονίζοντας ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπηρετεί άλλους σκοπούς πιο αγνούς: «Δεν είναι ο πρωταθλητισμός το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Προφανώς όσοι έχουν ασχοληθεί με τον Πανναξιακό δεν έχουν διαβάσει το καταστατικό του. Σκοπός της δημιουργίας κάθε ερασιτεχνικού συλλόγου είναι η άθληση των νέων παιδιών του νησιού μας και η εμπέδωση αρετών όπως η ευγενής άμυλα, η συνύπαρξη με άλλα παιδιά, ο σεβασμός προς τον προπονητή , η πειθαρχία κλπ. Κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό μόνο τον πρωταθλητισμό έχει ξεφύγει από τον πραγματικό λόγο ύπαρξης του συλλόγου. Όταν έχεις στο μυαλό σου να MANOLAS ETHNIKIκάνεις πρωταθλητισμό δεν προσφέρεις. π.χ. Τι άφησε το Αγερσανί πίσω του; Δίνουν τα λεφτά τους και κάνουν κακό στις ίδιες τους τις ομάδες και το ποδόσφαιρο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φέρεις έναν άριστο προπονητή και να αφήσεις τα παιδιά να παίζουν και να αθλούνται σωστά. Αν αξίζει κάποιο από αυτά θα παίξει ψηλότερα. Το ποδόσφαιρο είναι κάτι άλλο από αυτό που νομίζουν ειδικά στον Πανναξιακό. Το ποδόσφαιρο είναι η ευγενής άμυλα και η σωστή εκπαίδευση», είπε ο Νικηφόρος Μανωλάς, ενώ ο Κώστας συμπλήρωσε: «Θα μπορούσαν με τα χρήματα από την Ρόμα και με την βοήθεια μου να έχουν φτιαχτεί δύο γήπεδα 8χ8, ώστε να αθλούνται σωστά τα παιδιά της Νάξου. Δυστυχώς τα χρήματα σπαταλήθηκαν ανούσια όπως πάντα και αυτός νομίζω είναι ο λόγος που ο Πανναξιακός δεν έχει βγάλει ποτέ κάποιον ποδοσφαιριστή που θα μπορούσε να παίξει ψηλότερα».

Καριέρα MANOLAS DILOSEIS

Η τελευταία κουβέντα του Κώστα Μανωλά μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Κώστα εσύ δεν είσαι ένας παίκτης που έχεις ξεκινήσει από τον Πανναξιακό και σήμερα διαγράφεις μία μεγάλη πορεία στα Ευρωπαϊκά γήπεδα; Η απάντηση ήταν διαφωτιστική για την καριέρα του Κώστα Μανωλά, πράγμα που δεν ξέρω αν έχει γραφτεί ή ειπωθεί μέχρι σήμερα «Ο Πανναξιακός δεν μου πρόσφερε τίποτα!!! Ήταν μία ανοργάνωτη ομάδα όταν εγώ έπαιζα στο παιδικό με προπονητή τον Πέτρο Μαράκη και τον Μανόλη Φρατζέσκο. Δεν είχαμε ούτε ρουχισμό, ούτε υλικό, ούτε τίποτα. Πολλές φορές μάλιστα αναγκαστήκαμε να προπονούμαστε με τις δικές μου μπάλες. Παρόλα αυτά είχαμε καταφέρει να πάμε σε έναν τελικό», είπε με θυμωμένο ύφος ο Κώστας και συνέχισε με την καριέρα του: «Με δική μου πρωτοβουλία αποφάσισα να δοκιμαστώ στην ΑΕΚ, όπου ναι μεν πήγα πολύ καλά και άρεσα, ωστόσο κατάλαβα ότι δεν είχα σειρά να υπογράψω συμβόλαιο, αφού για διάφορους λόγους προηγούταν κάποιοι άλλοι. Ακολούθησε η δοκιμή μου στον Θρασύβουλο, όπου ο κ. Τζιώλης με πήρε αμέσως στην ομάδα και πήρα συμμετοχές στην superleague. Από εκεί και πέρα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους αφού είχα καλή πορεία και ανταμείφθηκαν οι κόποι μου… και ρωτάω. Πως γίνεται στα 17 μου χρόνια να παίζω στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα της Ελλάδας και στα 16 μου να μην έχω την δυνατότητα να παίζω στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής με τον Πανναξιακό;».

MANOLAS BEST TRANΔουλειά

Ικανός στο ψηλό παιχνίδι, στα τάκλιν, στο ένας εναντίον ενός και προικισμένος όσον αφορά τη εκπληκτική του εξέλιξη, ο Ναξιώτης έγινε αμέσως ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής της Ρόμα. Την αγωνιστική σεζόν 2014-15 φόρεσε 41 φορές τη φανέλα της Ρόμα (30 στο πρωτάθλημα, 10 στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και 1 στο Coppa Italia). Πρόσφατα ψηφίστηκε από τους οπαδούς των "τζαλορόσι" η καλύτερη μεταγραφή της ομάδας, καθώς συγκέντρωσε το 56% των ψήφων, με τον Σεϊντού Κεϊτά στη δεύτερη θέση του πόντιουμ με ποσοστό 18% και τον Χουάν Ιτούρμπε να έρχεται τρίτος στις προτιμήσεις με 8%. Άρα ίσως μιλάμε για τον πλέον ειδικό να απαντήσει στην ερώτηση τι να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι; «Η μόνη λύση είναι οι ακαδημίες. Ο μοναδικός που κάνει σωστή δουλειά πάνω στον τομέα αυτόν είναι ο Πέτρος Μαράκης και ο ΠΑΣ Νάξου. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω πληροφορίες ότι παιδιά από την ακαδημία του έχουν ήδη πάρει μεταγραφή σε μεγάλες ομάδες! Η επιτυχία δεν είναι να πάρεις ένα πρωτάθλημα… επιτυχία είναι να βγάλεις έναν ποδοσφαιριστή που θα προχωρήσει παίζοντας σε υψηλό επίπεδο. Εδώ πάντα «έθαβαν» τα δικά μας παιδιά. Έφερναν μισθοφόρους και άφηναν έξω Ναξιώτες που ήταν καλύτεροι. Γι αυτό όσοι ασχολήθηκαν με τον Πανναξιακό έφεραν μόνο χρέη, ενώ δεν έβγαλαν ποτέ παίκτη να έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο. Πρέπει να γίνουν γήπεδα και μετά μπορούν να έρθουν εδώ ακαδημίες από όλη τη Ελλάδα και να γίνονται τουρνουά που θα βοηθήσουν τα παιδιά να εξελιχθούν».

Ρόμα

Η κουβέντα έκλεισε με ερωτήσεις του τύπου, πως είναι να ζεις στην Ρώμη και να παίζεις δίπλα σε αυτά τα ονόματα, πως είναι η καθημερινότητα, σου λείπει γενικότερα η Ελλάδα; «Η αλήθεια είναι ότι όλοι οι Έλληνες παίκτες θέλουν να παίξουν σε μία ομάδα του εξωτερικού. Η Ρόμα είναι μία μεγάλη ομάδα που την λατρεύουν οι οπαδοί της και όλη η πόλη αγαπά οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από τον Σύλλογο. Είναι σχεδόν αδύνατο να κυκλοφορήσεις στους δρόμους, αφού ο κόσμος προσπαθεί κάθε στιγμή να σου δείξει την αγάπη του. Η ζωή στην Ιταλία είναι πολύ ωραία, μοιάζει πολύ με την Ελλάδα. Όσον αφορά τους συμπαίκτες μου είναι όλοι τους άψογοι επαγγελματίες και πολύ καλοί χαρακτήρες. Γενικά στη Ρόμα είμαι πολύ ικανοποιημένος».

MANOLADES MAKARIS

 

Κατηγορία ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares