Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 23:04

Νίκη και πρόκριση στο φάιναλ φορ (photos)

Ημέρα μπάσκετ το Σάββατο 4 Απριλίου και εκτός από αγώνες στην περιφέρεια των Κυκλάδων είχαμε και …ειδήσεις. Ξεκινάμε από τις ειδήσεις όπου έγινε γνωστό ότι το φάιναλ φορ Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Απριλίου με τη συμμετοχή τεσσάρων ομάδων από Νάξο (ΑΠΑΣ τα Φανάρια, Πανναξιακός), Σαντορίνη (Πανιώνιος) και Άνδρο (ΑΟ Άνδρου).

Που θα διεξαχθεί; Ήταν προγραμματισμένο για τη Νάξο λόγω της διπλής εκπροσώπησης, όμως η παρουσία της ομάδας από την Άνδρο και η …κακή διαγωγή των φίλων του μπάσκετ στη Νάξο φέρνει το φάιναλ φορ κατά πάσα πιθανότητα στην Σύρο. Βέβαια τίθεται θέμα όσον αφορά τον Πανναξιακό καθότι από τις 15 έως τις 19 Απριλίου υπάρχει η τελική φάση του φάιναλ φορ Παίδων στην Αθήνα και θα απουσιάζουν οι Μαγγιώρος, Γκιέργκι και ίσως ο Μάκαρης με τους δύο τελευταίους να έχουν ρόλο προπονητή και συνοδού. Οπότε αναμένουμε.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το φάιναλ φορ των Ανδρών θα διεξαχθεί στις 9 -10 Μαΐου και αναζητείται γήπεδο. Εξαρτάται από τις ομάδες που θα συμμετάσχουν καθότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια τα πάντα είναι ανοιχτά και στους δύο ομίλους. Στον Α’ Όμιλο (Βόρειες Κυκλάδες) ο Περιστεριώνας Τήνου έχοντας πλέον κλειστό γυμναστήριο απειλεί τις δύο ομάδες της Σύρου (Άρη και ΑΟ Ερμούπολης) και μάλιστα τη Παρασκευή ¾ έσπασε το αήττητο του ΑΟ Ερμούπολης (52-42) και υπολείπονται δύο παιχνίδια… Στο Β Όμιλο (Νότιες Κυκλάδες) ο Πανναξιακός κερδίζοντας τον ΑΠΑΣ τα Φανάρια (65-58) έχει δύο νίκες επί του συντοπίτη του και ουσιαστικά είναι στο φάιναλ φορ λόγω καλύτερου γκολ αβερέιτζ σε κάθε ισοβαθμία. Υπολείπετε μία αγωνιστική, ο Πανιώνιος κερδίζοντας τον ΑΟ Πάρου άνευ αγώνα (20-0) έρχεται στη Νάξο πιθανότητα στις 28 ή 28 Απριλίου με στόχο το διπλό επί του Πανναξιακού ώστε να πετάξει εκτός του ΑΠΑΣ και για δεύτερη φορά να είναι στο φάιναλ φορ έχοντας ως προίκα τη νίκη του πρώτου γύρου επί του Πανναξιακού.

Όσο για τον αγώνα ανάμεσα στον Πανναξιακό και τον ΑΠΑΣ; Πιεστική άμυνα, γρήγορο μπάσκετ από τους παίκτες του Δαμιανίδη, καλή εμφάνιση από τους Σκούταρη και Παναγιωτίδη αλλά και βοήθεια από τους Μυλωνά, Πολίτη και η νίκη ήρθε. Ο ΑΠΑΣ προδόθηκε από τα σουτ στην περιφέρεια (2/26 τρίποντα) και το γεγονός ότι εκτός του Χάρου και του Ματσούκα ουσιαστικά δεν είχε βοήθεια στην επίθεση…

Δεκάλεπτα: 22-11, 13-13, 13-16, 17 -18

Πανναξιακός (Δαμιανίδης): Πολίτης 6 (1), Μαγγιώρος, Καλαβρός, Σορώκος, Παναγιωτίδης 15 (2), Μάκαρης, Κατσαρός 3, Γκιέργκι 4, Τσεκλένης 6 (1), Μυλωνάς 9, Σκούταρης 17 (4), Οτουντζίδης 5

ΑΠΑΣ τα Φανάρια (Πεταλάς): Χουζούρης, Πρόκος 9, Μανδηλαράς, Προμπονάς, Δράκος 3 (1), Βενιέρης, Ονάσογλου, Χάρος 20 (1), Μουστάκης, Βουτυρόπουλος, Ματσούκας 14, Μελάς 12. 

Φωτογραφίες ΕΔΩ

Πηγή: naxospress.gr

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares