Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 01:23

Χρήσιμα συμπεράσματα στο ΔΑΚ Νάξου [pics]

Ένα δυνατό φιλικό τεστ με μοναδικό σκοπό τα χρήσιμα συμπεράσματα για τη συνέχεια της προετοιμασίας τους έδωσαν σήμερα στο ΔΑΚ Νάξου ο ΠΑΣ Νάξου και ο Πανθηραϊκός.

PAS PANTHIRAIKOS FASH 4Ο Αλέξης Κωνσταντόπουλος και ο Πέτρος Μαράκης είχαν την ευκαιρία να τεστάρουν τα επίπεδα ετοιμότητας των παικτών τους, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ακόμη στα μέσα της προετοιμασίας τους ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς.

Οι δύο προπονητές δεν είχαν σε ετοιμότητα το πλήρης οπλοστάσιο τους, καθώς από τους γηπεδούχους του ΠΑΣ έλειπαν τα 3 νέα αποκτήματα της ομάδας, ενώ για τον Πανθηραϊκό ο Αλέξης Κωνσταντόπουλος θέλησε να αφήσει την Σαντορίνη για λόγους ξεκούρασης τους: Κωλέτση, Παναγιωτίδη, Πέκα, Δαμίγο και Κωνσταντίνου, ενώ ο Κοζανίδης θα ενσωματωθεί σε λίγες ημέρες στην ομάδα.

Ματς

Και οι δύο προπονητές τόνισαν ότι σε τέτοιου είδους ματς το σκορ είναι το τελευταίο που τους απασχολεί… και έχουν δίκιο αφού τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι πολύ πιο χρήσιμα για αυτούς από τα 8 γκολ της αναμέτρησης. Ωστόσο στο ματς υπήρξε νικητής και αυτός ήταν ο Πανθηραϊκός που καθάρισε το παιχνίδι στην επανάληψη με 1-7, καθώς το 1ο ημίχρονο έληξε με 1-2. Ο Λούκας άνοιξε το σκορ για τον Πανθηραϊκό με ασύλληπτο σουτ στην κίνηση. Ίδιας ομορφιάς γκολ πέτυχε και ο Κώστας Κατσιούλης που ισοφάρισε σε 1-1. Το 1-2 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου έκανε ο Κελίδης. Στην επανάληψη οι: Αρβανίτης, Παγώνης και Βρενάγκρ πέτυχαν από 1 τέρμα, ενώ ο Ντέμης Ζώνας έβαλε 2 φορές την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-7.

TZORMPA ME PASΒάθος

Πια είναι όμως τα πρώτα συμπεράσματα για την ομάδα που φέτος έχει ξεκινήσει έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του Νταμπλ; Ο προπονητής της ομάδας Αλέξης Κωνσταντόπουλος μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε ότι σε γενικές γραμμές είναι ικανοποιημένος, αν και θα ήθελε περισσότερο αποτελεσματικότητα στην άμυνα, όπου όπως είπε οι παίκτες του χάριζαν «τσάμπα επιθέσεις» στον αντίπαλο. Ο Πανθηραϊκός στο 1ο του δείγμα και παρόλο που του έλειπαν πολλά «εργαλεία» έδειξε ότι δικαίως φέτος ελπίζει στο καλύτερο, καθώς είδαμε ότι υπάρχει πλουραλισμός στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του, ενώ μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις ανοίγοντας την αντίπαλη άμυνα με 3 πάσες. Φυσικά για να καταφέρεις κάτι τέτοιο χρειάζεσαι και τα κατάλληλα εργαλεία, με τους νεοφερμένους Τζωρμπατζάκη, Ζώνα και Λούκα να δείχνουν από την 1η στιγμή τι μπορούν να κάνουν μέσα στο γήπεδο, αφού υπήρξαν στιγμές που πραγματικά οι τρεις τους «έκρυψαν την μπάλα». Τώρα όσον αφορά τα άλλα THIRA IATRIKOπαιδιά είδαμε έναν Κολιούση αναγεννημένο με ηγετικές τάσεις στα μετόπισθεν, ενώ σε πολύ καλή κατάσταση έδειξαν να βρίσκονται και παίκτες όπως ο Στεφανάκης με τον Κελίδη, καθώς όπως και οι μικροί της ομάδας με τον Βαζαίο (παίζει σαν μικρός) να δείχνει ότι μπορεί να διεκδικήσει θέση στο αρχικό σχήμα. Τεστ 1ο λοιπόν θετικό, αλλά παράλληλα χρήσιμο για τον Αλέξη Κωνσταντόπουλο, που όπως είπε ο ίδιος: «Από αύριο ξεκινάμε και πάλι την δουλειά και κυρίως την βελτίωση των ατελειών που παρατηρήσαμε και καταγράψαμε». Πάντως αυτό που συμπεράναμε εμείς είναι πως ο τεχνικός των "Μπλε" θα έχει πονοκέφαλο κατά το μοντάρισμα της ομάδας…. αλλά έναν πονοκέφαλο ευχάριστο, καθώς έχει να διαλέξει ανάμεσα σε 25 πραγματικά καλούς ποδοσφαιριστές ώστε να βγάλει εκείνο το μίγμα που θα είναι ικανό να κατακτήσει τους υψηλούς στόχους που έχουν τεθεί.

ZONAS KEFALIA PASΈκπληξη

Πάμε τώρα στην ομάδα μοντέλο όπως δικαίως αποκαλείται από πολλούς που δεν είναι άλλη από τον ΠΑΣ Νάξου. Η ομάδα που βασίζεται κατά 99% στις ακαδημίες της, διαθέτοντας το πιο νεανικό σχήμα στις Κυκλάδες (γεννηθέντες 1996-2000) δήλωσε πέρυσι για 1η φορά συμμετοχή στο Ανδρικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ. Φυσικά η 1η χρονιά ήταν εντελώς πειραματική, πράγμα που όπως έδειξαν χθες τα παιδιά του Πέτρου Μαράκη ανήκει καθαρά στο παρελθόν. Οι πιτσιρικάδες του ΠΑΣ ειδικά στο 1ο μέρος κοίταξαν κατάματα τον Πανθηραϊκό, εκπλήσσοντας ευχάριστα όλους όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι. Άτυχη στιγμή ήταν αυτή του τραυματισμού του Φλεριανού, ο οποίος επέστη κάκωση στο γόνατο, η κατάσταση της οποία θα αξιολογηθεί αύριο. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ Νάξου έδειξε ιδιαίτερα δουλεμένος με κυκλοφορία της μπάλας που θα ζήλευαν αρκετές ομάδες, ενώ επιθετικά οι φάσεις που δημιούργησε τον αδικούν ξεκάθαρα όσον αφορά το τελικό σκορ. Το ίδιο καλά πήγε η μάδα και στην αμυντική της γραμμή, όπου τα επιπόλαια περσινά λάθη φαίνεται να ανήκουν οριστικά στο παρελθόν, ενώ η βελτίωση ήταν εμφανής και κάτω από την εστία όπου ο Λίκα έδειξε μία βελτίωση πάνω από 300% σε σχέση με πέρυσι. Φυσικά σε αυτό ρόλο έπαιξε και η παρουσία του έμπειρου Γιώργου Χαριτίδη, που πλέον ανήκει στο δυναμικό των τερματοφυλάκων του ΠΑΣ, αναλαμβάνοντας μάλιστα και ρόλο προπονητή. Το συμπέρασμα μας για τον ΠΑΣ Νάξου είναι άκρως θετικό, αφού είμαστε σίγουροι ότι η ομάδα του Πέτρου Μαράκη δεν θα είναι σε καμία περίπτωση η εύκολη λεία, αντιθέτως θα λέγαμε ότι ίσως είναι η ομάδα που θα κάνει «ζημιές».

SYNOLAKISΣυνεχίζουν

Η δουλειά στα δύο σωματεία συνεχίζεται κανονικά, περιέχοντας και τα επόμενα φιλικά παιχνίδια που θα δώσουν οι δύο ομάδες. Μάλιστα σε αυτά τα παιχνίδια οι δυο τους θα είναι σε θέση να μας δώσουν περισσότερα συμπεράσματα, καθώς σίγουρα θα παρουσιαστούν με πληρέστερα σχήματα. Έτσι λοιπόν επόμενο φιλικό παιχνίδι για τον Πανθηραϊκό θα είναι αυτό της Κυριακής 7 Σεπτεμβρίου κόντρα στον Παμμηλιακό στην Μήλο, ενώ ο ΠΑΣ Νάξου έχει προγραμματίσει φιλικό με τον ΑΜΣ Φιλωτίου, που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ Νάξου την Πέμπτη (4/9).

Συνθέσεις

ΠΑΣ Νάξου (Μαράκης): Χίκα, Φλεριανός, Πιταράς, Μανιός, Μαράκης, Ζάκο, Ματάκιας, Παπαδόπουλος, Σκιαδάς, Κατσιούλης, Κατινάς.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Βερύκοκο, Κουφόπουλος, Χαριτίδης, Φραγκίσκος, Ξενάκης, Μελανίτης.

Πανθηραϊκός (Κωνσταντόπουλος): Ξαγοράρης, Βλαβιανός, Τζωρμπατζάκης, Κολιούσης, Βαζαίος, Στεφανάκης, Ζώνας, Μηνδρινός, Λούκας, Καραβίας, Κελίδης.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Νομικός Β., Βρενάγκρ, Ρενιέρης, Παγώνης, Κρεμύδας, Ματσιούκας, Δαμίγος.

Φωτογραφίες από τον αγώνα ΕΔΩ

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares