Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 00:36

Πολλούς αγώνες δεν θέλαμε; Καλή μας διασκέδαση!

Μετά την κλήρωση που έστειλε τον Αίαντα στον 2ο όμιλο το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ πραγματοποίησε συνεδρίαση με σκοπό την λήψη αποφάσεων σχετικά με τον τρόπο ανάδειξης του πρωταθλητή, αλλά και αυτόν που θα δώσει το εισιτήριο στις ομάδες που θα συμμετάσχουν την επόμενη σεζόν στην Α΄ Κυκλάδων.

Έτσι λοιπόν το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων, έχοντας ως γνώμονα την περσινή σεζόν, όπου υπήρξαν φωνές για λίγα παιχνίδια στους ομίλους, αποφάσισε να ακολουθήσει μία ριζοσπαστική δομή πρωταθλήματος που θα επιτρέψει και στις 21 ομάδες των 3ων ομίλων να δώσουν πολλά περισσότερα παιχνίδια σε σχέση με πέρυσι.

Πρωταθλητής

Ας περάσουμε αναλυτικά σε αυτά που αποφάσισε λοιπόν η Ένωση ξεκινώντας από τον τρόπο που θα αναδειχτεί ο πρωταθλητής.

Στα μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή φέτος θα λάβουν μέρος 8 ομάδες αντί για 5 που ήταν πέρυσι. Ποιες θα είναι αυτές;

  • Ο 1ος και ο 2ος από τον 1ο όμιλο
  • Ο 1ος και ο 2ος από τον 2ο όμιλο
  • Οι 1ος, 2ος και 3ος από τον 3ο όμιλο.
  • Και ο νικητής του αγώνα μπαράζ μεταξύ των 3ων του 1ου και του 2ου ομίλου

Οι 8 λοιπόν ομάδες θα συγκροτήσουν 2 ομίλους που θα προκύψουν με κύριο γνώμονα την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών που εδρεύουν. Κατόπιν θα αγωνιστούν σε 2πλους αγώνες. Μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης των ομίλων θα περάσουμε στην 2η , όπου οι 2 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε χιαστί μονά παιχνίδια σε ουδέτερες έδρες, δηλαδή ο 1ος του κάθε ομίλου με τον 2ο του άλλου. Οι νικητές τον δύο αγώνων θα αγωνιστούν στον τελικό του πρωταθλήματος σε έναν μονό παιχνίδι που θα γίνει σε ουδέτερη έδρα. Ο νικητής αυτού του παιχνιδιού θα είναι και ο πρωταθλητής Κυκλάδων.

Παραμονή

Και πάμε τώρα στην παραμονή των ομάδων και πως θα προκύψουν αυτές, αφού ως γνωστών τη νέα σεζόν θα υπάρξει η Α΄κατηγορία με 12 ομάδες και η Β΄με τις υπόλοιπες. Έτσι λοιπόν χωρίς ποδόσφαιρο δεν θα μείνουν φέτος οι ομάδες που δεν θα είναι μέσα στις 8 των μπαράζ, αφού η ΕΠΣ αποφάσισε να διεξαχθούν αγώνες μπαράζ μεταξύ των 13 ομάδων που θα μείνουν εκτός διεκδίκησης τίτλου. Και πως θα γίνει αυτό;

Οι 13 ομάδες θα σχηματίσουν 3 ομίλους με γνώμονα και πάλι την ακτοπλοϊκή σύνδεση και θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλά παιχνίδια.

 

  • Οι τρεις 1οι θα παραμείνουν στην Α΄κατηγορία
  • Ο 4ος που χρειάζεται ώστε η Α΄κατηγορία να φτάσει τις 12 ομάδες θα προκύψει από μονούς αγώνες σε ουδέτερες έδρες μεταξύ των 2ων των τριών ομίλων.
  • Σε περίπτωση που ο πρωταθλητής μας κερδίσει την άνοδο στην Γ΄Εθνική η αμέσως επόμενη ομάδα της βαθμολογίας θα παραμείνει και εκείνη στην Α΄.

 Οι όμιλοι

1ος ΟΜΙΛΟΣ

2ος ΟΜΙΛΟΣ

3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΟ Σύρου
ΑΟ Πάγου
ΑΟ Μυκόνου
Άνω Μερά
ΠΑΣ Τήνου
ΑΟ Υδρούσας
Ανδριακός
Αίας Σύρου
Παμμηλιακός
ΑΟ Πάρου
Νηρέας
Πανσιφναικός
ΑΟ Σερίφου

Πανναξιακός

ΑΜΣ Φιλωτίου
Αστέρας Τραγαίας
ΠΑΣ Νάξου
Πανθηραϊκός
Θύελλα Καμαρίου
Λάβα
Καρτεράδος

*Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Παρασκευή 5/9

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόλο που οι αγώνες φέτος θα είναι κατά πολύ περισσότερη, ωστόσο το πρωτάθλημα θα πρέπει να ολοκληρωθεί νωρίτερα, καθώς η ΕΠΟ με έγγραφο της προς τις ΕΠΣ έχει ζητήσει οι πρωταθλητές να έχουν προκύψει μέχρι τις 20 Απριλίου (πέρυσι ήταν 28 Απριλίου).

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares