Κυριακή, 29 Ιουνίου 2014 19:42

Πάμε για δύο ομίλους και Under [vid]

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στα γραφεία της ΕΠΣ Κυκλάδων, η τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων.

Δυστυχώς για ακόμη μία φορά η συμμετοχή των σωματείων ήταν πολύ μικρή, καθώς ελάχιστα ήταν αυτά που εκπροσωπήθηκαν, καθώς τα περισσότερα μέλη της Ένωσης περιορίστηκαν σε έγγραφες προτάσεις που διαβάστηκαν δημόσια στην συνέλευση. Αναλυτικά στη συνέλευση εκπροσωπήθηκαν τα εξής σωματεία: ΑΟ Σύρου, ΑΟ Πάγου, Α.Ε Στενής, Α.Ο. Σερίφου, ΑΜΕΣ Νηρέας, ΑΟ Πάρου, Άνω Μερά, Αίας Σύρου, ΑΟ Μυκόνου, και Πανναξιακός ΑΟ, ΑΟ Τήνου.

Όμιλοι

Αφού ψηφίστηκαν ομόφωνα ο προϋπολογισμός, ο ισολογισμός και ο διοικητικός απολογισμός της ΕΠΣ Κυκλάδων, στη συνέχεια έπεσαν αρκετά θέματα στο τραπέζι, με κυρίαρχο αυτό της δομής του νέου πρωταθλήματος, με τα ερωτήματα που τέθηκαν να είναι αν θα πρέπει να συμπτυχτεί το πρωτάθλημα σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, που θα λύσει το πρόβλημα της αγωνιστικής απραξίας που παρουσιάστηκε πέρυσι, όταν πλην των ομάδων που προχώρησαν στα μπαράζ οι υπόλοιπες έμειναν σχετικά νωρίς εκτός αγωνιστικής δράσης. Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφούσα γνώμη είναι αυτή που λέει να υπάρξουν περισσότερες αγωνιστικές, ακόμη και αν χρειαστεί να πάμε σε πρωτάθλημα 2 ομίλων. Σε κάθε περίπτωση όμως το βασικό κριτήριο που θα ληφθεί υπόψην πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση θα είναι η εξασφάλιση ότι το εγχείρημα των δύο ομίλων θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών.

Αρωγή

Επίσης συζητήθηκε το ζήτημα για τη δημιουργία ενός ταμείου Αρωγής που θα επεμβαίνει σε περίπτωσης σοβαρών τραυματισμών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις ομάδες μας και θα στέκεται στο πλευρό τους σε περίπτωση που αυτοί τραυματίζονται εντός των αφανιστικών χώρων. Κάπου εκεί τέθηκε και το θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών που ανήκουν στην δύναμη της ΕΠΣ Κυκλάδων, με τον πρόεδρο Γιάννη Σιγάλα να δεσμεύεται περεταίρω διερεύνηση για ενδεχόμενη συμφωνία με κάποια ασφαλιστική εταιρία.

Οικονομικά

Ένα από τα χαρακτηριστικά της φετινής συνέλευσης ήταν η συζήτηση για τα εξοδολόγια των διαιτητών, με κάποια από τα σωματεία να κρίνουν επιτακτική την μείωση τους, ώστε να μειωθούν τα έξοδα τους. Όπως αναμένονταν η οικονομική ενίσχυση των σωματίων και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις επιχορηγήσεις ήταν ένα θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης. Τα σωματεία ψάχνουν απεγνωσμένα οικονομικές λύσεις που θα τα βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα έξοδα και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Θέματα όπως αυτά των μετακινήσεων, των διανυκτέρευσαν και αυτά των εισιτηρίων είναι κάποιες από της κύριες πηγές εξόδων που αναζητείται επειγόντως λύση για τις ομάδες των Κυκλάδων.

Under

Η υποχρεωτική συμμετοχή δυο παικτών κάτω των 19χρονων στην αρχική εντεκάδα των ανδρικών τμημάτων ή η ύπαρξη ορίου στου παίκτες άνω των 35 ετών ήταν ένα θέμα που επίσης απασχόλησε το σώμα της συνέλευσης. Όπως φαίνεται, βάση της δέσμευσης της προηγούμενης προκήρυξης παραμένει η υποχρεωτική συμμετοχή των μικρών (φέτος γεννηθέντες του 1995 και πάνω), ενώ το θέμα με τους «μεγάλους» ποδοσφαιριστές δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στο ερωτηματολόγιο που θα αποσταλεί στις ομάδες. Η καινοτομία όμως που συζητιέται τα δύο τελευταία χρόνια και έχει να κάνει με τα τμήματα υποδομών ακούει στην ριζική αλλαγή στα πρωταθλήματα υποδομών, όπου η ΕΠΣ θέλει να εναρμονιστεί με το σύστημα της ΟΥΕΦΑ, η οποία έχει αφήσει προ πολλού πίσω της τα πρωταθλήματα Παίδων και Νέων, τα οποία έχει μετατρέψει σε πρωταθλήματα U13, U15, και U17. Σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των παραπάνω πρωταθλημάτων αρμόδια να αποφασίσει θα είναι μόνο η ΕΠΣ Κυκλάδων, η οποία θα προχωρήσει και στην έγκαιρη ενημέρωση προς τα σωματεία.

Ερωτηματολόγιο

Όλα τα θέματα αναμένεται να συζητηθούν από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΣ Κυκλάδων που θα γίνει το επόμενο 10ήμερο και στο οποίο βάση πάντα των εισηγήσεων θα αποφασιστούν αρκετά πράγματα. Το σίγουρο είναι το αν θα υπάρξει συγχώνευση των ομίλων σε δύο, σε αυτό θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι ακτοπλοϊκές γραμμές μεταξύ των νησιών. Από εκεί και πέρα προτάσεις που έχουν να κάνουν στην επιστροφή του πρωταθλήματος σε δύο κατηγορίες, όπως και άλλες λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στην συνέλευση, αυτά θα απαντηθούν από όλα τα σωματεία έπειτα από ερωτηματολόγιο που θα συντάξει και θα τους αποστείλει η ΕΠΣ.

Το βίντεο της Συνέλευσης

Κατηγορία ΕΠΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares