Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014 11:29

Στιγμές αναβίωσης στο CLASSIC YACHT RACE 2014 [vid]

Για 2η συνεχόμενη χρονιά στο λιμάνι της Παροικίας μας δόθηκε η δυνατότητα να βιώσουμε στιγμές παραδοσιακής ναυπηγικής βλέποντας να μπαίνουν όλα αυτά τα ξύλινα σκαριά, φορτωμένα με ναυπηγικές παραδόσεις αιώνων.

Δείτε εδώ... περισσότερες φώτος

Στο χρονικό του αγώνα τώρα , καθώς δεν πρόκειται για έναν κλασικό αγώνα ιστιοπλοΐας σαν αυτούς που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε.

Την Πέμπτη 10/7 ξεκίνησε με μια ημερίδα στους ταρσανάδες της Σύρου πού ακούστηκαν απόψεις από ειδικούς όπως καραβομαραγκοί και ναυπηγοί, αρχιτέκτονες και εκπροσωποι σωματείων, επιφορτισμένων στην διατήρηση της παράδοσης .

Η ήμερα έκλεισε με παραδοσιακούς μεζέδες και ούζα στον Ταρσανά

Την Παρασκευή 11/7 είχαμε την παρέλαση των σκαφών στην Σύρο με Διαδρομή από τον Φάρο – στο Ασπρονήσι που σκοπό είχε να δείξει αυτό το μοναδικό θέαμα στον κόσμο που παρακολουθούσε από την φυσική εξέδρα της παραλίας της Σύρου.

Το Σάββατο 12/7 τα σκάφη απέπλευσαν από τη Σύρο με προορισμό το λιμάνι της Παροικιάς της Πάρου. Ο ούριος άνεμος τους έδωσε την δυνατότητα να καταπλεύσουν στην Πάρο σχετικά γρήγορα.

Το βράδυ στις 9,00 στο εντευκτήριο του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, με την παρουσία φορέων του τόπου και συνοδεία ζωντανής λαϊκής μουσικής της Πάρου, εδεσμάτων και ντόπιου άφθονου κρασιού γίναμε όλοι μια παρέα.

Την Κυριακή 13/7 δόθηκε η εκκίνηση ενός κοντινού αγώνα από τον Άγιο Σπυρίδωνα στην Παροικιά όπου το θέαμα ήταν εξαίσιο βλέποντας όλα αυτά πληρώματα να μανουβράρουν με αριστοτεχνικό τρόπο τα σκαριά τους δίνοντας την δυνατότητα στους θεατές της Παραλίας να φωτογραφήσουν στιγμές μοναδικές!!

Ο ήλιος πολύς!! Ο αέρας λίγος … Αλλά όλοι μαγγιόρικα τα κατάφεραν με θαυμαστούς χειρισμούς να τερματίσουν . Το απομεσήμερο της ίδιας ημέρας έγινε η απονομή στον Ναυτικό Όμιλο της Πάρου που για μια ακόμη φορά ήταν συνοδοιπόρος σε έναν πρωτότυπο θεσμό και προσπάθεια που μαζί με τον Ναυτικό Όμιλο της Σύρου συνδιοργάνωσαν.

Αρωγοί στην κοινή προσπάθεια ανάδειξης της τέχνης που χάνεται ήταν αρχές του τόπου και επιχειρήσεις του νησιού μας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάρου ευχαριστεί τον εκλεγμένο δήμαρχο κ. Μ. Κωβαιο και την σύζυγο του, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Λ. Κοντο, που παραβρέθηκαν στη γιορτή, καθως και τον εκλεγμένο επαρχο Παρου-Αντιπαρου, που μας τίμησε με την παρουσία του στην απονομη και τον εκπροσωπο του λιμεναρχειου. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγους, ING, ΕΖΑ, ΥΑΣ, Μωραίτης, Market in, τα ξενοδοχεία Polos και Πυργάκι, καθώς και τους χορηγούς επικοινωνίας Τοparos.com και SportCyclades.

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares