Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2014 14:49

Με 11 ομάδες το πρωτάθλημα

Η ΕΟΠΕ επέλεξε την λύση της .μη χορήγησης wild card στον Φιλαθλητικό, ο ΖΑΟΝ επιμένει δικαστικά, οι Αρης και Θέτιδα θέλουν μπαράζ αλλά το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών θα ξεκινήσει με 11 ομάδες. Η ΕΟΠΕ επέλεξε την λύση της .μη χορήγησης wild card στον Φιλαθλητικό, ο ΖΑΟΝ επιμένει δικαστικά, οι Αρης και Θέτιδα θέλουν μπαράζ αλλά το πρωτάθλημα της Α1 βόλεϊ γυναικών θα ξεκινήσει με 11 ομάδες.

Η κλήρωση του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών στην Α1 κατηγορία είναι προγραμματισμένη για το προσεχές Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στην Νάξο και δη στην Αγία Άννα (κέντρο Santana) με τηλεοπτική κάλυψη (βλ NERIT) και με αρκετά χάπενινγκ, αλλά αυτό που ενοχλεί είναι ότι στην κληρωτίδα θα μπουν τελικά 11 ομάδες καθώς η ομοσπονδία του Βόλεϊ (ΕΟΠΕ) επέλεξε να μην προχωρήσει στην αντικατάσταση των Βριλησσίων σε μία προσπάθεια να κρατήσει τις ισορροπίες.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ που εκδόθηκε το βράδυ του περασμένου Σάββατου; «Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΠΕ το οποίο ασχολήθηκε με διάφορα ζητήματα ενώ πήρε την ακόλουθη απόφαση για το θέμα της Α1 Γυναικών: Μετά από ενημέρωση από το σωματείο Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, το οποίο αποφάσισε να αποσύρει την πρόταση του για χορήγηση wild card προκειμένου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, το Διοικητικό Συμβούλιο συζήτησε τα νέα δεδομένα και αποφάσισε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών 2014-2015 με 11 ομάδες».

Ερωτήματα

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στην ΕΟΠΕ και βρέθηκαν 15 μέλη ψήφισαν υπέρ 11 ομάδων οι 9 σύμβουλοι, 4 ήταν υπέρ της υποψηφιότητας του ΖΑΟΝ (δευτεραθλητής Α΄ ομίλου A2 γυναικών 2031-14) και 2 λευκά. Από εκεί και πέρα, άρχισε ένα γαϊτανάκι αντιδράσεων και ερωτημάτων. Ο ΖΑΟΝ επιμένει, δεν αποσύρει την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, θα διεκδικήσει την άνοδό του στην Α1 μέσω της δικαστικής οδού. Για ποιο λόγο; Επειδή, όπως υποστηρίζει, η ίδια η ΕΟΠΕ είχε πει πως το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες κι όχι 11. Επειδή, σύμφωνα με τον ΖΑΟΝ το δίκαιο είναι με το μέρος του σα καλύτερη δευτεραθλήτρια της Α2. Και εάν εκδικαστεί η υπόθεση στο ΑΣΕΑΔ και κυρίως δικαιωθεί ο ΖΑΟΝ, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος (18/10) τότε όλα καλά. Εάν όμως η απόφαση βγει τον Νοέμβριο, τότε τι γίνεται; Ενδεχομένως να τιναχθεί στον αέρα, να ακυρωθούν όλοι οι αγώνες και να πάμε «φτου κι από την αρχή». Υπάρχει όμως και η πλευρά του Άρη αλλά και της Θέτιδας, με τον Άρη να προτείνει να γίνουν αγώνες μπαράζ ώστε να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του πρωταθλήματος με τον κ. Γιαννάκη - μάνατζερ του Άρη - να τονίζει «Το λάθος ξεκίνησε από την προκήρυξη του 2011, ωστόσο, επειδή ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει ανάλογο θέμα, τώρα φάνηκε το κενό που υπάρχει σε αυτόν. Είναι πραγματικά λυπηρό και δυσάρεστο κάθε εβδομάδα μία ομάδα να έχει ρεπό, την στιγμή που μετά από χρόνια η ελληνική Α1 γυναικών θα βρίσκεται στα σπίτια όλων των Ελλήνων, χάρη στη συνεργασία της με τη ΝΕΡΙΤ».

Πηγή: Εφημερίδα Κυκλαδική

Κατηγορία ΒΟΛΕΪ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares