Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013 23:13

Νίκη ο ΑΟΠ, ήττα το ποδόσφαιρο

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΑΟ ΠΑΡΟΥ, νικώντας 3-0 μέσα στη δυνατή έδρα της ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ-ΜΑΡΠΗΣΣΑΙΚΟΥ.

Ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από την δεκάλεπτη διακοπή στο τέλος του ημιχρόνου, μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη του αρχηγού των γηπεδούχων Αλέξανδρου Παντελαίου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά.

 

ΑΜΦΙΡΡΟΠΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο αγώνας ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις.

Καλός ρυθμός, εκατέρωθεν ευκαιρίες και δυνατές μονομαχίες, χωρίς όμως να ξεπερνιούνται τα όρια.

Η Ένωση, προσπάθησε από την αρχή να πάρει τα ηνία του αγώνα στηριζόμενη στο πάθος των ποδοσφαιριστών της και έδειχνε να έχει πίστη για καλό αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως δεν έπεσαν στην παγίδα προηγουμένων αγώνων με παρόμοιες συνθήκες, δεν έχασαν την μάχη στο κέντρο, αντέταξαν δύναμη στη δύναμη.

Οι τακτικές πήγαν περίπατο στο μικρότερο των κανονικών διαστάσεων γήπεδο των Μαρμάρων και η πλάστιγγα έδειχνε ότι θα έγερνε προς την ομάδα που οι παίκτες της θα πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, θα ήταν ψύχραιμοι και θα εκμεταλλευόταν τις ευκαιρίες.

Πρώτη μεγάλη στιγμή στο 10' για τους γηπεδούχους, όταν ο Παντελαίος εκτέλεσε με δύναμη ένα κερδισμένο φάουλ δέκα μέτρα έξω από την περιοχή και ο Χαριστός βρίσκοντας ελάχιστα την μπάλα με τα ακροδάκτυλα του, την είδε να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του και έτσι γλύτωσε η εστία του την παραβίαση.

Αμέσως μετά στο 12' ο Αρκουλής βρέθηκε πλάγια δεξιά στη μεγάλη περιοχή, σπρίνταρε έχοντας το κοντρόλ της μπάλας και ανάγκασε τον Τριβυζά να τον ανατρέψει. Το αδιαμφισβήτητο πέναλτι καταλογίστηκε και ο ίδιος ο παθών το εκτέλεσε στη δεξιά γωνία του Βιντζηλαίου, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Το γρήγορο γκολ δεν άλλαξε την μορφή του αγώνα, οι ομάδες συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς, στο 20' ο Παντελαίος απείλησε πάλι από φάουλ του Δ. Κρητικού, στο 27' ο Βιτζηλαίος έβγαλε το σουτ του Κρουσταλάκη και στο 36' βγήκε σωτήρια για να ανακόψει τον Τσόγκα, που βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, από αστραπιαία κίνηση και ασίστ του Αρκουλή.

Η μεγαλύτερη όμως ευκαιρία έγινε στο 39' και ήταν για τους γηπεδούχους.

alt

Ο Β. Καράι ξέφυγε από αριστερά και σέντραρε συρτά και παράλληλα προς την εστία του Χαριστού, που απέτυχε να κόψει την πορεία της μπάλας και ο Μ. Ρούσσος την έσπρωξε με υπερένταση στο δεύτερο δοκάρι προς τα δίχτυα για να διώξουν πάνω από την γραμμή οι αμυντικοί, ενώ το ίδιο συνέβη και στο σουτ του Γκεμπόρις, που πήρε το ριμπάουντ και ξανασούταρε από το ύψος του πέναλτι.

 

ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΛΕΠΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ

PAROS-ENOSI-2013Στο 42' χάλασε το ματς.

Ο Παντελαίος έκανε ένα σκληρό τάκλιν στον Κρουσταλάκη, ο κ. Ρούσσος το καταλόγισε, αλλά αργώντας χαρακτηριστικά να δείξει την κίτρινη, που ήταν η δεύτερη στον παίκτη και κάνοντας το μετά την υπόδειξη του βοηθού κ. Ζαράνη, έδωσε αφορμή για εντονότατες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Ο ρέφερυ, που είχε ήδη κάνει το λάθος να δείξει πολύ νωρίς και για ασήμαντη αφορμή κίτρινες, έδειξε αμηχανία στην αντιμετώπιση της κατάστασης και προς γενική κατάπληξη κάλεσε τους βοηθούς στη σέντρα και  διέκοψε τον αγώνα κατευθυνόμενος στα αποδυτήρια.

Η διακοπή κράτησε δέκα λεπτά.

Κάτι που σπάνια βλέπουμε και η γνώμη μας είναι, ότι δεν ήταν ούτε ακραίες οι διαμαρτυρίες, ούτε φάνηκε να απειλείται η σωματική ακεραιότητα κάποιων για να οδηγηθούμε στην προσωρινή έστω διακοπή του αγώνα. 

Νομίζουμε ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα την κατάσταση στον πειθαρχικό έλεγχο ο διαιτητής.

 

ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΑ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Με την έναρξη στο δεύτερο μέρος ο ΑΟ ΠΑΡΟΥ διπλασίασε τα τέρματα του με δεύτερο πέναλτυ και αυτό καθαρό, όταν από μπαλιά του Πετρόπουλου, ο Τσόγκα ανατράπηκε από τον Γκεμπόρις και ο Αρκουλής ευστόχησε, αφού χρειάστηκε δεύτερο κτύπημα μετά την επανάληψη που δόθηκε γιατί κάποιοι παίκτες βιάστηκαν να μπουν στην περιοχή.

Εκεί ουσιαστικά κρίθηκε το παιχνίδι, αφού στο υπόλοιπο διάστημα οι παίκτες κυρίως των γηπεδούχων αναλώθηκαν σε συνεχείς διαμαρτυρίες, ενώ το παιχνίδι σε ορισμένα διαστήματα εκτραχύνθηκε με την κλωτσιά να πέφτει σύννεφο!

Λίγες οι αξιόλογες φάσεις, στο 55' σε κόρνερ του Κληρονόμου δημιουργήθηκε σύγχυση και τελευταία στιγμή ο Πετρόπουλος κόντραρε στην μικρή περιοχή σουτ του Β. Καράι και αυτή ήταν η τελευταία απόπειρα της Ένωσης να ξαναμπεί στο ματς.

Ο ΑΟ ΠΑΡΟΥ, αφού έχασε δύο μικροευκαιρίες στο 65' και στο 68' με τον Σένκα, πέτυχε στο 79' το τρίτο του γκολ με τον Δημογιάννη, που εκτέλεσε απο πολύ πλάγια και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, αφού άλλαξε ελαφρώς πορεία από το κεφάλι ενός αμυντικού που ήταν στο τείχος. Ήταν το παρθενικό γκολ του φετινού αποκτήματος της ομάδας της Παροικιάς.

Στο τέλος στο 86' ο Χαριστός κράτησε το μηδέν σε σουτ του Κληρονόμου και ο Ν. Κρητικός από καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Σε γενικές γραμμές ο ΑΟ ΠΑΡΟΥ, ενώ αγωνιστικά ήταν κατώτερος του αναμενομένου, ωστόσο πήρε την νίκη γιατί έδειξε ρεαλισμό και προσαρμόστηκε στις συνθήκες του αγώνα από νωρίς.

Για την ΕΝΩΣΗ καθοριστική ήταν η αποβολή του αρχηγού της, γιατί μέχρι εκείνο το σημείο, έδειχνε και αποφασισμένη, αλλά και ικανή να διεκδικήσει μέχρι τέλους το παιχνίδι.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Για τους νικητές το κεντρικό δίδυμο της άμυνας και κυρίως ο Νίκας κράτησαν καλά πίσω, ο Χρυσοχός έκανε ένα πολύ ουσιαστικό παιχνίδι, ο Κρουσταλάκης πολύ καλός στο πρώτο μέρος, ο Τσόγκα δραστήριος βοήθησε όπου και αν χρησιμοποιήθηκε.

Για την ΕΝΩΣΗ ο Βιτζηλαίος σταθερός, ο μικρός Καράι ο Μίλτος με πολλή ενέργεια, ο Τριβυζάς κέρδισε πολλές μάχες κυρίως στον αέρα και ο Μ. Ρούσσος δραστήριος στην δεξιά πτέρυγα.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο κ. Ρουσσος ουσιαστικά δεν αδίκησε καμία ομάδα, αδίκησε όμως τον εαυτό του και το άθλημα.

Ξεκίνησε με σαφή διάθεση να «κόψει το καρπούζι στη μέση», αλλά η αδυναμία του να επιβληθεί και να εφαρμόσει τον πειθαρχικό έλεγχο, συνετέλεσε στην παρωδία του δευτέρου ημιχρόνου. Εκεί που άφησε ατιμώρητα πολλά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, έχοντας τιμωρήσει άλλα που ήταν πταίσματα. Χαρακτηριστικές ήταν επίσης οι υπερβολικές παρεμβάσεις του βοηθού κ.Ζαράνη, ακόμα και σε φάσεις που έγιναν μακριά απο το δικό του πεδίο. Αυτό επιβάρυνε την αμφισβήτηση του διαιτητή από παίκτες και φιλάθλους και λειτούργησε αρνητικά στην εξέλιξη του αγώνα.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΕΡΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ-Μαρπησσαϊκού: (Κοπανίδης),Βιτζηλαίος, Ρούσσος Γ. (60' Κρητικός Σ.), Γκεμπόρις, Τριβυζάς, Κρητικός Ν., Παντελαίος, Ρούσσος Μ., Κρητικός Δ., Καράι Β., Καράι Μ., Ρούσσος Χ. (43' Κληρονόμος)

ΠΑΓΚΟΣ Γιαννιώτης, Φωκιανός, Τσιγώνιας, Σομπόνης, Τζανακόπουλος

ΑΟ ΠΑΡΟΥ: Χαριστός, Μπαρδάνης, Τσόγκα, Νίκας, Τσαντουλής, Κρουσταλάκης (60'Σένκα), Αρκουλής (80'Δαφερέρας), Χρυσοχός, Κρώνης, Πετρόπουλος, Δημογιάννης (86'Σταθερός).

ΠΑΓΚΟΣ Σάμιος, Λάμπρου, Πρίφτης, Ξένος

 

Κατηγορία ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares