Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 23:07

Δελτίο τύπου για το ''Πανελλήνιο Κύπελλο Fun Slalom'' της Πάρου

Ο ΝΟ Πάρου σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιστιοσανίδας Ταχύτητας και Σλάλομ διοργάνωσαν στην Πούντα της Πάρου μεταξύ 30 Αυγούστου και 2 Σεπτεμβρίου το ''ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ FUN SLALOM 2016''.

Το σχετικό δελτίο τύπου

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 42 αθλητές μεταξύ των οποίων 4 προηγούμενοι νικητές του Πανελληνίου Κυπέλλου, 3 κοπέλλες, και 6 νεαροί και 1 νεαρά (με ηλικίες 12 έως 19 ετών).

Δυναμικό παρόν, εκτός φυσικά της Αττικής, έδωσαν η Αχαϊα με 4 αθλητές, οι Κυκλάδες (Πάρος, Σύρος, Νάξος) με 5 αθλητές (κυρίως νεαρούς) αλλά και η Σάμος.

Την 1η ημέρα (Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου), αμέσως μετά τις εγγραφές, άρχισε η 1η ιστιοδρομία. Ο άνεμος ήταν ασθενής και ο PRO Αλέξης Κάτσιος κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο τις 4 προκριματικές σειρές. Ατυχος ο παλιός πρωταθλητής Φίλιππος Αδαμίδης. Ο μυϊκός τραυματισμός του τον ανάγκασε να αποσυρθεί. Κρίμα γιατί είχε προετοιμασθεί επί μήνες και ήταν ένα από τα φαβορί για μία από τις θέσεις του βάθρου.

Την 2η ημέρα (Τετάρτη 31 Σεπτεμβρίου) η πρόβλεψη επαληθεύτηκε και ο Βοριάς ενισχύθηκε. Ολοκληρώθηκε η 1η ιστιοδρομία με 1ο νικητή τον Ζώη Θεοχάρη, 2ο τον νεαρό Αλκη Βωβό και 3ο τον Παναγιώτη Χαιρόπουλο. Αμέσως ξεκίνησε η 2η ιστιοδρομία. Μετά τις 4 προκριματικές σειρές και τους 2 ημιτελικούς έγιναν οι τελικοί (των χαμένων, ο μικρός και ο μεγάλος). Στον μεγάλο τελικό οι 3 πρώτοι νικητές ήταν οι ίδιοι και με την ίδια ακριβώς σειρά.   Η 3η ιστιοδρομία ξεκίνησε αλλά έμεινε ημιτελής.

Η 3η ημέρα ξεκίνησε με τον Βοριά να ενισχύεται συνεχώς. Κυμάνθηκε από 22 έως 30 κόμβους (δηλαδή 6 έως 7 στην κλίμακα Beaufort). Ολοκληρώθηκε η 3η ιστιοδρομία και έγιναν ακόμη 3. Νικητής στην 3η αναδείχθηκε ο περυσινός 2ος του Πανελληνίου Παναγιώτης Χαιρόπουλος και ακολούθησαν οι Θεοχάρης και Βωβός. Στην 4η νίκησε και πάλι ο Θεοχάρης, 2ος ο Γιάννης Παπασπύρου και 3ος ο γιατρός μας Βασίλης Κρέτσης. Στην 5η ήταν η σειρά του Βωβού να νικήσει με τον Χαιρόπουλο 2ο και  τον Θεοχάρη 3ο.  Στην 6η ξανανίκησε ο Θεοχάρης, 2ος ο Βωβός και 3ος ο Κρέτσης. Στην συνολική βαθμολογία της ημέρας ο Θεοχάρης με 4 πρωτιές είχε αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για την τελική νίκη, 2ος ήταν ο Χαιρόπουλος με διαφορά μόνο ενός βαθμού ποινής από τον 3ο Βωβό. Και τους δύο πάντως απειλούσε ο Κρέτσης για μία θέση στο βάθρο.

Ξημέρωσε η 4η ημέρα. Το όψιμο μελτέμι  έφτασε πλέον στα επίπεδα της θύελλας. Σταθερά πάνω από τους 30 κόμβους με συνεχείς ριπές μέχρι τους 38. Δηλαδή 8 Beaufort γεμάτα!! Ελάχιστοι από τους συμμετέχοντες πτοήθηκαν. Ετοίμασαν τα μικρά  σκάφη και τα μικρότερα πανιά τους και ρίχτηκαν στη μάχη.

Διεξήχθηκαν 3 ιστιοδρομίες με νικητές κατά σειρά τους Χαιρόπουλο στην 7η και τον Θεοχάρη στις 8η και 9η. Ο τίτλος είχε ήδη κριθεί. Πρωταθλητής για 3η συνεχόμενη χρονιά και για 13η στην καριέρα του ο Ζώης Θεοχάρης. Τις άλλες δύο θέσεις του βάθρου είχαν εξασφαλίσει οι Βωβός και Χαιρόπουλος που θα έδιναν αύριο τη δική τους μάχη για την 2η θέση.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, η 5η και τελευταία ημέρα. Με ακόμη ισχυρότερο άνεμο: 33-36 κόμβοι με ριπές στους 40 !!!  Η 10η ιστιοδρομία ξεκίνησε. Επρόκειτο για τους περισσότερους για αγώνα με στόχο σε κάθε κούρσα κυρίως τον τερματισμό. Ολοι οι πρωταγωνιστές προκρίθηκαν στον τελικό. Από την 1η σημαδούρα ο Βωβός πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε μέχρι το τέλος. Ο Χαιρόπουλος λίγο πιο πίσω πίεζε υπέρ του δέοντος με αποτέλεσμα να ανατραπεί (καταπέλτης δηλαδή) και να τραυματιστεί στο πρόσωπο. Ο τραυματισμός του δεν ήταν τελικά σοβαρός αλλά δεν του επέτρεπε να λάβει μέρος στην 11η και τελευταία ιστιοδρομία και να διεκδικήσει την 2η θέση. Στον τελικό της 10ης ιστιοδρομίας (που έγινε με θυελλώδη άνεμο) διακρίθηκαν οι Παπανδρικόπουλος (2ος), ο 19χρονος Μπούμπας (3ος), ο Παπασπύρου (4ος), ο Κρέτσης (5ος) και ο Αβραμόπουλος (6ος).  Αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι οι νεαροί αθλητές της κατηγορίας κάτω των 21 ετών κατάφεραν να τερματίσουν και να βελτιώσουν τη θέση τους στη γενική βαθμολογία.

Δεδομένου ότι η μοναδική εκκρεμότητα (η 2η θέση δηλαδή) είχε κριθεί λόγω του τραυματισμού του Χαιρόπουλου, η επιτροπή για λόγους ασφαλείας αποφάσισε να μην διεξαχθεί η 11η ιστιοδρομία και έτσι ο αγώνας ολοκληρώθηκε.

Στον αγώνα συμμετείχαν δύο αθλητές του Ναυτικού ομίλου Πάρου, ο Αλκιβιάδης Βωβός που κατέκτησε την 2η θέση στην γενική και την 1η θέση στην κατηγορία κάτω των 21ετών και ο Λέναρντ Νευμπάουερ που κατέκτησε την 22η θέση. Θέλουμε να τους συγχαρούμε για την πολύ καλή παρουσία τους και ευχόμαστε σύντομα να δουν μεγαλύτερες διακρίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διεξαγωγή ενός Πανελληνίου Κυπέλλου για 3η συνεχή χρονιά στην Πάρο είναι ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός που μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στον τουρισμο του νησιού μας μέσα από το υπέροχο άθλημα του windsurf και κατεπέκταση του ναυθλητισμού, για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχει την υποστήριξη που του αναλογεί από τις αρμόδιες αρχές του νησιού.

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε στις εγκαταστάσεις του kite/windsurf club του Γ. Γεωργουδάκη. Παρέστησαν ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Ναυτικού Ομίλου Πάρου Λευτέρης Πώλος και Γιάννης Ραγκούσης. Παρόντες όλοι οι αθλητές, οι οικογένειές τους, οι φίλοι τους, οι επιτροπές αγώνα και ενστάσεων και το προσωπικό του club που στάθηκαν κοντά στους αθλητές όλη την εβδομάδα. Νικητές ήταν και οι 42 συμμετέχοντες αφού επί 5 ημέρες συναγωνίσθηκαν ο ένας τον άλλο αψηφώντας  τους θυελλώδεις ανέμους.

Υπό τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες όλων βραβεύτηκαν οι νικητές που ήταν οι εξής:

Γενική κατηγορία

1ος:  Ζώης Θεοχάρης

2ος : Αλκης Βωβός

3ος:  Παναγιώτης Χαιρόπουλος

Κατηγορία Γυναικών

1η:  Σοφία Κουκουζέλη

2η:  Δώρα Γεωργιοπούλου

3η:  Βίβιαν Καλπογιαννάκη

Κατηγορία Νέων (U21)

1ος:  Αλκης Βωβός

2ος:  Γιάννης Μπούμπας

3ος:  Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης

Κατηγορία SPEED GPS

1ος :  Νίκος Δωρής

2ος:  Γιώργος Φλαμής

3ος:  Στέφανος Γράψας

Αναμνηστικά μετάλλια δόθηκαν και στους άλλους 3  νεαρούς αθλητές (Γκιουζέλλης, Neubauer  και Γουσγουνέλης)  που συμμετείχαν στον αγώνα. 

Χορηγοί του Πανελληνίου Κυπέλλου ήταν:

Χρυσός  χορηγός:  TOSHIBA

Αργυρός χορηγός μεταφοράς αθλητών:  BLUE STAR FERRIES

Αργυρός χορηγός φιλοξενίας αθλητών και συνοδών: HOLIDAY SUN HOTEL (Xavier Χαρίτου)

Αργυρός χορηγός διεξαγωγής αγώνα:  KITE/WINDSURF CLUB  (Γιώργος Γεωργουδάκης)

Χορηγοί:  Καταστήματα θαλασσίων αθλημάτων FUNSPORTS (Σπύρος Ζώτος) και

4SPORTS (Θοδωρής Σφίκας)

Χορηγός μικρογευμάτων:  ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ, ΠΑΡΟΣ

Χορηγός λίκρας αθλητών: BIT OF SALT  (Πέτρος Καπαρός)

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους συντελεστές του αγώνα που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να γίνει ένας πολύ επιτυχημένος αγώνας:

  1. Στην Επιτροπή αγώνα με επικεφαλής τον Αλέξη Κάτσιο και μέλη τους Παναγιώτη Αϊβάζογλου και Γρηγόρη Κάτσιο. Στην Επιτροπή ενστάσεων με επικεφαλής τον Σταύρο Κουρή και μέλη τους Λευτέρη Πώλο και Γιώργο Γεωργουδάκη
  1. Στους 3 χειριστές των σκαφών που έμειναν επί μέρες και ώρες στη θάλασσα υπό αντίξοες συνθήκες συμβάλλοντας στην αγωνιστική επιτυχία αλλά και στην ασφάλεια των αθλητών
  2. Στους κινηματογραφιστές Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ και Νίκο Τζαβάρα.
  3. Στο προσωπικό του CLUB και στον Γιώργο Γεωργουδάκη που δεν φείσθηκαν υλικών και κόπων για να μας παρέχουν ότι χρειαζόμασταν.
  4. Στο προσωπικό του Ξενοδοχείου (αλλά και του εστιατορίο και του μπαρ) HOLIDAYSUN που μας φρόντισαν όλες αυτές τις μέρες
  5. Στα μέλη της Γραμματείας Μαρία και Φένια Βωβού αλλά και στον άτυχο συναθλητή μας Φίλιππο Αδαμίδη που χειρίστηκε με μαεστρία και ταχύτητα το πρόγραμμα εξαγωγής αποτελεσμάτων.
  6. Και πάνω απ’ όλους στον Αρμόδιο Βωβό που εξασφάλισε την χορηγία της TOSHIBA, ασχολήθηκε επί μήνες με κάθε πτυχή του αγώνα, συνεργάστηκε αρμονικά με τον Σύνδεσμο στην Αθήνα και στην Πάρο, διέθεσε το σκάφος του, φρόντισε κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια.

Αντε και του χρόνου ακόμα καλύτερα......

Κατηγορία ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Copy of Peach Minimal Perfect Skin Skincare Flyer

RODOS TOYRNOYA

BETARADES 300X250

Σχολιάστε το άρθρο

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35

0
Shares