Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014 23:49

ΑΟ Σερίφου -ΑΟ Πάρου 1-1, νικητής ο άνεμος

Ο πολύ δυνατός άνεμος στο γήπεδο της Σερίφου πρωταγωνίστησε και καθόρισε σε μεγάλο βαθμό και την εικόνα, αλλά και την εξέλιξη στο ματς ΑΟ Σερίφου-ΑΟ Πάρου, που τελικά έληξε ισόπαλος 1-1.

Με την βοήθεια του σκόραρε και προηγήθηκε ο γηπεδούχος με φάουλ κάτω από την σέντρα, ενώ αυτός ο ίδιος δεν άφησε τις ομάδες να προσπαθήσουν να παίξουν οργανωμένο ποδόσφαιρο, με αποτέλεσμα να κουραστούμε να βλέπουμε τις λεγόμενες γιόμες, σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

SERIFOS XORHGOI 2013Και ενώ το ματς ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις, με δύο καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, πρώτα ο ΑΟ Πάρου με τον Σκιαδά στο 2' και μετά ο ΑΟ Σερίφου με τον Λιβάνιο στο 4',ήλθε στο 15' το απίθανο γκολ του Κοσμά Βαλσαμάκη που έστησε την μπάλα πίσω από την σέντρα σε κερδισμένο φάουλ και από εκεί κατευθείαν στα δίκτυα του Μανέκα, που αιφνιδιάστηκε πλήρως.

Το ματς πήγε στην δύναμη, όπου ο παθιασμένος και βελτιωμένος, τουλάχιστον σε φυσική κατάσταση γηπεδούχος, έχοντας και τον αέρα με το μέρος του, είχε το πάνω χέρι και μάλιστα στο 20' ο Μαγουλάς με πλασέ λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι με εμφανή αδυναμία να δημιουργήσουν, απείλησαν μόνο με τις ατομικές προσπάθειες του Αρκουλή με πιο σημαντική στιγμή το σουτ του Παριανού επιθετικού στο οριζόντιο δοκάρι στο 30'.

serifos-aop-27-10-2014-1

ΑΤΑΚΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΟ ΠΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Η αλλαγή του κ. Τριανταφυλλάκου στο 50', με την είσοδο του Κληρονόμου και την αλλαγή θέσεων σε Σκιαδά και Βούσουλα είχε ξεκάθαρο νόημα.

Έπρεπε να μπει η μπάλα κάτω και το θεωρητικό φαβορί να βρει τρόπους να διασπάσει την άμυνα πιο σχεδιασμένα.

Αυτό δεν έγινε ποτέ.

Άλλαξε, καλυτέρευσε κάπως μόνο ο βαθμός της μαχητικότητας των παικτών, αλλά αυτό αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει η φιλοξενούμενη ομάδα την γκέλα.

Ο κ. Παλαιός ήξερε ότι θα αντιμετωπίσει πίεση και έριξε στον αγώνα τους έμπειρους Ράμπια και Γεροντάρη, περνώντας τον Μαγουλά δεξί μπακ και ενισχύοντας τα στόπερ και περνώντας αριστερά στην άμυνα τον Μουστάκα για να επιτηρεί τον Αρκουλή Σ.

Η κινητικότητα των Παρίση και Λιβάνιου έδινε ανάσες και έβγαλε μία καλή ευκαιρία στο 52' που έσωσε ο Μανέκας σε κοντινό σουτ του Λιβάνιου, ενώ συνεχιζόταν η ανούσια εδαφική υπεροχή του ΑΟ Πάρου.

Χαρακτηριστικές ήταν οι πολύ άσχημες εκτελέσεις των Παριανών στα πολλά φάουλ και κόρνερ που κέρδιζαν, απ'όπου δεν προέκυψε σχεδόν καμία απειλή για τον Αναστασίου.

ΔΙΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Στο 68 σε αντεπίθεση των γηπεδούχων με την άμυνα εκτός θέσης και τον Μανέκα μακριά από τα δοκάρια του, χάθηκε τεράστια διπλή ευκαιρία για την Σέριφο, ειδικά όταν ο Μονοβάσιος δεν βρήκε την μπάλα σε κενό τέρμα.

Αμέσως μετά στην αντεπίθεση σε μία από τις λιγοστές συνεργασίες των παικτών του ΑΟ Πάρου, ο Καράϊ άλλαξε με τον Σένκα και ο τελευταίος ανατράπηκε στην περιοχή.'

Ο Αρκουλής ισοφάρισε και το ματς πήρε φωτιά.

Γρήγορος ρυθμός πάνω-κάτω και αφού ο Αναστασίου έσωσε κοντινό του Σκιαδά στο 76' και ένα πολύ καλό σουτ του Βούσουλα στο 90' πέρασε μόλις άουτ, ενώ ο Λιβάνιος στο 79' είχε άστοχη κεφαλιά από καλή θέση,ήλθε η συγκλονιστική φάση του 93', όταν ο Σκιαδάς βρέθηκε μόνος του στην περιοχή τέρματος, αλλά η λάθος τοποθέτηση του τον οδήγησε σε ένα παράδοξο και ενστικτώδες τακουνάκι, στέλνοντας την μπάλα στο κεφάλι του Αρκουλή.

Και ενώ το γκολ φαινόταν σίγουρο ο Αναστασίου με φανταστική προσπάθεια έσωσε την ομάδα του.

Στη φάση τραυματίστηκε στο χέρι ο Αλέξης Αναστασίου και μάλιστα ακολούθησε την επιστροφή του πλοίου για να εξεταστεί στο νοσοκομείο της Σύρου.

Να τονίσουμε ότι οι κάτοικοι της Σερίφου δεν έχουν την δυνατότητα ούτε για μία ακτινογραφία στο νησί τους και να ευχηθούμε περαστικά στον Αλέξη.

Έτσι ο ΑΟ Πάρου πληρώνει την καθυστερημένη έναρξη των αγώνων του, αλλά και την έλλειψη συνοχής και ομαδικότητας, με μία εκτός προγράμματος απώλεια βαθμών.

Αντίθετα τα χαμόγελα και η ικανοποίηση ήταν διάχυτα στα πρόσωπα των Σεριφιωτών, που ξεκίνησαν με μία σημαντική επιτυχία το νέο πρωτάθλημα. 

Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Ζαράνης, Μουτάφης, Βασσάλος χωρίς προβλήματα.

serifos-aop-27-10-2014-2

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ: (Παλαιός Μ.), Αναστασίου 7.5, Ρώτας Δ 6 [46' Γεροντάρης 6.5], Λιβάνιος Μ. 6 [63'Μονοβάσιος 6.5], Ρεβίνθης 6, Μουστάκας 6.5, Βαλσαμάκης Κ. 6.5, Γαβριήλ 6 [46'Ράμπιας 6.5], Ρώτας Β.6, Παρίσης 6.5, Λιβάνιος 6.5, Μαγουλάς 6.5

ΠΑΓΚΟΣ

Βαλσαμάκης Α., Ζαχαρίας [τερμ.], Αδελιαννάκης, Αντωνάκης.

ΑΟ ΠΑΡΟΥ: (Τριανταφυλλάκος Δ.), Μανέκας 6, Κρουσταλάκης 6, Νίκας 5.5, Τσαντουλής 6 [50'Κληρονόμος 6], Βούσουλας 6, Αρκουλής 7, Σκιαδάς 6, Καράι 6, Πετρόπουλος 6.5, Δαφερέρας 6, Σένκα 6

ΠΑΓΚΟΣ

Σκιαδάς Σπ., Καντιώτης Ρ., Τετάου [τερμ.], Κρητικός, Σάμιος, Σαρρής Κ.Π.

 

Δείτε εδώ περισσότερες φώτος από τον αγώνα της Σερίφου.

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares