Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 00:05

Ποδηλατική βόλτα 207 χιλιομέτρων

Γιάννης Κεράνης και Γιώργος Βαρθαλίτης έκαναν τον γύρο της Αττικής στο "7ο Athens Bike Festival" Γιάννης Κεράνης και Γιώργος Βαρθαλίτης έκαναν τον γύρο της Αττικής στο "7ο Athens Bike Festival"

Tο ποδηλατικό κίνημα κάθε χρόνο που περνά μεγαλώνει όλο και περισσότερο, αφού πλέον οι ποδηλάτες δημιουργούν μεγαλύτερες και οργανωμένες εκδηλώσεις. Μία από τις μεγάλες ποδηλατικές εκδηλώσεις είναι κι αυτή που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην Αθήνα με το "7ο Athens Bike Festival" και στο οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 600 αναβάτες.

Η εκδήλωση ήταν μία διοργάνωση της Ποδηλατικής Ένωσης Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) και από την ίδια την Ένωση θεωρείται ως ένα από τα "εύκολα" διακοσάρια της χρονιάς, όπου είναι ο γύρος της Αττικής.

Ανάμεσα στους 600 και πλέον ποδηλάτες ήταν και δύο από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπου όλα αυτά τα χρόνια έχουν δείξει μία ιδιαίτερη αδυναμία στο άθλημα της ποδηλασίας. Ο Γιάννης Κεράνης και ο Γιώργος Βαρθαλίτης πήραν μέρος στο γύρο της Αττικής και διένυσαν συνολικά 207 χιλιόμετρα. Για να κάνουν τη διαδρομή χρειάστηκαν να περάσουν περίπου 10 ώρες, ενώ καθαρός χρόνος ποδηλασίας ήταν 8 ώρες και 47 λεπτά. Το όριο για την ολοκλήρωση του αγώνα ήταν 13 ώρες, αφού σε διάφορα σημεία της διαδρομής υπήρχαν διάφορα τσεκ πόιντ. Να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως θα υπήρχαν κι άλλοι ποδηλάτες από τη Σύρο στον αγώνα, όμως λόγω του επερχόμενου αγώνα της Σπαρτακιάδας, έλαβαν μέρος μόνο ο Γιάννης Κεράνης και ο Γιώργος Βαρθαλίτης.

Οι δύο ποδηλάτες εμφανίστηκαν αρκετά ικανοποιημένοι για την συμμετοχή τους στον αγώνα, αφού ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά και διένυσαν 207 χιλιόμετρα.

Τώρα η... Σπαρτακιάδα

Τώρα η προσοχή των ποδηλάτων τόσο από την Σύρο, αλλά και από άλλες περιοχές της Ελλάδας στρέφετε στην 28η Ποδηλατική Σπαρτακιάδα η οποία διοργανώνεται και πάλι από την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών. Ο Αγώνας είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και είναι για αθλητές των κατηγοριών "masters" Α', Β', Γ', Δ' και Θ' (Γυναίκες).

Από την Σύρο στον εν λόγω αγώνα θα λάβουν τρεις αθλητές, ο Δημήτρης Κωβαίος, ο Θεοδώσης Παπουτσάς και ο Παναγιώτης Τσούκος. Για τους τρεις Συριανούς ποδηλάτες είναι ένας γνώριμος αγώνας, αφού για τους δύο (Κωβαίος, Παπουτσάς) είναι η τέταρτη συμμετοχή, ενώ για τον Τσούκο η τρίτη.   

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν όλοι οι αθλητές - αθλήτριες με δελτίο Π.Ε.Π.Α ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2016 και έχουν λάβει μέρος σε δύο αγώνες αντοχής μέσα στο έτος 2016, ή έναν αγώνα αντοχής μέσα στο 2016 και στον αγώνα «ΞΗΡΟΚΑΜΠΙ 2015» καθώς και οι Super Randonneurs 2016 οι οποίοι πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατη (εντός τριμήνου) ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο ή να έχουν δελτίο Π.Ε.Π.Α ή Δελτίο Master Ε.Ο.Π. θεωρημένο το 2016. 
Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας). 
Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά, κάμερες καταγραφής, όπως και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης. 
Ειδικά πλαστικά φτερά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση βροχής και εφ όσον περάσουν τεχνικό έλεγχο. 
Σαν όριο προθεσμίας τερματισμού ορίζονται οι 12 ώρες από την επίσημα καταγεγραμμένη ώρα εκκίνησης. 

Ο αγώνας είναι συνολικής απόστασης 257 χιλιομέτρων και η εκκίνηση θα δοθεί μπροστά στο Παναθηναϊκό στάδιο και οι ποδηλάτες θα τερματίσουν στο Άγαλμα τυ Λεωνίδα, εμπρός από το Εθνικό Στάδιο της Σπάρτης. 

Πηγή: Κοινή Γνώμη

Κατηγορία ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares