Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 20:08

Μήπως η Real επέλεξε αντίπαλο για το Final 4 του Μιλάνου???

Καλή Μεγάλη – Θρησκευτικά και Μπασκετικά - Εβδομάδα με Euroleague, χορταστικό θέαμα και - γιατί όχι – ελληνικές επιτυχίες!!!

Πρώτα από όλα και πάνω από όλα να ευχηθούμε καλή επιτυχία και στις δύο ελληνικές ομάδες… Μακάρι να βρεθεί έστω μία εκ των δύο στο Final4 του Μιλάνου μιας και ειδικά τα τελευταία χρόνια, παρά τα προβλήματα του υποβαθμισμένου Εθνικού μας Πρωταθλήματος (και γενικότερα της χώρας…), εκείνες μας έχουν καλομάθει σε ευρωπαϊκό επίπεδο!!!

Εν όψει λοιπόν των προημιτελικών πολλή κουβέντα έχει γίνει για την περιβόητη επιλογή της Ρεάλ να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό αντί του Παναθηναϊκού…. Και μιας και σε λίγη ώρα ξεκινάει αυτή η σειρά παιχνιδιών Ρεάλ-Ολυμπιακός είπα να καταθέσω κι εγώ μια άποψη, με αφορμή πολλά σχετικά σχόλια που άκουσα από φίλους (μεταξύ καφέ και σούμας…) τις τελευταίες ημέρες!!!

Οι λάτρεις του στοιχήματος (για να μην πω: οι ποδοσφαιρόφιλοι….) έβγαλαν εύκολα συμπέρασμα: «Τα έβγαλε ο Πρόεδρος τα μισθά»…!!! Οκ… σίγουρα είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι ο κόσμος του μπάσκετ είναι αποκομμένος από στοιχηματικά παιχνίδια… όμως ακόμα και σε αυτό το επίπεδο τζιράρονται μηδαμινά ποσά σε σύγκριση με το ποδόσφαιρο και πόσο μάλλον σε ένα αδιάφορο παιχνίδι όπως το συγκεκριμένο (Ζαλγκίρις-Ρεάλ). Επιπλέον μια Βασίλισσα δε θα περιέπλεκε τόσο «φτηνά» το όνομά της σε τέτοια σενάρια… Οπότε δε νομίζω πως μπορεί να αποτελεί ισχυρή εκδοχή αυτή του στοιχηματισμού… κι επιπλέον μιας κι εμείς οι μπασκετικοί φίλαθλοι είμαστε πιο ρομαντικοί… προτιμώ να την αποκλείσω!!!

Η εκδοχή της εκδίκησης: Χρειάστηκε να περάσουν 18 ολόκληρα χρόνια από τον τελικό του 1995 στη Σαραγόσα, για να φτάσει η Ρεάλ ξανά σε τελικό Ευρωλίγκας. Το 2013 στο Λονδίνο συνάντησε ξανά - όπως το 1995 - τον Ολυμπιακό κι ήταν έτοιμη να στεφθεί για 9η πρωταθλήτρια Ευρώπης, όπως και τότε. Κι όμως οι Έλληνες της χάλασαν τα σχέδια και μάλιστα όχι με καταστρεπτικό μπάσκετ… αλλά με μία καθαρή επικράτηση, κοιτώντας την αντίπαλό τους στα μάτια και παίζοντας στον δικό της ρυθμό αλλά καλύτερα από αυτήν!!! Η εμφατική αυτή νίκη πλήγωσε ακόμα περισσότερο τους Ισπανούς, οι οποίοι σίγουρα έχουν στο μυαλό τους και το θέμα της εκδίκησης…

Ο αθλητισμός έχει και – πολύ - marketing…: Μακριά από εμένα οι συζητήσεις περί της «μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα»… (μόνο κακό κάνουν στον αθλητισμό!) Κανείς δε μπορεί να αμφιβάλλει για την αίγλη του ονόματος «Παναθηναϊκός» στην μπασκετική Ευρώπη και για τη βαρύτητα των 6 αστεριών στη φανέλα του…!!! Όμως τη δεδομένη στιγμή ο Ολυμπιακός κουβαλάει όχι απλά τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης, είναι η ομάδα που σημείωσε το RepeatΟι Πειραιώτες έχουν δημιουργήσει πολύ ισχυρό BrandName, το PALACIO DE DEPORTES θα τους περιμένει ασφυκτικά γεμάτο και πιθανός αποκλεισμός τους (επιβεβλημένος μετά την επιλογή της Ρεάλ) θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο το κύρος και την ψυχολογία των Μαδριλένων εν όψει του Final 4.

Ίσως ήταν άλλη η επιλογή της Ρεάλ…: Σχεδόν όλοι υποστηρίζουν ότι ο Ολυμπιακός θα είχε περισσότερες ελπίδες με την ΤΣΣΚΑ παρά με τη Ρεάλ. Όλοι αναγνωρίζουν επίσης πως οι Πειραιώτες διακρίνονται για το ότι τα καταφέρνουν καλά όταν αγωνίζονται με την πλάτη στον τοίχο… Ίσως οι Ισπανοί προτίμησαν να κονταροχτυπηθούν με τον Ολυμπιακό σε μία σειρά αγώνων και με πλεονέκτημα έδρας… παρά να τον βρουν μπροστά τους στο Final 4, εφόσον απέκλειε τους Ρώσους. Ίσως η ΤΣΣΚΑ του οικείου μας Σέρβου «άναρχου» playmakerνα φαντάζει πιο βατός αντίπαλος (εφόσον προκριθεί έναντι του Παναθηναϊκού) σε σύγκριση με το πεισματάρικο σύνολο του Μπαρτζώκα…. Ίσως λοιπόν η επιλογή της Ρεάλ ήταν μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακού για το final 4…!!! (και όχι μεταξύ των ελληνικών ομάδων για τα προημητελικά…)

Κατηγορία ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares